G4Media.ro

VIDEO Ministrul britanic al Apărării, în lacrimi când a anunțat că unii…

VIDEO Ministrul britanic al Apărării, în lacrimi când a anunțat că unii britanici nu vor putea fi aduși acasă din Afganistan

Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, a declarat luni la o emisiune radio că unii britanici nu vor putea fi aduși acasă din Afganistan, în ciuda eforurilor autorităților de a-i evacua rapid din calea talibanilor.

În momentul în care a recunoscut acest lucru, oficialul britanic s-a întrerupt din cauza lacrimilor și a făcut o scurtă pauză.

Întrebat de ce sunt atât de puternice sentimentele sale, Wallace a spus: ”pentru că sunt militar, pentru că e trist și Vestul a făcut ce a făcut”, potrivit BBC.

Ben Wallace a fost căpitan în armata britanică înainte de a intra în Partidul Conservator. El a fost trimis ca militar în Germania, Cipru, Belize și Irlanda de Nord, unde a dejucat un atentat terorist împotriva forțelor engleze.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

25 comentarii

  1. Nu a zis ca nu or sa fie adusi acasa britanici. A zis ca nu toti colaboratorii afgani or sa fie adusi in uk. ce plm juranlism faceti ba?

  2. Vai…cata emotie….parca suntem la sefi la cutite……..

    • Cum ii ridica mingea la fileu ca de ce e afectat si o ia asa personal… zici ca il vezi pe Gadea cu un pesedist dupa ce si-a bagat usturoi sau ceapa in ochi.

  3. Altul care l-a copiat pe chiorpetele nostru bețivan….

    • @clonache

      și… ce mai faci? totul ok?
      :)))))

    • @Mniăzăul-mumă-tii,
      Mă-ta zice că-s bine, clonă_idioată.

    • Zici ca i Basescu când plângea după Stolojan

  4. Acum ce-ati vrea, sa plece acasa? A pisat ochii, ca Basaul la Muzeul Holocaustului, gata, a marcat momentul. Daca britanicii nu si-au putut salva cetatenii, cum o sa ii evacueze ei pe „fostii angajati BBC”, lacheii imperiului, Pantazi si Tapalaga?

  5. ce ii pasa, el sta la loc caldut, cu lacrimi sau fara

    dar nu imi pot explica cum niste medievali religios, pot pune atatea probleme unor state super militarizate, care are putea sa ii rada de pe fata pamantului

    si dupa incidentul in care un marinar din UK a fost omorat de o drona Iraniena, te gandesti cat de bine isi poate apara o tara asa puternica militar, cetatenii

  6. Cata lipsa de empatie la „comentatorii” de mai sus. Oamenii aia sunt in pericol de moarte, sunt europeni ca si noi si au fost colegii romanilor in tara aia…

    • Bun, și dacă empatizăm și băgăm niște lacrimi de crocodil, îi salvăm de la moarte? Cam asta era ideea comentariilor. Nu de lacrimi la radio ai nevoie când propriul guvern te-a amăgit și te-a dus la pieire. Action, bro, action: „Scoateți-ne na ibii de-aici!”

    • nu comenteaza nimeni aici despre nici un om aflat in Afganistan

    • empatie pentru cine? pentru aceasta „theresa may” a apararii, care pe timp de pace e curajos (cum era si may inainte de negocierile brexit) si cand e la anaghie, un ministru al APARARII !!! se apuca de plans (cum a plans may cand si-a dat demisia din cauza esecului) ?

      pai asta trebuia sa gaseasca solutii pentru cetatenii UK !!!

  7. Există si români pe care televiziunile nu i-au învăţat că guvernul trebuie să-i apere şi peste hotare, şi acasă.

  8. Omologul roman ar fi zis: „unii n-au plecat, desi noi le-am spus… plm”

  9. Comentariile unora arata diferenta dintre Romania si UK, iar aceasta diferenta e enorma. Nu ca asta ar fi singura diferenta frapanta…

    • adica o tara cu o armata foarte bine dotata, cu arme nucleare, care ar putea sa rada afganistanul VS o tara cu armata de 2 lei , care in fata unor amenintari (cu componentata comuna , RELIGIA) sunt la fel de neputiincioase (vezi si episodul cu marinarii ucisi de drona) .. macar al nostru nu s-a apucat de bocit

  10. Nu de britanici a vorbit, ci de o parte dintre colaboratorii afgani…

  11. pai ba flasneta, vorbeste cu johaaaaanis, ca ti-i aduce el !!! Pe banii statului roman !!!

  12. Andrei,
    Problema e ca nu poate NIMENI,sa-i rada de pe suprafata pamantului ptr ca ei sunt SUB SUPRAFATA PAMANTULUI… Nu au fost cuceriti NICIODATA. Posibil doar o invazie la sol dar,putin probabil sa riste atatea vieti cei din Vest. Mai usor e sa apesi pe buton de multi km distanta. Omori multi si,poate sunt si talibani printe ei….

  13. De reflectat. “ It has taken 20 years to prove the invasion of Afghanistan was totally unnecessary
    Simon Jenkins”
    “ The fall of Kabul was inevitable. It marks the end of a post-imperial western fantasy. Yet the west’s reaction beggars belief. Call it a catastrophe, a humiliation, a calamitous mistake, if it sounds good. All retreats from empire are messy. This one took 20 years, but the end was at least swift.

    The US had no need to invade Afghanistan. The country was never a “terrorist state” like Libya or Iran. It was not at war with the US; indeed the US had aided its rise to power against the Russians in 1996. The Taliban had hosted Osama bin Laden in his mountain lair through his friendship with the Taliban leader, Mullah Omar. At an immediate post-9/11 “loya jirga” in the southern city of Kandahar, younger leaders pressed the mullah to expel Bin Laden. Pakistan would probably have forced his surrender sooner or later. After the 2001 invasion the US defence secretary Donald Rumsfeld demanded that George Bush “punish and get out”.

    Yet neither Bush nor Tony Blair listened. Instead they experienced a rush of blood to the head. They commandeered Nato, which had no dog in the fight, and began “nation building”, as if nations were made of Lego. It would be an age, said the political scientist Joseph Nye, of the “velvet hegemon”. For reasons never fully explained, Blair declared a “doctrine of international community” and pleaded for Britain to be in the first bombing run over Kabul. He then sent Clare Short as the minister for international development to stop the Afghans growing poppies. Afghan poppy production soared to an all-time high, spreading from six to 28 provinces, probably Britain’s most successful farm product of all time. Opium floated the Taliban back to power.

    When I visited Kabul in 2006, I had heard nothing but bombast about what already seemed a doomed venture. A British army of 3,400 volunteered to suppress resurgent Taliban rebels in Helmand. The defence secretary John Reid promised that only “remnants” of the Taliban remained and that “not a shot needed firing”. His general, David Richards, said it would be “just another Malaya”. Seven year later, British troops left defeated and the Americans took over before also being defeated. The local Pashtun are masters at humiliating outside powers. …. “ si continua

    • Peter Hopkirk – The Great Game
      o carte fantastica 🙂

      in care am gasit pentru prima data numele lui Aurel STEIN, explorator si arheolog, nascut la Budapesta la 26 noiembrie 1862 … ce timpuri, ce persoane … impresionant!

  14. “graveyard of empires“Afganistan
    Cautati pe google.

  15. Octavianus, rusii si-au rupt picioarele pe acolo inantea americanilor, asa ca lasa-l pe mos Putin sa halucineze in continuare la o Rusie globala.
    Pe altii ii mananca sa intre acolo, acum ca Vestul a plecat, gandindu-se ca au dobandit deja o putere si influenta atat de mari incat vor reusi acolo unde rusii si americanii au esuat. Se gandesc chiar sa schimbe abordarea, facand investitii in loc de atacuri si bombardamente. Insa trotineta lor galbena care ii mananca acum o sa fie grav avariata de talibani in viitorul nu foarte indepartat, pentru ca baietii sunt fundamentalisti islamici, iar China tocmai conduce o politica de persecutie indreptata spre minoritatea uigura (care, exact, este sunita, la fel ca talibanii).
    Asadar, baietii s-au facut frate cu China pentru a trece puntea, dupa care o sa le-o dea si lor peste bot. Caci astia nu pot fi controlati, nu functioneaza dupa regulile secolului in care ne aflam, asadar mai bine ii lasi in pace. Chinezul, lacom, vrea sa puna laba pe zacamintele tarii si crede ca cu un pumn de bani i-a cumparat. Ramane de vazut daca le iese pasenta, insa ma cam indoiesc. Si atunci sa vezi distractie, cand or sa cheltuiasca ei trilioanele de dolari sa se lupte cu aia…

  16. dar ce cautau imperialistii astia in Afganistan? cate miii de afgani au omorat in 20 de ani?