G4Media.ro

100 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri în perioada 2021-2022

sursa foto: Pexels

100 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri în perioada 2021-2022

Suma alocată în perioada de tranziţie, 2021-2022, pentru instalarea tinerilor fermieri se ridică la 100 de milioane de euro, în condiţiile în care prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 au fost prevăzute pe această măsură fonduri totale de 476 de milioane de euro, potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Pe măsură – sM6.1 „Instalarea tinerilor fermieri” – în perioada de tranziţie vor creşte alocările maxime pentru proiecte, de la 50.000 la 70.000 de euro pentru exploataţiile care integrează în planul de afaceri, operaţiuni de condiţionare procesare şi/sau agricultura ecologică, pentru exploataţiile cu dimensiunea economică între 30.000 şi 50.000 SO (Standard Output – producţie standard n.r.) şi de la 40.000 la 60.000 de euro pentru exploataţiile între 12.000 şi 29.999 SO.

„Criteriile de selecţiile sau introducerea unor noi criterii de selecţie având în vedere o coerenţă internă la nivelul finanţărilor din sectorul agricol în perioada de tranziţie sunt următoarele: dacă în planul de afaceri este cuprinsă şi activitatea de protecţie a mediului precum gestionarea eficientă gunoiului de grajd sau agricultura de precizie, de asemenea, principiul integrării în cadrul planului de afaceri a construirii şi modernizării de clădiri cu destinaţie agroalimentară, a achiziţiei de echipamente în vederea creşterii performanţei economice, şi constituie un avantaj principiul apartenenţei la o forma asociativa”, a anunţat, recent, ministrul Agriculturii.

Programul de tranziţie, 2021-2022, are alocate fonduri totale de 6,2 miliarde de euro, din care trei miliarde de euro plăţi directe şi 3,2 miliarde de euro din pilonul II destinat măsurilor de investiţii.

Din această sumă, 2,56 miliarde de euro provin din PNDR 2020 la care se adaugă 700 de milioane de euro din instrumentul de redresare al UE (EURI).

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Si nu mai primim dovlecei din Turcia, rosii din Maroc si cartofi din Egipt?
    De ce am impresia ca țelina româneasca e crescuta cu chimicale din Olanda?

  2. Sunt tineri fără nicio pregătire în domeniu puși la înaintare să ia subvenții și beneficii de la stat bani mulți care nu Ajung in agricultură . Tinerii nici nu stiu
    cum arată buruienile, ei stau in oraș cheltuie banii prin cubluri cu mii de euro la ei în timp ce țăranii sunt luați în râs.

    • Nu e chiar cum spui tu.
      Daca te pasioneaza… nu esti curios sa afli câți bani se dau anual pentru licențe software de catre Minister? Ăia sunt bani de cheltuit in cluburi.

    • Spark, te aprob. Eu am 20 de ani si chiar incerc sa ma documentez cat mai mult pentru a putea incepe ceva.

    • Eu am 20 de ani si chiar incerc sa ma documentez cat mai mult pentru a putea incepe ceva.

  3. A spus chiar și Oros agricultura este plină de vânători de subvenții , au fost cazuri relatate de presă când terenuri necultivate și trecute cultivate să încaseze subvenții . Aceste subvenții trebuie transformate în imputuri vauchere sau cupoane agricole Si controalele să fie permanente în teren. Criteriile trebuie schimbate și acordate doar acelor care merită . O condiție clara trebuie să fie ca la o suprafață de X avută in plata să aibă un nr de angajați cu caracter permanent în funcție de teren. Agricultura noastră este măcinată de mafioții care vânează subvențiile și evaziunea fiscală de miliarde de euro muncă la negru. Nimeni nu știe exact cat se produce și se vinde.

  4. Hai cu dovlecii de placinta in camp si pe urma la gunoi . Cam asa se fac proiectili pi la noi . Spaga mica la control si gata banutii.

    • Perfect adevărat, asa merge treaba la noi Dacă dai șpagă obții ce vrei . La despăgubirile acordate anului 2020 vine comisia pe teren și în funcție de șpagă iti trece gradul de calamitate chiar dacă pe teren culturile arătau bine. Si culturi unde nu erau compromise deloc au primit despăgubiri 100%.

  5. Perfect adevărat, asa merge treaba la noi Dacă dai șpagă obții ce vrei . La despăgubirile acordate anului 2020 vine comisia pe teren și în funcție de șpagă iti trece gradul de calamitate chiar dacă pe teren culturile arătau bine. Si culturi unde nu erau compromise deloc au primit despăgubiri 100%.