G4Media.ro

VIDEO Mihaela Drăguș (Agenția Împotriva Traficului de Persoane): Cei mai expuși sunt…

VIDEO Mihaela Drăguș (Agenția Împotriva Traficului de Persoane): Cei mai expuși sunt tinerii între 13 și 26 de ani, din mediul rural sau orașe slab dezvoltate/ Metodele traficanților sunt diversificate și răbdarea lor poate fi de luni de zile

Cine sunt cei mai vulnerabili tineri, care pot deveni ușor victime ale traficului de persoane? Cum împiedicăm să ajungem acolo? Dar ce mesaje pot ajunge cu adevărat la tinerii care sunt în vizorul traficanților?
Mihaela Drăguș, Inspector principal de Poliție, purtător de cuvânt al Agenției Împotriva Traficului de Persoane a explicat pentru G4media/ENTR o serie de realități șocante.
„Cei mai expuși sunt tinerii între 13 și 26 de ani, din mediul rural sau din orașele slab dezvoltate. Apoi, vorbim de persoane care consideră că educația nu este neapărat cea mai bună cale de împlinire a lor și se opresc cu școala în clasa a VIII-a sau încep liceul dar fiind vorba de navetă, se duc într-un oraș mai mare, acolo poate nu se integrează, poate colegii, poate profesorii nu le oferă siguranța și încrederea de care au nevoie. Astfel, din clasa a IX-a, a X-a intră în anturaje dubioase sau le oferă o alternativă; abandonează liceul, întră în compania unor persoane care le promit că viitorul li se va lumina deodată cu o oferă de muncă în străinătate sau, cel mai des întâlnit, prin metoda Loverboy. ”
Video: Ilona Andrei/G4Media 

Milioane de copii și tineri devin anual victime iar traficanții strâng anual în conturi peste 150 de miliarde de dolari, arată și informațiile publicate de un consorțiu de organizații care serulează proiectul „Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic” – https://bit.ly/STOP_AT.

Oricine, fără excepție, poate fi victimă a traficului de persoane dacă nu este informat corect despre acest fenomen.
Cele mai des întâlnite modalități de atragere a unei persoane într-o formă de exploatare constau metoda „Loverboy” și în promisiunea unui loc de muncă, de obicei foarte bine plătit, care nu există în realitate.
În imaginile de mai jos, un top al celor mai frecvenți factori de risc.
Context: 18 octombrie este marcată drept Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane.
Potrivit ANITP, această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează