G4Media.ro

VIDEO Rafael Nadal, ca vinul bun: a câștigat US Open la 33…

VIDEO Rafael Nadal, ca vinul bun: a câștigat US Open la 33 de ani, după un thriller în cinci seturi cu rusul Daniil Medvedev

Rafael Nadal (Spania, 33 de ani), a câștigat duminică noapte la News York titlul la US Open după un meci teribil, care a durat 4 ore și 50 de minute, împotriva rusului Daniil Medvedev (23 de ani) cu scorul de 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4.

E cel de-al patru trofeu de Mare Șlem câștigat de Nadal la New York, ceea ce îl duce la un total de 19 titluri de Mare Șem (12 dintre ele numai la Roland Garros), la unul singur diferență de marele său rival, Roger Federer. Cu titlul de duminică la New ork, Nadal devine jucătorul care a câștigat cele mai multe titluri de Mare Șlem după împlinirea vârstei de 30 de ani (cinci în total).

Meciul cu mult mai tânărul său oponent părea fără istoric după primele două seturi, stilul extrem de fizic al lui Nadal punându-i probleme serioase lui Medvedev. Setul trei a însemnat însă o schimbare majoră pe arena din New York, spectatorii trecând de partea rusului din dorința de a vedea mai mult tenis. Iar speranța new-york-ezilor s-a îndeplinit, Medvedev a venit la conducerea jocului și a egalat miraculos scorul la seturi, 2-2, etalând un stil elegant și eficient.

Finala avea deja de toate: răsturnări de scor, raliuri epuizante sau veniri spectaculoase la fileu. Setul cinci a adus mai mult dramatism, cu break-uri făcute pe rând de cei doi, dar și cu cel mai lung schimb de lovituri, 28, care l-a lăsat pe Medvedev fără suflu. În cele din urmă, Nadal a arătat că zecile de accidentări și probleme fizice din lunga-i carieră nu-i pot stopa incredibila dorință de victorie și psihicul de fier. A câștigat titlul și, încă o dată, respectul întregii lumi sportive.

Foto: Rafael Nadal (Darren Carroll – USTA)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Felicitari, din toata inima, marelui campion Rafa Nadal!
    „M-a tinut” tintuit pe scaun 5 ore, dar a meritat sa -mi scurtez somnul.
    In acest an scorul Federer-Nadal a ajuns la 20-19(de ecea suntem in 2019), sper ca la anul sa ajunga 20-20 chiar din ianuarie …….
    VAMOS!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.