G4Media.ro

10% din elevii din clasele primare, din România, învață simultan cu elevi…

Foto: pixabay.com

10% din elevii din clasele primare, din România, învață simultan cu elevi din alți ani de studiu. Aproape 92% din dintre aceștia sunt din mediul rural

În România, 111.755 de elevi de clasele primare și gimnaziale învață în sistemul de învățământ simultan, în anul școlar 2022-2022, potrivit datelor Ministerului Educației, transmise la solicitarea Edupedu.ro. Din totalul elevilor care fac ore în clase în care sunt și elevi din alți ani de studiu, 92% sunt din mediul rural. Raportat la cei 1,5 milioane de copii din școala primară și din gimnaziu, sistemul de învățământ simultan cuprinde 7,1% din elevii din întreaga țară, dar în învățământul primar 1 din 10 elevi învață în clase simultane.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Învățământul simultan înseamnă că învățătorul sau profesorul predă într-o clasă în care sunt elevi de diferite vârste, din ani de studiu diferiți.

Concret, în anul școlar 2021-2022 există 7.832 de clase cu elevi ce învață simultan în școlile din România. Situația claselor cu învățământ simultan este astfel reprezentată în școala românească:

  • 7.218 clase în mediul rural
  • 614 clase în mediul urban
  • media este de 14 elevi pe o clasă de învățământ simultan.

Pe cicluri de studiu, 10% din elevii din clasele primare învață simultan (87.835 elevi din 870.341), iar 3,4% din elevii de gimnaziu (23.920 elevi din 702.754) sunt în aceiași situație.

În privința învățătorilor, sunt aproximativ 7.400 de cadre didactice care predau simultan la clasele primare și circa 2.400 de profesori, la clasele gimnaziale, potrivit datelor Ministerului Educației furnizate la solicitarea Edupedu.ro

Învățământul simultan este specific școlilor din mediul rural. Fie că vorbim de Simultan II (adică două clase simultane), Simultan III, sau chiar Simultan IV – acolo unde învățătorul are în structura clasei elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a.

Cinește analiza integrală pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. problema e ca bogatii platesc prea multe taxe, ca si la sanatate

    trebuie sa inceteze acest comunism

    • Numai un avorton putea scrie un comentariu atât de „conectat” la continutul articolului.

    • Cred ca era sarcastic, legat si de faptul ca saracii au taxe mari, venituri mici si sufera cel mai mult din cauza inechitatii. Sper ca asta voia sa zica …

    • deci poate ar fi cazul ca oamenii care locuiesc in cotete de lut si se caca in curte sa nu plateasca nici la sanatate, nici la educatie pentru neamul de paraziti al lui Vilceanu

  2. Am facut clasele primare intimpul razboiului. La scoala respectiva au fost practic toti cei patru ani doar doua incaperi – clase , in care invatau concomitent cate doua clase de elevi – Era razboi si era lipsa de invatatori. Nu eram mai mult de 15 – 16 elevi intr-o clasa si S-A FACUT SCOALA SERIOASA ! Nici un impediment – DACA VREI SA FACI TREABA SERIOASA !- Am intrat la liceu – am facut Politehnica si am lucrat in tara si in strainatate cu succes ! Deci nu vad cu adevarat vreun impediment – daca invatatorii SE DEDICA si se face …. carte ! Sa mai lasam MOFTURILE si pretentile ! Se poate invata si „mai modest” – poate chiar cu mai bune rezultate ! Prea mult bine – uneori strica !