G4Media.ro

VIDEO Sute de elevi s-au îmbulzit la poarta Colegiului Național „Sf. Sava”…

Foto: Edupedu.ro

VIDEO Sute de elevi s-au îmbulzit la poarta Colegiului Național „Sf. Sava” pentru schimbul de tură din scenariul hibrid

Peste drum de sediul Ministerului Educației, unde oficialii rupți de realitatea de pe teren au redactat regulile începerii unui an școlar în vreme de pandemie, se vede ce se întâmplă, de fapt, în sistemul de Educație. Drumul care duce la poarta Colegiului Național „Sf. Sava” a fost asaltat de sute de elevi la miezul zilei, când avea loc schimbul de tură pentru scenariul hibrid.

Nu este singurul exemplu, la mai toate unitățile de învățământ am văzut aceeași îmbulzeală astăzi, părinți, copii, toți adunați la intrarea în curte exact ca în anii dinaintea pandemiei:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. indiferent de situație, românului mereu i-a placut înghesuiala…oi

  2. Oare doamna ministru, la „Tudor vianu” (fost „dr. Petru Groza”, fost „școală superioara cu predare în limba rusa”) cum o fi fost?

  3. Domnul presedinte a vorbit despre „super eroii” care incep scoala astazi. Fereasca Dumnezeu ca unii dintre ei sa devina eroi COVID… Astia se joaca de-a eroii. Incearca sa justifice organizarea alegerilor prin redeschiderea scolilor. Mai lipsesc niste festivitati in curte la Cotroceni si avem tot tacamul.

  4. Conducatorii scolii sunt incompetenti, habar nu au cum sa gestioneze multimea. Pacat ca nu pot sa trimit poze sa vedeti cum s-au organizat niste scoli de-afara: bariere pentru ghidarea elevilor, intrarea pe o parte, iesirea pe alta, pauze mari intre ture, pentru evitarea aglomeratiei. Dar ce sa-i faci, unde nu-i cap, vai de picioare… Incompetenta si nepasare a autoritatilor care, de la revolutie incoace, au ramas mereu nepedpsite si la putere…

  5. De ce e necesar ca acest popor sa fie atat de …….?

    Oameni buni, chiar trebuie sa ne expunem unui risc urias de imbolnavire doar ca sa aiba loc de munca „cadrele didactice?” Nu era mai simplu sa se tina cursuri la TV sau pe net?
    Stiu care a fost scuza ca sa se revina la scoala … ba ca sunt copii nevoiasi care nu pot avea acces la net, ba ca nu sunt fonduri pentru achizitia de tablete si ca n-ar fi nici acoperita suprafata tarii cu retea de net…
    Insa pentru aceste situatii de exeecptie s-a ales expunerea la risc a tuturor elevilor.

    Haideti sa va spun ce reguli au facut desteptii de la o scoala din Bucuresti: au stabilit rotatia grupelor de elevi din 2 in 2 zile, desi stiau de la bun inceput ca timpul de incubatie al virusului este de 5-10 zile …
    sitemul asta care s-a gandit cu grupe de elevi de max. 15 pe clasa nu este intamplator, pentru ca s-a pornit de l;a ideea ca reducerea raspandirii virsului poate fi gestionata daca scoala se face din 2 in 2 saptamani cu jumatate din elevi. Adica, daca apare vreun focar sau se imbolnavesc copii intr-un interval de 2 saptamani de la deschiderea scolii se pot tine sub control atat chestiunile de natura sanitara, cat si chestiunile legate de activitatea scolara.
    Dar la scoala despre care va vorbesc au decis unii destepti ca e bine sa aiba loc rotatia tuturor elevilor din 2 in 2 zile … adica, ce mama ma-sii!, daca in 2 zile nu se intampla nimic inseamna ca nici in celelalte 2, si tot asa, pana cand, in 14-16 zile aflam ca s-au contaminat cel putin de doua ori mai multi copii decat s-ar fi contaminat daca veneau numai copiii din acelasi grupe timp de 2 saptamani!

    PS
    Eu cred ca tara si partidul s-au decis sa ne imunizam cu totii, insa intr-o forma care sa creeze aparenta ca tara si partidul au lkuat masurile politice, legale si administrative care, chipurile, nu numai sa combata virusul (ce cretini! pe virus nu-l poate combate nimeni, ci cel mult se poate controla raspandirea), dar si cele care sa ne faca sa credem ca ni s-a permis sa muncim (in Romania dreptul de a munci nu e un drept natural, al carui exercitiu sa ne dea acces la supravietuire, ci e un drept care trebuie permis)….
    Daca asa stau lucrurile, atunci de ce au instituit masurile pe care le-au instituit din martie si pana azi? ca sa cheltuie bugete nesfarsite pe aparenta ca sistemul sanitar ne salveaza si sa fie indatorate nu-stiu-cate generatii viitoare?

    • Nu e vorba de locul de munca al profesorilor, problema este ca cei mici, cel putin cei din ciclul primar, nu au capacitatea de concentrare suficient de dezvoltata pentru a invata online.
      Si intre sanatatea batranilor si educatia copiilor orice om normal la cap alege educatia copiilor, care reprezinta viitorul tarii.

    • O persoana trecuta de 40 de ani, din mediul urban, are copil de scoala primara sau generala, acum primul copil se face la 30 de ani (vezi INS). Prevalenta hipertensiunii arteriale, care e factor de risc in Covid-19, e mai mare de 50% la aceasta varsta (vezi INSP), a obezitatii e cam 50%, a diabetului e de 15%, practic cel putin jumatate din parinti au factori de risc. N-ar fi prea grozav sa avem o generatie de orfani buni cunoscatori de „Fratii Jderi”.

  6. Tot e bine,caci daca eram in continuare cu prostia „galactica”la guvernare,dezastrul era iminent.Problema cea mai mare este in localitatile unde primarii sunt controlati de interlopi,fiindca acolo nimeni nu sufla,nici macar directorul scolii.Dar ce spun eu directorul scolii,caci de multe ori acesta e de-al lor.
    Pentru a se crea conditii,cu bariera,cu sensuri,cu plexiglas etc.sunt necesare fonduri.Or,primariile nu au,multe dintre ele,bani nici de salariile puse din burta in sedintele din consiliile locale.Ar da Guvernul,dar mai intai trebuie sa dea pentru pensiile speciale,premature,astronomice si nesimtite,ca de! CCR nu se grabeste sa taie coada pisicii,pentru ca ar insemna ca judecatorii sa-si taie singuri craca de sub picioare.Ma tem ca mai amana ca de e in interesul lor.Cum dracu sa dai pensii speciale la judecatorii care le judeca.Este ca si cum „mananci calule ovaz”?Calule sa-ti judeci pensia!S-o faci sa iasa cat vrei tu!Ca suntem deja in ultima faza a comunismului;fiecaruia dupa nevoi!Cred ca rad chinezii de noi si cu fundul,caci le-am luat-o inainte.”Inainteee,ca inainte era mai bine!!!”
    P.S.Domnule Tapalaga,in ultimul articol,cu fofilarea parca,ati facut referire la descentralizare.Ea „e sublima”dar nu in amestec cu afaceri „de cumetrie”,cu absolventi de fabrici de diplome,cu primari care mai de graba asculta de interlopi decat de profesori s.a.m.d..Asa se explica marasmul si lipsa de raspundere,ca sa nu mai vorbim ca „doamna”Constitutie”a ajuns hartie igienica,in ciuda marilor venituri,prezente si viitoare,adevarate rente viagere ale celor obligati s-o apere.Senzatia mea este ca ne aflam intr-o palnie care sta cu fundul pe o gaura neagra.