G4Media.ro

VIDEO Un startup japonez a lansat o motocicletă zburătoare de aproape 700.000…

sursa foto: captură video

VIDEO Un startup japonez a lansat o motocicletă zburătoare de aproape 700.000 de dolari. Cu 4 motoare pe baterii, poate zbura 40 de minute cu viteze de până la 100 km pe oră

Un startup japonez, susţinut, între alţii, de jucătorul de fotbal Keisuke Honda, speră să atragă cumpărătorii bogaţi de supermaşini cu o motocicletă zburătoare de 77,7 milioane de yeni (680.000 de dolari), care a fost pusă în vânzare marţi, transmite Reuters, citată de News.ro.

Hoverbike-ul „XTurismo Limited Edition”, dezvoltat de startupul de drone A.L.I. Technologies din Tokyo, este echipat cu un motor convenţional şi patru motoare cu baterii, care poate zbura timp de 40 de minute cu viteze de până la 100 de kilometri pe oră.




”Până acum exista opţiunea de a circula pe pământ sau la mare înălţime. Sperăm să oferim o nouă metodă de deplasare”, a declarat directorul general al firmei, Daisuke Katano.

Vehiculul, vopsit în negru şi roşu, are forma unei motociclete aşezată pe tălpi.

Startupul, ai cărui susţinători includ Mitsubishi Electric şi Kyocera, a prezentat motocicleta zburătoare cu un zbor scurt la o pistă de curse din apropierea Muntelui Fuji.

Katano a spus că, pe termen scurt, utilizarea motocicletei va fi limitată la astfel de locuri, iar acestea nu vor avea voie să zboare peste drumurile aglomerate ale Japoniei.

Dar motocicleta ar putea fi folosită de echipele de salvare pentru a ajunge în locuri greu accesibile, a spus el.

Reglementările stricte din Japonia, determinate de preocupările legate de siguranţă, au împiedicat dezvoltarea unor sectoare precum transporturile în sistem de ride-sharing.

Modificările aşteptate ale reglementărilor ar putea extinde potenţialele aplicaţii ale motocicletei zburătoare, a spus Katano.

Investitorii alocă fonduri unor startupuri de la Joby Aviation din California la AIR din Israel, care promit să inaugureze o eră a transportului aerian personal, de la jetpackuri până la taxiuri zburătoare.

Succesul comercial pentru A.L.I. Tehnologiile, ai cărei furnizori includ producătorul de motoare Kawasaki Heavy, ar contribui la consolidarea avantajului industrial al Japoniei pe fondul unei treceri generaţionale către noi tehnologii, cum ar fi vehiculele autonome şi electrice.

sursa foto: Facebook\ A.L.I. Technologies

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. De ce imi apare in articol o reclama la PNL care se lauda ca are resurse pentru reducerea impactului facturilor la energie?
    Politica țării nu e facuta de UN SINGUR partid ci de MAJORITATEA parlamentara aflata la putere.

    • Pentru ca nu ai instalat nici o extensie de tip adblocker, de-aia iti apare ahahaha.

    • PNL e atat de bogat ca dau de la ei pentru noi muritorii de rand. ne scot ei din belea cand e mai groasa treaba, pe barba lor. au facut afaceri pe bursa si au multiplicat banii lor proprii, iar acum au resurse pe care ni le dau ca sa ne fie bine.

  2. Mare prostie !. O asemenea motocicleta cu elici mici si intubate face un zgomot infernal.
    E mult mai silentios si eficient energetic un elicopter.
    De remarcat ca motociclistul …….a evitat sa porneasca pe circuit……….ca sa nu se observe ca aceasta motocicleta zburatoare NU e in stare sa vireze la curbe rezonabil de repede !.
    Daca ar vedea cum face o curba pe circuit nimeni nu ar da 700.000 de $ pe asa ceva !.
    Practic, la curbe, motocicleta asta cu elici electrica e silita sa opreasca aproape de tot !
    O motocicleta clasica pe roti, pe aceasta pista de concurs, ar depasi-o imediat !
    Motocicleta pe roti se sprijina pe asfalt cu propria grutate ca sa faca o curba !.
    Deci, la curbe, o motocicleta pe roti este in mare avantaj !!.
    Deci viitorul acestor vehicule aeriene electrice este ,,elicopterul electric” si nu fantezii prostesti de 700.000 $ de gen ,,motociclete zburatoare”.

  3. Nu te mai da așa deștept. Și modelul de vârf al lui taycan se numește turbo. Stai liniștit că multe cuvinte compuse și au pierdut sensul inițial șinau evoluat.

  4. La înălțimea la care se ridică, beneficiază de ajutorul efectului de sol. Mă întreb dacă poate și mai sus de atât. Probabil da, dar cu un nivel și mai mare al zgomotului.

  5. La ce zgomot face si la cat de greoi se misca, e clar ca tehnologia pentru zbor individual e departe de tot si noi sigur n-o vom vedea.

  6. @Nu in timpul vietii noastre

    Niciodata, nu doar in timpul vietii noastre. Spatiul aerian este controlat de catre autoritatile aeronautice. Orice se ridica de la sol (chiar si o drona) trebuie sa depuna un plan de zbor spre aprobare, prin care se traseaza culoarul de zbor (ruta, altitudine etc.) de la care nu e voie sa te abati.

    Cum vezi tu alocarea culoarelor de zbor pentru un numar de… 1.000.000 de aparate individuale de zbor?

    Plus ca este necesar curs de pilotaj, fiindca altfel mergi pe strada si te trezesti ca iti pica unu’-n cap. Examenele sunt foarte grele, de la cele medicale si psihologice (coerenta si luciditatea la depresurizare), la cele specifice pilotajului (meteorologie, geografie, fizica, matematica).

    Iti recomand cateva ore de pilotaj pe ultrausoare. Este scoala la Clinceni, Ilfov. Te vei convinge ca zborul individual este utopie, iar tentativele de patentare sunt exclusiv spalari de bani.

  7. Este practic un quadrocopter pe care sta cineva.Nu cred ca va fi dat in uz civil avand in vedere masurile de siguranta necesare, iar pentru echipaje de interventie elicopterele sunt mult mai eficiente . Este totusi o idee interesanta ce poate fi dezvoltata .

  8. E un quadcopter cu scaun.
    Ceea ce s-a mai făcut. Căutați colinfurze pe YouTube