G4Media.ro

Vladimir Putin face primele vizite externe de la invazia în Ucraina: Merge…

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Vladimir Putin face primele vizite externe de la invazia în Ucraina: Merge în Tadjikistan şi Turkmenistan, două dictaturi din Asia Centrală, foste republici sovietice

Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa în cursul săptămânii viitoare în Tadjikistan şi în Turkmenistan, două foste republici sovietice din Asia Centrală, a informat duminică televiziunea de stat rusă, citată de Reuters şi media oficiale ruse.

Pavel Zarubin, corespondentul acreditat la Kremlin al televiziunii publice Rossia-1, a declarat că Vladimir Putin va efectua o vizită în Tadjikistan şi în Turkmenistan, înainte de a-l primi la Moscova pe preşedintele indonezian Joko Widodo.

La Duşanbe, capitala Tadjikistanului, liderul rus se va întâlni cu omologul său Imomali Rahmon, un aliat apropiat al Rusiei. Pe teritoriul acestei foste republici sovietice, care are graniţă comună cu Afganistanul, Rusia dispune de cea mai mare bază militară din afara ţării.

Vladimir Putin va asista apoi la Aşhabad la summitul naţunilor riverane Mării Caspice, la care vor participa liderii Azerbaidjanului, Kazahstanului, Iranului şi Turkmenistanului, a indicat Pavel Zarubin.

Ultima vizită cunoscută a lui Vladimir Putin în afara Rusiei a avut loc la Beijing la începutul lunii februarie, unde el a convenit cu preşedintele chinez Xi Jinping un tratat de prietenie „fără limite”, cu câteva ore înainte ca ambii să asiste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Un moment de suspans provocaseră sâmbătă seara o serie de media ruse, care au relatat că Putin a sosit seara târziu de urgenţă la Kremlin şi au difuzat imagini cu convoiul prezidenţial care se îndrepta spre sediul preşedinţiei ruse, sugerând că şeful statului ar urma să facă o declaraţie.

La scurt timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a infirmat că preşedintele rus sosit în toiul nopţii la Kremlin ar fi intenţionat să facă vreo declaraţie.

Înainte de aceasta, Putin se întâlnise cu liderul belarus, Aleksandr Lukaşenko, la Sankt-Petersburg.

Lukaşenko a spus că blocarea tranzitului anumitor mărfuri către Kaliningrad „este egală cu o declaraţie de război” şi că speră într-un răspuns dur şi ‘în oglindă’ din partea Rusiei la aceste „acţiuni ostile” ale Lituaniei, conform Ukrainska Pravda.

Putin l-a asigurat pe Lukaşenko că Rusia va furniza arme adecvate armatei belaruse pentru a consolida apărarea aşa-zisei ‘Uniuni statale’ pe fondul acţiunilor agresive ale Occidentului.

Rusia încearcă să atragă Belarus în războiul său împotriva Ucrainei prin provocări vizând infrastructuri şi populaţia civilă, în special, în oraşul belarus Mozîr, relatează media ucrainene. Acolo ar fi sosit deja grupuri de sabotori, deghizaţi în civili, care includ ofiţeri ai GRU-ului rus şi mercenari de la companii militare private ruseşti, potrivit publicaţiei ucrainene Slovo i delo.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. În 91 titlurile din Dimineața erau vizitele domnului Ion Iliescu în județele Ialomița și Călărași.
  Semnat,
  Rodica Becleanu (sper că e în loc cu verdeață pzida drecu)
  :)))))

 2. Rusul caută soldați în alte țări, fiindcă ai lui se cam termină și nu e război, e spețoperația lui personală, deci nu poate lua cu arcanul.

 3. Un mare lider politic angajat in intalniri de mare anvergura geopolitica :)))) probabil din tadjikistan isi ia cipuri smechere ca-n taiwan si turkemnistanului ii subcontracteaza mentenanta pentru aerofloturi :))

 4. Pai ce sa mai faca saracul „Petru cel Mare”,in China daca merge e pus la masa copiilor si in restul lumii nu il mai primeste nimeni,nici pe el;nici masa de 12 metri a unui panicat de frica lui covidutz

 5. Ducă-se unde-o vrea. În jur oricum e numai sărăcie și subdezvoltare. Asta e dictatura. Câțiva oligarhi ireal de bogați și restul sărăcie. Ce o admira popurul rus la el, nu știu…

 6. Sper că Tadjikistanul și Turkmenistanul dispun de echipamentele necesare administrării citostaticelor injectabile și nu vom asista la declanșarea unei noi Operațiuni Speciale in aceste republici ex-sovietice…!?

 7. Sper că Tadjikistanul și Turkmenistanul dispun de echipamentele necesare administrării c i t o s t a t i c e l o r in.jectabile și nu vom asista la declanșarea unei noi O p e r a ț i u n i S p e c i a l e in aceste republici ex-sovietice…!?

 8. Aici n-a ajuns democratia,nu-i problema,si nici n-o sa ajunga,Putin pectoralu’ o sa se simta ca pestele-n apa.Parca în una din aceste tari lunile anului poarta numele rudelor sefului statului,care,daca nu ma insel,are statuie ca aia din Koreea de Nord.
  Dar atentie,Putinel pune ceva la cale,fiindca o sa se întalneasca cu exportatorii de gaze,in special cu seful de stat al Azerbaijanului,care-i mai putin aliniat la CSI-ul lui!

 9. slab dictatore` north coreea ti-a dat cu flitul? Kim ala a zis ca pana si dictatorii adevarati au onoarea lor cand stau la masa cu un astfel de psihopat!