G4Media.ro

VIDEO Guvernatorul republican Ron DeSantis a promulgat o serie de legi menite…

Sursa foto: Wikimedia Commons - Flickr / Gage Skidmore

VIDEO Guvernatorul republican Ron DeSantis a promulgat o serie de legi menite să „contracareze influenţa” Beijingului: „Nu vrem Partid comunist chinez” în Florida

Guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, presupus candidat la prezidenţialele americane din 2024, a promulgat luni o serie de legi menite să „contracareze influenţa” Beijingului, în special interzicând multor chinezi să cumpere proprietăţi imobiliare în statul său, notează AFP, citată de Agerpres.

„Nu vrem Partid comunist chinez” în Florida, a afirmat alesul conservator în cursul unei conferinţe de presă, acuzând „elitele” americane că „au ignorat această problemă de prea mult timp”.

Ales guvernator al Floridei în 2018, Ron DeSantis a atras atenţia asupra statului său pe care l-a transformat într-un laborator de idei conservatoare.

Aceste măsuri vor permite Floridei să contracareze ameninţările „economice, strategice şi de securitate” ale Chinei, a subliniat republicanul care se poate lansa oricând în cursa pentru învestitura partidului său.

Concret, una dintre legile promulgate luni interzice oricărei persoane cu domiciliul în China şi care nu are statut de rezident permanent în Statele Unite să cumpere proprietăţi în statul său.

De asemenea, limitează achiziţiile de terenuri agricole sau de proprietăţi în apropierea instalaţiilor militare pentru cetăţenii ruşi, nord-coreeni, iranieni, cubanezi, venezueleni şi sirieni – considerate „ţări străine cu risc”.

 

Luni, Ron DeSantis a eliminat aplicaţia TikTok de pe telefoanele funcţionarilor de stat şi a interzis universităţilor din Florida să dezvolte parteneriate cu instituţii chineze.

Aceste măsuri au fost criticate de opoziţia democrată locală ca fiind discriminatorii.

Mai multe state americane examinează, de asemenea, posibilitatea de a restricţiona achiziţia de terenuri şi imobile de către cetăţenii străini, reaminteşte AFP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Asta în timp ce Miami se scufundă și va fi abandonat.

  • Republicanii sunt pro rusi dar urasc China
   Democratii sunt pro china si urasc Rusia

   😂😂👍🏼

  • Minți. Republicanii sunt pro-China, a se vedea cazul când Trump a ridicat sancțiunile de la ZTE, iar China a investit 500 de milioane de dolari în stațiunea lui din Indonezia – șpagă pe față.