G4Media.ro

Vladimir Putin facilitează obținerea cetățeniei ruse pentru toți ucrainenii

Sursa foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin facilitează obținerea cetățeniei ruse pentru toți ucrainenii

Rusia a anunțat luni că va facilita obținerea cetățeniei ruse pentru toți ucrainenii, extinzând o măsură care până acum s-a aplicat doar teritoriilor ucrainene pe care le ocupă. „Cetățenii Ucrainei (…) au dreptul de a solicita cetățenia Federației Ruse în cadrul unei proceduri simplificate”, se arată într-un decret emis luni de președintele Vladimir Putin, potrivit Le Figaro.

Această măsură extinde la toți cetățenii ucraineni această procedură deja aprobată în luna mai pentru locuitorii din regiunile ucrainene Zaporijia și Herson, ocupate în mare parte de Rusia. Autoritățile de ocupație din ambele regiuni au anunțat deja că lucrează la un referendum pentru integrarea în Rusia. De asemenea, Moscova permitea deja accesul la cetățenia rusă pentru rezidenții din cele două regiuni Lugansk și Donețk, pe care Kremlinul le-a recunoscut ca fiind independente de Ucraina, deschizând calea pentru ofensiva sa din 24 februarie.

Rusia este acuzată că distribuie pașapoarte rusești vecinilor săi pentru a-și consolida influența. Înainte de Ucraina, a făcut același lucru în regiunile separatiste Osetia de Sud și Abhazia din Georgia și Transnistria din Moldova. Ucraina, Georgia și Moldova sunt toate foste republici sovietice cu ambiții pro-occidentale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. La ce folosește asta Rusiei in condițiile actuale?

  2. ”de azi puteți obține mai ușor cetățenia rusă!
    indiferent că o vreți sau nu…”

  3. Pleaca al lor si astia viseaza la altii care nu sunt de al lor.

  4. Numai batutii în cap or sa opteze pt pasapoarte, 20 de ani de acum încolo o sa le fie greu sa mai obtina vize pt europa.
    Pașapoartele rusești sunt pt motivarea rusiei de a ocupa alte teritorii.