G4Media.ro

21 decembrie, ziua în care vaccinul anti-Covid ar putea fi aprobat în…

sursa foto: Pexels

21 decembrie, ziua în care vaccinul anti-Covid ar putea fi aprobat în UE. Termenul inițial a fost devansat cu opt zile, la presiunea opiniei publice

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat marți că a devansat cu 8 zile, pe 21 decembrie, data la care va lua o decizie privind aprobarea vaccinului anti-Covid realizat de concernul germano-american BioNTech / Pfizer, potrivit unui comunicat de presă.

Uniunea Europeană va putea astfel să recupereze decalajul față de țări precum Marea Britanie, Statele Unite, Canada sau chiar Bahrain, unde campaniile de vaccinare sunt deja în plină desfăşurare.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat într-o conferinţă de presă, marţi, că speră ca aprobarea în Uniunea Europeană a acestui vaccin să se producă înainte de Crăciun, pentru ca primele inoculări să poată fi realizate înainte de sfârşitul anului 2020.

EMA a anunţat la începutul lunii decembrie că intenţionează să emită un aviz pentru vaccinul Pfizer-BioNTech abia pe 29 decembrie şi un alt aviz pentru vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna până pe 12 ianuarie.

Un aviz pozitiv din partea EMA este necesar pentru ca vaccinările să poată să înceapă în toate cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene. (Foto: Pexels)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Mai devreme g4media mentiina ca guvernul german face presiuni
    Deci guvernul german=opinia publica

    • Ete, eu sunt opinia publica si chiar azi m am gandit, cand am vazut la TV cum se vaccineaza lumea in US & Uk si m-am gandit ….ce dracu’ tot asteapta astia atat, sa se convinga ca nu crapa nici unul din aia care si-au facut in Anglia sau America, ca alt argument nu vad!

  2. care presiunea publica?
    titlul induce ideea ca ar exista o presiune publica, dar nu se mai zice nimic despre asa ceva in articol.
    jurnalism sau manipulare?