G4Media.ro

VIDEO Incendiu la metrou, 172 de călători au fost evacuați prin tunel…

VIDEO Incendiu la metrou, 172 de călători au fost evacuați prin tunel între stațiile Universitate și Piața Romană / Doi pasageri au ajuns la spital / Circulația a fost reluată după două ore

Un tren de metrou este blocat între stațiile Universitate și Piața Romană. Fum dens a ieșit din gura de metrou, după ce un incendiu se pare că a avut loc la o cutie de conductori de la nivelul șinei. ISUBIF a activat planul roșu de intervenție. Au fost evacuate 172 de persoane din subsol, două dintre acestea fiind transportate la spital. Metroul, complet oprit pe M2 Unirii-Romană.

FOTOGALERIE Incendiu la Metroul din București, 25 de persoane au primit îngrijiri medicale

UPDATE 11:15: Reprezentanţii Metrorex au anunţat că defecţiunea care a generat, marţi, degajarea de fum la un tren care a plecat din Piaţa Romană spre Berceni va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixtă Metrorex – Agenţia de Investigare Feroviară Română. Detalii aici.

Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară alternativ între Piaţa Romană şi Unirii 2 pe un singur fir. Pe restul magistralei, circulaţia se desfăşoară normal. Circulaţia trenurilor este reorganizată corespunzător până la retragerea trenului în depou pentru analiză şi remediere, precizează Metrorex.

UPDATE 10:20: Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni-Pipera a fost reluată, au transmis mai mulți cititori G4Media.ro.

UPDATE 10:19: Primarul Capitalei: „Am discutat cu directorii de la Societatea de Transport București – STB SA și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pt Transport Public București Ilfov și am hotărât să înființăm o linie specială STB pentru a prelua călătorii afectați de incidentul de la metrou! Linia navetă circulă între Piața Unirii și Piața Charles de Gaulle. Mulțumesc Brigăzii Rutiere și Poliției Locale, care asigură un culoar de trafic pentru autobuzele liniei navetă.”

UPDATE 10.14: Transportul în București, paralizat după incendiul de la metrou. Mari bulevarde închise în centrul Capitalei

UPDATE 09:54 Medicul Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD: „La locul intervenției au fost dislocate 31 de echipaje, toate disponibile în București. Cinci echipaje mobile de terapie intensivă, a fost mobilizat și spitalul mobil. Două persoane au fost transportate la Spitalul Floreasca. Boli preexistente și expunerea la fum și stresul le-a decompensat starea. Restul au fost persoane expuse la fum”. 25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

UPDATE 09:50 Orlando Șchiopu, ISUBIF: „La 8:43 am primit apelul, am activat planul roșu de intervenție. Nu sunt victime, incendiul a fost lichidat, fără probleme deosebite. O să stabilim cauza imediat după ce evacuăm toate persoanele. Se pare că a fost vorba de un conductor la o șină de transport. Flacăra la o cutie cu conductori la nivelul șinei”.

UPDATE 09:46 Raed Arafat: „172 de persoane evacuate dintre care un număr de 25 au fost asistate medical. Incendiul a avut loc în tunel, pompierii au evacuat persoanele după întreruperea curentului. Din fericire victime nu sunt. În cel mai scurt timp se va relua traficul la nivelul metroului. Am ținut legătura personal cu ministrul Bode și Grindeanu”.

UPDATE 09:44 Toni Greblă, prefectul Capitalei: „La momentul când discutăm incidentul care putea să fie deosebit de grav s-a încheiat. Au fost evacuate toate persoanele, cele două garnituri sunt trase în stații. Se evaluează situația. Niciuna dintre persoane nu are nevoie de spitalizare. Va fi făcută o anchetă pentru a se determina cauza acelui incendiu. Din fericire pompierii au acționat la timp, a fost declanșat planul roșu imediat după primirea apelului. Încă se vedea fumul când am intrat în subsol, persoanele erau în curs de evacuare. Repararea unor linii, garnituri noi de metrou, sunt absolut necesare pentru că ne putem lovi la orice moment de astfel de accidente”.

UPDATE 09:37 ISUBIF transmite că a fost identificată sursa incendiului și se lucrează pentru stingere. A fost, de asemenea, încheiată operațiunea de evacuare a călătorilor aflați în vagoane.

UPDATE 09:29 Incendiul de la metrou este lichidat. Incendiul s-a manifestat la carcasa unei linii de metrou. Din vagoane au fost evacuate toate persoanele, transmite Metrorex.

Trafic aglomerat pe autovehiculele STB din cauza defecțiunilor de la matrou de marți dimineață

UPDATE 09:28 Circulația metroului a fost oprită complet pe Magistrala 2 Unirii-Romană, cea mai aglomerată la orele dimineții, care face legătura între zonele rezidențiale din sudul Capitalei cu zona de birouri din nord.

UPDATE 09:25 Aglomerație mare și la stația de metrou Piața Unirii, potrivit reporterului G4Media. Trenurile de metrou nu mai circulă din cauza incidentului de la Piața Romană, iar călătorii așteaptă de zeci de minute pe peronul din Piața Unirii.

UPDATE 09:24 Șeful DSU, Raed Arafat, a ajuns la stația de metrou Piața Romană.

UPDATE 09:22 La stația de metrou Romană se continuă intervenția pentru evacuarea călătorilor, la stațiile Victoriei și Universitate au fost evacuați toți călătorii, mai transmit autoritățile.

UPDATE 09:15 În urma informațiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecțiune tehnică. Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum, mai precizează ISUBIF.

„Metroul este pe tunel, la o distanță de aprox. 20-30 m de peron. Din datele furnizate nu sunt victime”, informează ISUBIF.

UPDATE 09:11 ISU anunță că este degajare de fum în subteran, la stația de metrou Piața Romană. În acest moment se realizează evacuarea călătorilor.

„A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică. Nu sunt victime. Acționează 8 autospeciale de stingere, SMURD, Detașamentul Special de Salvatori”, mai transmite ISU.

UPDATE  9:00 Comunicat oficial al Metrorex: „Metrorex informează că astăzi, 24.05.2022, începând cu ora 8:50 , circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu dificultate din cauza unei defecțiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din stația Piața Romană către Berceni. În urma defecțiunii, trenul va fi retras din circulație pentru analiză și remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulația pe Magistrala 2 să se reia în condiții normale. Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat”.

știrea inițială

Un tren de metrou este blocat între stațiile Universitate și Piața Romană, conform surselor G4Media.

Cauza blocării este o defecțiune tehnică.

Niciun călător nu este afectat, însă aceștia au semnalat că au văzut fum, produs probabil din cauza frânării trenului.

Circulația va fi reluată după scoaterea trenului din circulație.

ISUBIF a activat planul roșu de intervenție.

știre în curs de actualizare

Foto: G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Pfff.. Băgați o grevă băieți. Vă dăm niște procente la salariu pentru treaba extraordinară pe care o faceți.

 2. Probleme electrice vechi, ignorate. O să vină Grindeanu să repare? Bode? PSDNL n-a venit să repare nimic, au venit să-și umple buzunarele, dar voi îi tot votați.

  • Greaua moștenire lăsată de Drula.

   Drula în afară să dărâme chioșcuri cu ranga ce a mai făcut la metrou?

  • Georgică, clonă slabă, bagă și muncește că trebuie să plătești pensii speciale.

  • Câtzi ani au fost psdeii si pnlistii la transporturi si câte luni a fost Drulã ?!

  • George e din mafia PSD/Firea/Rădoi, frustrat că Drulă a aplicat legea și au cam dispărut magazinele ilegale de la metrou.

  • Lu georgel ii e frica de ranga pentru ca tasu il batea cu ranga cand ramanea fara bani de vodka

  • @George
   Raspuns la intrebare: A pus profesioniști in board-ul de conducere. Ți se pare puțin?!
   Profesioniști care odată cu plecarea USR-ului au fost inlocuiți cu eternii neica-nimeni.

  • Bai, FSN istilor, îl. Acuzați pe Drula după 6 luni de mandat, în schimb usl este de 33 de ani pe la transporturi!!

 3. Multumim Grebla.

 4. În filmare se aude cum țața tipică de București tot întreba: „Există curent pe șine?”
  Plin Bucureștiul de țațe care își dau importanță când ar trebui să-și vadă de treabă.
  De-asta am avut 4 ani o jenă de primar ca Firea. Pentru că e un oraș plin de țațe și ghiolbani.

 5. Am fost la 2 pasi de un nou Colectiv, dar n-o sa vedeti pe nimeni dandu-si demisia sau sa fie tras la raspundere. Asa votanti, asa conducatori!

 6. profesionalismul celor angajati pe pile. nu degeaba au stat pe sine..

 7. sindicalistii de la metrou sifoneaza banii…si cauta racketi pentru ca Drula le-a spart cuibul…de intretinerea tehnica sa se ocupe bruxellul …

 8. Punctaj pentru propagandistii PSD care se vor perinda pe la televiziuni:
  1. Unde era Drula in momentul accidentului?
  2. Sa se cerceteze daca sunt urme ca Drula a pus ranga la conectorii electrici!
  3. De ce nu a venit Nicusor Dan sa fie el primul la locul accidentului?
  4. Sa se evidentieze ce ar fi facut Firea in acest caz daca era primar, cum ar fi scos ea oamenii din subteran cu manutele ei!
  5. Nici-o vorba despre Grindeanu si Radoi.

 9. O fi greaua moștenire? Își dă cineva demisia?