G4Media.ro

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans: Este adevărat că s-au făcut greşeli în…

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans: Este adevărat că s-au făcut greşeli în comandarea vaccinurilor la Bruxelles şi în statele membre

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, admite că Uniunea Europeană (UE) a făcut greşeli în elaborarea strategiei de vaccinare împotriva noului tip de coronavirus pentru statele membre, informează duminică dpa, citată de Agerpres.

„Este adevărat că s-au făcut greşeli în comandarea vaccinurilor la Bruxelles şi în statele membre”, a spus Timmermans într-un interviu pentru cotidianul german Tagesspiegel publicat duminică. „Sunt gata să fac un bilanţ la sfârşitul pandemiei, când vom putea vedea ce am făcut greşit şi ce am făcut corect”, a spus el. Oricum, primul lucru care trebuie făcut este să asigurăm ca „toţi din UE să primească vaccin”, a adăugat Timmermans.

O abordare europeană este „de asemenea în interesul statelor membre mai bogate”, precum Germania, a admis în interviu şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană a comandat în total cel puţin 1,4 miliarde de doze din patru vaccinuri împotriva noului tip de coronavirus aprobate pe teritoriul UE, număr care teoretic este mai mult decât suficient pentru cei circa 450 de milioane de locuitori ai blocului comunitar.

Însă, Comisia Europeană este criticată pentru abordarea ei ezitantă şi erorile strategice în comandarea vaccinurilor. De asemenea, distribuirea dozelor de vaccin printre ţările membre este considerată nedreaptă de unele ţări membre ale blocului comunitar.

Citește și

Cum se apără UE de acuzația liderilor din șase state europene care s-au plâns că dozele nu au fost alocate în mod egal

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. „Sunt gata să fac un bilanţ la sfârşitul pandemiei, când vom putea vedea ce am făcut greşit şi ce am făcut corect”, a spus el.
  Timmermans, faceti bilantul acum si carati-va dracului, incompetenti si prosti ce sunteti.

  • La cum se mișcă lucrurile, Timmermans nu mai apucă sfârșitul pandemiei ca să facă bilanțul.

  • Ce misto, ca la sedinta de partid, „si de ce sa nu recunoastem, tovarasi, s-au facut si greseli”.

  • Postaci, faceti bilantul acum si carati-va dracului, incompetenti si prosti ce sunteti.
   Rusnaci, faceti bilantul acum si carati-va dracului, incompetenti si prosti ce sunteti.

 2. Si daca tot vorbesc de corectitudine politica,atunci acest comisar comunistoid nu ar trebuii sa isi prezinte demisia….sau doar in colonii merge cu astfel de vrajeli…

  • Demisia sa si-o prezinte rusnaci si postaci pentru ca oricum nu-i crede nimeni.

 3. Baietz cu epoletz parca si Timmermans asta ales parca pt cat de zelos si incompetent este ca multi bruxelistanezi. Poate in schimb este foarte obedient.

  • Pardon nu ales ca pe nenea nu l-au votat democratic oamenii dar numit dupa multe lupte obscure de culise. Europenii pur si simplu s-au trezit cu acest om pe cap.

 4. Adică Orban Viktor are dreptate

 5. Se confirma ca UE este o structura ineficienta, sufocata de birocratie si greoaie cand este vorba de solutionarea unor probleme reale. Faza cu vaccinurile este doar cireasa de pe tort.

  • Dar structurile vostre când și-au demonstrat eficiența, când i-au pulverizat Noviciok lui Navalnii la chilot sau când s-au lăsat descoperiți ca niște incepători de povestea legată de Cambridge Analytica ?
   A greși e omenește…!

  • …descoperite…

 6. Dar structurile vostre când și-au demonstrat eficiența, când i-au pulverizat Noviciok lui Navalnii la chilot sau când s-au lăsat descoperiți ca niște incepători de povestea legată de Cambridge Analytica ?
  A greși e omenește…!

 7. Mor oameni din greseala.