G4Media.ro

VIDEO Trei nave încărcate cu porumb au părăsit Ucraina

captura telegram

VIDEO Trei nave încărcate cu porumb au părăsit Ucraina

Alte trei transporturi de cereale au părăsit Ucraina în convoi vineri dimineață, a declarat Ministerul turc al Apărării, citat de Le Monde.

Navistar, sub pavilion Panama, a plecat din Odessa spre Ringaskiddy, Irlanda, cu 33.000 de tone de porumb.
Nava Rojen, sub pavilion maltez, este în drum spre Teesport, Anglia, din portul Cernomorsk, cu 13.000 de tone de porumb.

Cargoul turcesc Polarnet, care aștepta și el la cheiul din Cernomorsk, se îndreaptă spre Karasu, un port turcesc de la Marea Neagră, cu 12 000 de tone de porumb.

Toate cele trei nave progresează sub supravegherea Centrului Comun de Coordonare (CCC) înființat la Istanbul în conformitate cu acordul internațional semnat la Istanbul la 22 iulie, care permite exporturile de cereale ucrainene blocate de război din 24 februarie.

Primul transport de cereale la bordul cargoului Razoni a plecat luni din Odesa și, după ce a fost inspectat de către CCM la intrarea în Bosfor, se îndreaptă de miercuri spre Tripoli, în nordul Libanului. Centrul Comun de Coordonare a declarat că se încearcă acum „o operațiune cu mai multe ambarcațiuni” folosind un coridor securizat pentru a traversa Marea Neagră și a evita potențialele mine amplasate de Kiev pentru a-și proteja coasta.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter