
80% din pensiunile din Deltă, ocupate în minivacanța de 1 Mai / Ce evenimente a pregătit administrația locală
Gradul de rezervare a pensiunilor din Delta Dunării în minivacanţa de 1 Mai este de circa 80%, similar celui din perioada sărbătorilor pascale, în luna mai în Tulcea şi în localităţile înconjurate de ape din Rezervaţie urmând să aibă loc festivaluri şi concursuri sportive, potrivit Agerpres.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Preţurile ofertelor unităţilor de cazare din Deltă pentru minivacanţa de 1 Mai pornesc de la 1.700 de lei pentru trei nopţi de cazare, demipensiune şi acces gratuit la toate facilităţile deţinute de acestea, unele incluzând şi transportul din Tulcea spre localităţile de destinaţie.
În unele zone ale Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, ca de exemplu în comuna Jurilovca, ofertele unor unităţi pentru 1 Mai s-au epuizat încă de anul trecut.
Startul petrecerilor din minivacanţa de 1 Mai va fi dat miercuri seara, începând cu ora 18:00, la fântâna arteziană de pe faleza Dunării „Ivan Patzaichin”, în municipiul Tulcea, acolo unde va fi un flashmob care va marca Ziua internaţională a dansului şi un recital susţinut de o fanfară din judeţul Bistriţa-Năsăud, înainte ca joi să înceapă „Street Art Fest & Street Food”, potrivit datelor furnizate de Consiliul Judeţean.
În aceeaşi perioadă, Primăria Municipiului Tulcea pune la dispoziţia a 24 de producători din ţară centrul oraşului.
„Începând cu data de 1 mai, timp de patru zile, vă aşteptăm în Piaţa Civică, unde vom avea încălţăminte de la Suceava, produse tradiţionale româneşti din Argeş, produse cosmetice din Dăeni (comună din judeţul Tulcea – n.r.), avem flori, la standul de vânzare carte vor fi şi activităţi pentru copii. Nu vor lipsi micii şi berea şi vom avea o masă de fotbal, la care cine vrea să-şi ocupe timpul liber făcând mişcare şi bând bere poate lua un loc’, a declarat directoarea societăţii Agropieţe SA a Primăriei municipiului, Rodica Pascale.
De altfel, în perioada 16 mai – 1 iunie, oraşul va găzdui Aegyssus Sport Fest, un eveniment care reuneşte competiţii sportive, unele din ele campionate naţionale, la care şi-au anunţat participarea peste 1.800 de persoane din ţară.
Festivalul sportului include şi startul primei ediţii a Maratonului internaţional de canoe „Ivan Patzaichin”, care va avea loc pe Dunăre, în perioada 23 – 25 mai, pe o distanţă de circa 40 de kilometri. La capătul traseului, Mila 23, sat din Delta Dunării, pe participanţi îi aşteaptă Muzeul Ivan Patzaichin, care se redeschide în luna mai publicului. Anul acesta, vizitatorii vor putea avea acces doar pe bază de programare, iar la cerere se vor organiza şi recitaluri de muzică tradiţională lipovenească, recitaluri care vor cuprinde şi melodii mai puţin cunoscute.
„Vom scoate la iveală ce s-a uitat a cânta. O să fie şi muzică veselă, dar va fi şi muzică tristă, care nu se cântă peste tot”, a afirmat administratorul muzeului, Lucica Buhaev.
De altfel, participanţii la Maratonul internaţional „Ivan Patzaichin” ar putea opri în drum spre Mila 23 şi la Maliuc, acolo unde pe 24 şi 25 mai va avea loc Festivalul scrumbiei, organizat de Primăria comunei.
Şi Sulina îi aşteaptă vineri, 2 mai, pe turişti la Festivalul scrumbiei albastre, eveniment organizat de Primăria oraşului şi Casa de cultură.
Unul dintre cele mai mari evenimente ale singurului oraş al Deltei, Festivalul piraţilor, va avea loc în perioada 15 – 18 mai. El a fost iniţiat de un bucureştean, Gelu Tuşu, născut în comuna Baia, judeţul Tulcea.
„Mă aflam în Deltă cu nişte prieteni, într-o toamnă, acum nouă ani, şi stăteam la Crişan. În timpul unei excursii la Sulina, barcagiul a insistat să ne arate cimitirul din Sulina şi am spus într-o doară să mergem. Am văzut mormintele celor doi îndrăgostiţi, ale comandanţilor de nave, mormântul prinţesei Moruzi, cel al unui pirat şi-am întrebat barcagiul dacă le-a făcut cineva parastasul. În primăvara următoare, le-am făcut noi pomana”, şi-a amintit Gelu Tuşu începuturile evenimentului.
„Anul trecut, am avut 2.500 de spectatori în fiecare zi, în Sulina, iar anul acesta sper să atragem peste 3.000. În fiecare zi, sunt câte trei trupe, avem şi o trupă internaţională anul acesta, Gipsy Kings, pe 18 mai, dar avem Loredana, Cargo, White Mahala, Proconsul, Viţa de Vie”, a mai spus Gelu Tuşu.
Luna aceasta, în Deltă, începe şi sezonul de stand-up paddle (SUP). Primele excursii sunt programate în weekendul viitor şi costă aproape 300 de lei.
„Plecăm de la Tulcea, în jurul orei 9:00, până la lacul Coteţe, unde stăm două sau trei ore pentru o acomodare cu placa, apoi mergem spre Scăunele, un alt loc de vâslit, unde luăm şi masa. Excursia durează în total aproape nouă ore, iar produsul turistic oferă Delta fără zgomot şi fără filtre”, a afirmat organizatorul de excursii, Cristian Mocanu.
În parcul naţional Munţii Măcinului, turiştii vor putea vedea bujorii înfloriţi, plantă care în tradiţia şi cultura românească este asociată cu dragostea, devotamentul şi sacrificiul. Pe data de 10 mai, filiala teritorială a Uniunii Ucrainenilor din România organizează ediţia a VIII-a a Festivalului bujorului care va avea loc în pădurea satului Fântâna Mare.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.