G4Media.ro

Zeci de copii ai refugiaţilor ucraineni, înscrişi în şcolile din Botoșani în…

Sursa Foto: UNICEF

Zeci de copii ai refugiaţilor ucraineni, înscrişi în şcolile din Botoșani în noul an şcolar

Zeci de elevi ucraineni au fost incluşi în sistemul de învăţământ din Botoşani, începând cu noul an şcolar, care a debutat luni, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Irina Telişcă.

Înscrierea copiilor din Ucraina a fost făcută la cererea părinţilor, care au statut de refugiaţi la Botoşani.

Din totalul celor 30 de elevi înscrişi, 25 au statut de audienţi, iar cinci sunt înscrişi la activităţi extraşcolare. Şcolile la care aceştia au fost repartizaţi sunt atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Potrivit normelor, elevii care au urmat cursurile într-o unitate de învăţământ din altă ţară pot dobândi calitatea de elev în România numai după recunoaşterea sau echivalarea de către inspectoratele şcolare judeţene, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, respectiv de către minister a studiilor urmate în străinătate şi, după caz, după susţinerea examenelor de diferenţă stabilite în cadrul procedurii de echivalare. Ei vor fi înscrişi ca audienţi până la finalizarea procedurii de echivalare, indiferent de momentul în care părinţii, tutorii sau susţinătorii legali ai acestora solicită şcolarizarea.

Activitatea elevilor audienţi va fi înregistrată în cataloage provizorii, toate menţiunile privind evaluările şi frecvenţa urmând a fi trecute în cataloagele claselor după încheierea recunoaşterii şi a echivalării studiilor parcurse în străinătate şi după promovarea eventualelor examene de diferenţă, potrivit Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Le doresc copiiilor distractie placuta la gradinite si spor la invatat in scoli. Sper sa reuseasca a invata limba romana si a se adapta si integra in societatea noastra, asa defectuoasa cum este ea. Si sper ca vor destui profesori de limbi straini cat sa li se ofere si sansa de a promova in viata intr-o tara mai moderna, daca asta va fi dorinta lor.