G4Media.ro

Vlad Voiculescu, despre proiectul de buget al Capitalei: Firea se poartă ca…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Ce vrea baiatul asta ca nu inteleg? La primarie are ZERO sanse, care e restul acestui circ?

    • Foarte simplu, vrea sa-i cresca sansele la 0.001% ….
      Dar … cam are dreptate. Bugetul pare de la distanta facut „sa iasa”, nu c-ar avea legatura cu realitatea.
      Mi-a placut „ideea” cu 565 mil venite din cistiguri de capital.
      Apropos, parcul Verdi se inscrie la venituri sau la pierderi?

    • Se așteaptă cineva, de la un trol denumit ”ion din balon”, să priceapă ceva?

  2. Deabia astept sa zboarea gaozara asta de la primarie

  3. Foarte bine spus. este halucinant cum, unitatea administrativ-teritorială cu cel mai mare buget, arată atât de rău, este departe de orice metropolă europeană, deși se cheltuie în neștire, dar numai pe ce trebuie, nu. Așa se întâmplă când, în funcțiile publice sunt aleși niște populiști, niște demagogi care nu au nicio treabă cu administrarea unei comunități. Încă odată se dovedește că, poți avea oricâți bani, dacă nu ști ce să faci cu ei, tot degeaba îi ai. Vă dați seama, după toate nenorocirile făcute de această evlavioasă duduie impostoare, mai există suficienți adepți, dispuși să o voteze, cum se face una ca asta! Îmi vine tare greu să pricep cum, deși această tanti nu a demarat niciun proiect sustenabil, important pentru bucureșteni, încă se mai bucură de sprijin. În nicio altă situație din lume, cu oameni zdraveni la cap, o astfel de duduie nu ar mai fi beneficiat de pic de credibilitate, ar fi fost scoasă cu șut din primărie. Totuși, numai pomenile oferite să fi fost suficiente pentru sprijinul avut încă, deși Bucureștiul arată ca naiba? Oare nu este de vină și gândirea celor ce votează, raționamentul sau lipsa capacității lor de a decide ce-i rău sau bine? Tare mă tem că da. Capitala are atâtea probleme încât, pe lângă fondurile proprii din buget, ar trebui atrase toate celelalte resurse disponibile, pentru a rezolva o parte din ele, nici într-un caz să fie risipite aiurea. Nu a existat și nu există o strategie coerentă de politici publice, gândită pentru o perioadă de 10-15 ani, care să cuprindă planuri pentru rezolvarea efectivă a problemelor 0 ale Bucureștiului, dar care să fie și aplicată întocmai. Nu există pentru că în fruntea Capitalei nu au fost buni manageri, ci doar demagogi, slab pregătiți profesional, dezinteresați complet de bucureșteni și problemele lor. Bucureștiul, astăzi, este suma deciziilor defectuoase luate prin vot chiar de bucureșteni, fără supărare.

  4. Gargară multă, soluții concrete 0, scuze… una: Îți cumperi bilet anual și circuli gratis, că e gratis, odată ce ai dat bani

    • Cand iti cumperi masina personala dai banii pe ea si apoi nu circuli fara a mai da alti bani. Mai platesti asigurari, impozite, taxe, benzina. Cand iti cumperi abonament la autobuz apoi circuli gratis. Nu mai platesti nimic adica. Exprimarea e ciudata, dar nu e pentru cei cu unghii in creier ci cu neuroni 😉

  5. Nu exista nimic „gratis”. Nici macar circulatul cu autobuzul dupa ce ti-ai cumparat abonament.

    Autobuzul respectiv, ca sa circule, are nevoie de benzina, de intretinere, de piese de schimb, de asigurare, de salariul unui sofer, etc.
    Toate astea NU sunt acoperite de abonamentul respectiv, ci de subventia acordata de Primarie. Adica, mai simplu, o parte din impozitele locale, platite de fiecare locuitor, sunt directionate catre transport. Abonamentul e facut doar ca sa fie, ca nu acopera absolut nimic.
    Si de aici iese ideea aia cu „transportul gratuit”, care, de fapt, nu e gratuit in sensul strict al cuvantului. Se poate mari cota de impozit alocata transportului, iar pe baza acelei mariri oricare locuitor al orasului respectiv poate circula cu transportul local fara a mai plati bilet la urcarea in autobuz. Cum ar fi, platesc la inceputul anului o suma de bani prin impozit, iar apoi calatoresc fara a mai plati altceva, doar facand dovada ca locuiesc in oras, deci mi-am platit impozitul, deci mi-am platit transportul.

    Asta e ideea cu „transportul gratuit” pe care-o tot lanseaza primarii, dar pe care niciunul nu are oua s-o puna in practica, desi ar fi extrem de simplu.
    Alte discutii sunt doar praf in ochi.