G4Media.ro

WhatsApp trimite 100 de miliarde de mesaje pe zi, cât înregistra în…

WhatsApp trimite 100 de miliarde de mesaje pe zi, cât înregistra în noaptea de Revelion, înainte de pandemia de coronavirus

Pandemia a adus creşteri spectaculoase pentru serviciile de comunicare în general, iar WhatsApp, liderul incontestabil al categoriei, doboară noi recorduri de utilizare.

Cea mai folosită aplicaţie de chat, WhatsApp, a ajuns în postura de a trimite într-o zi, în medie, 100 de miliarde de mesaje pe zi, profitând de nevoia în creştere de comunicare pe fondul pandemiei.

De notat că este vorba de o medie a traficului, nu de un vârf. WhatsApp atingea şi până acum, în anumite zile de vârf, precum noaptea de Revelion, pragul de 100 de miliarde de mesaje. Însă, acum, acest nivel este norma.

În urmă cu 6 ani, WhatsApp trimitea zilnic în medie 50 de miliarde de mesaje, la jumătate faţă de astăzi. Atunci, însă, WhatsApp avea sub 500 de milioane de utilizatori.

Acum, WhatsApp are peste 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume, iar cel mai apropiat concurent, cu aproximativ 1,3 miliarde de utilizatori, este colegul Facebook Messenger.

Facebook lucrează în prezent la unificarea celor trei soluţii ale sale de comunicare, printre care se regăseşte şi Instagram Direct. Deja unii din utilizatorii Instagram şi Messenger pot comunica între ei.

Între timp, WhatsApp încearcă să-şi pună la punct slaba aplicaţie de desktop, lucrând la o interfaţă nouă şi la funcţiile de comunicare audio şi video.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. In Suedia nu prea se foloseste whatspp. Nemtii au anuntat demult ca au permis accesul catre datele whatsapp si voi, frumusetilor?

    Norvegienii, insa…

    • Oano, tu esti suparata pe viata tare … Daca nu dai poze nud n-ai de ce sa te temi … Si pana si acolo … Nu cred ca impresionezi pe nimeni. 😛

  2. Noroc cu Erlang ca altfel nu erau in stare. La ce bugguri antice au Facebook … In fiecare an il distrug … Le zici ceva si fac pe dos. 🙁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.