
NATO va cere Germaniei încă șapte brigăzi, adică aproximativ 40.000 de soldați, pentru apărarea alianței / Bundeswehr are un deficit de personal de aproximativ 20.000 de soldați
NATO va cere Germaniei să furnizeze încă șapte brigăzi, sau aproximativ 40.000 de soldați, pentru apărarea alianței, au declarat trei surse pentru Reuters, în conformitate cu noile obiective privind armele și numărul de trupe pe care miniștrii apărării ai membrilor săi urmează să le aprobe săptămâna viitoare.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Alianța își mărește în mod dramatic obiectivele privind capacitatea militară, deoarece consideră că Rusia reprezintă o amenințare mult mai mare de la invazia Ucrainei din 2022.
Cifrele exacte privind țintele NATO – fie în ansamblu, fie țară cu țară – sunt greu de verificat, deoarece informațiile sunt strict secrete.
Un oficial militar de rang înalt care, la fel ca celelalte surse, a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat că obiectivul pentru numărul total de brigăzi pe care aliații NATO vor trebui să le furnizeze în viitor va fi ridicat la 120-130.
Aceasta ar însemna o creștere de aproximativ 50% față de obiectivul actual de aproximativ 80 de brigăzi, a declarat sursa. O sursă guvernamentală a plasat obiectivul la 130 de brigăzi pentru întregul NATO.
Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Berlin a declarat că nu poate anticipa deciziile care vor fi luate de miniștrii apărării din NATO săptămâna viitoare și de liderii NATO în cadrul unui summit la sfârșitul lunii iunie.
„Pe lângă aceasta, planificarea forțelor și obiectivele de capabilități ale NATO sunt clasificate din motive de securitate”, a adăugat el.
NATO a descris noile obiective de capabilități ca fiind „ambițioase”, dar nu le-a cuantificat.
„Ele se bazează pe forțele și resursele de care avem nevoie pentru descurajare și apărare, pe baza noilor noastre planuri de apărare”, a declarat un oficial NATO, răspunzând la o cerere de comentarii.
În 2021, Germania a convenit să furnizeze 10 brigăzi – unități care cuprind de obicei aproximativ 5.000 de soldați – pentru NATO până în 2030. În prezent, Germania dispune de opt brigăzi și construiește o a noua brigadă în Lituania, care va fi gata din 2027.
Totuși, furnizarea a încă 40.000 de soldați activi va fi o mare provocare pentru Berlin. Bundeswehr nu a atins încă obiectivul de 203.000 de soldați stabilit în 2018 și, în prezent, are un deficit de personal de aproximativ 20.000 de soldați, potrivit datelor Ministerului Apărării.
Anul trecut, Reuters a relatat că NATO ar avea nevoie de 35 până la 50 de brigăzi suplimentare pentru a-și realiza pe deplin noile planuri de apărare împotriva unui atac din partea Rusiei și că doar Germania ar trebui să își cvadrupleze capacitățile de apărare aeriană.
În plus, noile obiective ale NATO nu reflectă încă nicio prevedere privind o reducere a trupelor americane în Europa, au declarat sursele, perspectivă care i-a zdruncinat pe europeni din cauza planurilor de apărare ale NATO care se bazează în mare măsură pe resursele americane.
Washingtonul a declarat că va începe să discute planurile sale de reducere cu aliații la sfârșitul acestui an. Administrația președintelui american Donald Trump le-a spus europenilor că Statele Unite nu se mai pot concentra în principal asupra securității europene.
În timpul Războiului Rece, Germania a menținut 500.000 de soldați și 800.000 de forțe de rezervă. În prezent, alături de Polonia, ea este însărcinată de NATO să furnizeze cea mai mare parte a forțelor terestre care ar fi primele care ar răspunde la orice atac rusesc pe flancul estic al alianței.
Creșterea cheltuielilor
Membrii NATO au crescut masiv cheltuielile de apărare de la invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022 și au fost îndemnați să meargă mai departe de Trump, care a amenințat că nu va apăra țările rămase în urmă cu cheltuielile de apărare.
În cadrul unui summit care va avea loc luna viitoare la Haga, șeful alianței, Mark Rutte, va încerca să obțină un acord din partea liderilor naționali pentru mai mult decât dublarea obiectivului lor actual de cheltuieli, de la 2% din PIB la 5% – cu 3,5% pentru apărare și 1,5% pentru cheltuieli legate de securitate definite mai larg.
Într-o schimbare istorică, Germania și-a relaxat recent frâna constituțională privind datoria, astfel încât să poată crește cheltuielile pentru apărare, și a susținut obiectivul de 5% al lui Rutte.
Șeful apărării germane, Carsten Breuer, a ordonat ca forțele țării sale să fie complet echipate până în 2029, dată până la care alianța se așteaptă ca Moscova să își fi reconstituit forțele militare suficient pentru a ataca teritoriul NATO.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank