G4Media.ro

VIDEO Platforma digitală pentru Conferința privind viitorul Europei a fost lansată /…

VIDEO Platforma digitală pentru Conferința privind viitorul Europei a fost lansată / Cetățenii europeni vor putea participa și crea evenimente pe zece domenii de interes / Verhofstadt: Nu este un eurobarometru, este un instrument total interactiv

UPDATE: Declarații ale președintelui Parlamentului European, David Sassoli, și ale șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care au salutat lansarea platformei.

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat: „Platforma reprezintă un instrument-cheie care le permite cetățenilor să participe și să aibă un cuvânt de spus cu privire la viitorul Europei. Trebuie să ne asigurăm că vocile lor vor fi auzite și că vor contribui la procesul decizional, în pofida pandemiei de COVID-19. Democrația europeană, de natură reprezentativă și participativă, va continua să funcționeze orice s-ar întâmpla pentru că pe ea se bazează viitorul nostru comun.”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Sănătatea, schimbările climatice, locurile de muncă bune și durabile într-o economie din ce în ce mai digitală, starea societăților noastre democratice: îi invităm pe cetățenii europeni să își facă auzită vocea, să își exprime preocupările și să ne spună care este Europa în care doresc să trăiască. Prin această platformă pentru cetățeni, toată lumea va avea posibilitatea de a contribui la conturarea viitorului Europei și de a interacționa cu alte persoane din întreaga Europă. Este o ocazie excelentă pentru cetățenii europeni să se reunească în mediul virtual. Vă invităm să participați la dezbatere! Împreună, putem construi viitorul pe care ni-l dorim pentru Uniune.”

Știrea inițială: Cei trei reprezentanți ai Uniunii Europene, participanți la lansarea, luni, a platformei digitale pentru Conferința privind viitorul Europei, au insistat că cetățenii europeni trebuie să stea în centrul consultării privind drumul pe care trebuie să-l urmeze UE.

Guy Verhofstadt, din partea Parlamentului European, Ana Paula Zacarias, din partea Președinției Consiliului UE și Dubravka Šuica, vicepreședintele Comisiei Europene, au lansat noul instrument prin intermediul căruia cetățenii din toate statele membre vor putea interveni și contribui direct la dezbaterile pentru viitorul Europei.


Vicepreședintele Comisiei, Dubravka Šuica, a declarat că platforma digitală va fi disponibilă în toate cele 24 de limbi ale Uniunii Europene.

„Toate contribuțiile vor fi imediat traduse”, a spus Dubravka Šuica.

Europarlamentarul Guy Verhofstadt (grupul Renew) a explicat că oricine își va putea face cont pe platforma digitală pentru a contribui activ la dezbatere.

„Nu e o consultare a cetățenilor, un eurobarometru (….) Este un instrument total interactiv”, a spus Verhofstadt, subliniind că este „prima dată în istorie” când dezbaterile vor fi nivel transnațional.

Ana Paula Zacarias, din partea Președinției portugheze, a declarat că Uniunea Europeană are nevoie de „puterea cetățenilor săi”.

„Este un mijloc unic de participare”, a spus Zacarias.

Ana Paula Zacarias a precizat că toate documentele despre Conferința privind Viitorul Europei vor fi publice și că „este important să participăm toți”.

Pagina specială a paltformei o prezintă ca fiind „punctul central” al Conferinței privind viitorul Europei.

„Aceasta este ocazia dumneavoastră de a vă exprima, de a spune în ce fel de Europă doriți să trăiți, pentru a ne ajuta să ne modelăm viitorul”, este mesajul de pe platforma digitală.

Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul UE au convenit ca evenimentul formal de lansare a Conferinței pentru Viitorul Europei să fie pe 9 mai, chiar de Ziua Europei.

Un mecanism specializat de feedback va agrega și analiza principalele propuneri ale cetățenilor, astfel încât ele să ajungă în discuția politică ce are ca scop reformarea modului de funcționare a UE.

Guy Verhofstadt, reprezentantul Parlamentului European în structura care gestionează efortul de reformă a declarat că ”trebuie să facem dezbaterea cât mai vie cu putință, iar în pandemie asta înseamnă că trebuie să utilizăm cât mai mult platformele digitale”.

În iunie 2020, într-o rezoluție adoptată cu 528 voturi pentru, 124 împotrivă și 45 abțineri, Parlamentul European declara că „la zece ani de la intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, la 70 de ani de la Declarația Schuman și în contextul pandemiei de COVID-19, a sosit momentul pentru o reevaluare a Uniunii”; Deputații arătau în rezoluție că „numărul crizelor semnificative pe care le-a traversat Uniunea demonstrează că este nevoie de reformă instituțională și politică în mai multe domenii de guvernanță”.

Sursa foto: Captură video

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Am intrat pe platforma. Primele imagini sunt cu africani, a treia cu oameni batrani la camp si a patra cu o duduie europeana. Misto !

  2. Bla-bla-bla…, cum nu le cade tavanul in cap la asemenea minciuni si manipulari grosolane? Astia chiar ne cred prosti. 🤣