G4Media.ro

VIDEO Performanța studenților români care creează rachete supersonice/ „Știu sigur că vreau…

Foto: G4Media

VIDEO Performanța studenților români care creează rachete supersonice/ „Știu sigur că vreau să muncesc din greu pentru acest domeniu”

Echipa de studenți 2Space care construiește și lansează rachete supersonice și-a prezentat realizările la evenimentul SpaceFest, organizat de Universitatea Politehnica, dedicat pasionaților de cosmos, care a reunit expoziții de tehnologie, ateliere interactive, lansări de rachete și demonstrații de robotică, oferind publicului o incursiune captivantă în universul științei și tehnologiei aerospațiale.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Echipa 2Space spune că a lansat prima, și cea mai puternică rachetă supersonică din Sud-Estul Europei. Cătălin Chelmuș, team leader-ul echipei, a explicat pentru G4Media cum a fost parcursul lor la concursurile internaționale și noile tehnologii aerospatiale pe care le dezvoltă.

“Dezvoltăm tehnologie aerospațială, ceea ce înseamnă sateliți, partea de comunicare cu sateliții, lucrăm în zona de drone în zona de printare a componentelor 3D, astfel încât să fie cât mai cost effective pentru tehnologia spațială. Folosim dronele comerciale pentru a ne testa electronica și pentru a face totul cât mai ieftin posibil, astfel încât să fie și cât mai redundant.”

Valentin Toma, alt membru al echipei 2Space, student în anul doi la Facultatea de Inginerie Aerospațială a vorbit despre preferințele lui pentru viitoarea sa carieră: “Da, îmi doresc să continui în domeniu. Sunt pasionat de domeniul spațial dar încă nu știu dacă vreau să fac în viitor doar spațiu, sau o să vreau aero, cu avioane. Sunt încă indecis, dar știu sigur că vreau să continui să muncesc din greu pentru a face performanță în acest domeniu.”

Evenimentul a marcat prezența a doi astronauți de renume, care au împărtășit poveștile lor inspiraționale în fața sutelor de vizitatori.

Yi So-yeon, prima astronaută sud-coreeană și expertă în biotehnologie, a rememorat misiunea sa din 2008, când a petrecut 11 zile la bordul Stației Spațiale Internaționale. 

 “Ca femeie în știință, știu cât de important este să ai modele care să inspire tinerii să-și urmeze visurile, chiar și atunci când drumul pare neobișnuit. Cred cu tărie că reprezentarea contează și sper să inspir în special fetele și tinerele care visează să se implice în știință, tehnologie și explorare”, a declarat astronauta. 

Alături de ea, Daniel Michio Tani, astronaut NASA și inginer american, a vorbit despre parcursul său profesional: “Când eram copil, eram absolut fascinat de spațiu. Obișnuiam să îmi cheltuiesc toți banii câștigați din livrarea ziarelor pentru a cumpăra și asambla rachete model. Drumul meu, de la lansarea rachetelor în miniatură în copilărie, până la a trăi la bordul Stației Spațiale Internaționale, a fost alimentat de curiozitate, pasiune și convingerea că visele, pasiunea și curiozitatea pot duce oamenii în locuri extraordinare.

Sper ca povestea mea să vă inspire să vă urmați propriul drum în știință, tehnologie sau în orice alt domeniu care vă stârnește curiozitatea. Industria spațială oferă nenumărate oportunități de carieră. Poți fi astronaut sau poți lucra în sala de control, dar poți fi și designer, arhitect, medic sau biolog. Posibilitățile sunt nelimitate, iar industria spațială are nevoie de toate aceste minți. Cred cu tărie că pasiunea și inspirația sunt elementele-cheie în obținerea unei cariere în domeniul spațial.”

Mesajul despre potențialul uriaș al acestui domeniu pentru tineri a fost întărit și de Christina Korp, manager, producătoare și consilier în domeniul spațial. Într-un interviu pentru G4Media, aceasta a evidențiat impactul tehnologiei spațiale în viața cotidiană. 

Aceasta a explicat cum folosim contribuțiile spațiul, zilnic, fără să ne dăm seama,de la GPS, la comunicațiile prin satelit. România, cu dezvoltările din AI și securitate cibernetică, are un loc tot mai important în acest ecosistem. Nu trebuie să fii astronaut sau inginer – sunt necesare competențe variate, din toate domeniile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.