G4Media.ro

Vaticanul prezintă scuze Moscovei, după ce Papa Francisc a declarat că cei…

sursa foto: Facebook/ Vatican News

Vaticanul prezintă scuze Moscovei, după ce Papa Francisc a declarat că cei mai cruzi militari ruși care luptă în Ucraina sunt cecenii și buriații

Rusia a declarat că a primit scuze din partea Vaticanului pentru comentariile făcute luna trecută de Papa Francisc, care a spus că că cei mai „cruzi” militari ruși care luptă în Ucraina sunt cecenii, buriații și alte minorități, potrivit The Guardian.

În cadrul unui briefing la Moscova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Rusia consideră acum chestiunea închisă și speră într-un dialog constructiv între Rusia și Vatican.

Sfântul Scaun a confirmat joi că a transmis scuze Moscovei.

Într-un interviu acordat revistei iezuite America, Papa Francisc a declarat că, deși statul rus a fost cel care a invadat Ucraina, „în general, cei mai cruzi sunt poate cei care sunt din Rusia, dar nu sunt de tradiție rusă, cum ar fi cecenii, buriații și așa mai departe”.

Distincția aparentă a Papei între cecenii majoritar musulmani și buriații budiști, pe de o parte, și luptătorii de etnie rusă, pe de altă parte, a înfuriat la acel moment Moscova, care s-a declarat „indignată”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Scuze… Cei mai cruzi sunt rusii

  2. Zice un adevăr, după dă înapoi. Cuck comunistoid!

  3. Asta-i mai penibil decat Viorel Lis,zici ca joaca la pacanele.Cand e alba cand neagra.