G4Media.ro

Defecţiunea care a generat incidentul de la metrou va fi analizată de…

Defecţiunea care a generat incidentul de la metrou va fi analizată de o comisie tehnică de specialitate mixta Metrorex – Agenţia de Investigare Feroviară Română

Reprezentanţii Metrorex au anunţat că defecţiunea care a generat, marţi, degajarea de fum la un tren care a plecat din Piaţa Romană spre Berceni va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixtă Metrorex – Agenţia de Investigare Feroviară Română, relatează News.ro.

„Metrorex informează că la ora 8:42, trenul care pleca din staţia de metrou Piaţa Romană către Berceni a prezentat o defecţiune tehnică cu degajare de fum, la ieşirea din staţie. Mecanicul trenului a încercat repornirea trenului în traseu, fapt ce nu a putut fi posibil”, a transmis Metrorex.

Astfel, călătorii au fost debarcaţi în tunel, după scoaterea tensiunii pe ambele fire, sub supravegherea directă a echipelor de intervenţie Metrorex şi ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență. ISU a luat decizia de activare a planului roşu.

„Călătorii au fost debarcaţi în siguranţă. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară alternativ între Piaţa Romană şi Unirii 2 pe un singur fir. Pe restul magistralei, circulaţia se desfăşoară normal. Circulaţia trenurilor este reorganizată corespunzător până la retragerea trenului în depou pentru analiză şi remediere. Defecţiunea va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixta Metrorex – Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER)”, a transmis sursa citată.

Un tren de metrou care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni s-a defectat marţi, fiind degajări mari de fum, anunţă Metrorex, conform căruia „călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel”. La faţa locului au fost trimise echipaje de pompieri. Pasagerii aflaţi în garnitura de metrou defectă au fost evacuaţi. Şi la staţiile Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi călătorii. ISU anunţă că a fost un incendiu la carcasa unei linii de metrou, care a fost lichidat. Circulaţia în zona centrală a Capitalei este blocată. Şeful DSU Raed Arafat a precizat că au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 au fost evaluate medical. De asemenea, două au fost transportate la spital.

Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Poate le mai taie din salariile nesimțite.

  2. Pârlitule.. nu ai evoluat de la stadiul de gibon? Dacă tu ai 5000 de lei si locuiești încă în București, trebuie să-ți revizuiești si întrerupi existența!

  3. Ce coincidenta, in ziua când au anunțat că fac grevă, o garnitura de metrou a luat foc. Chiar așa de prosti ne credeți ?

  4. Greva nu era greva ,era pichetare. Și da,. chiar atât de prost te cred