G4Media.ro

USR Braşov: Referendumul pentru demiterea primarului din Dumbrăviţa, o premieră naţională, va…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

USR Braşov: Referendumul pentru demiterea primarului din Dumbrăviţa, o premieră naţională, va avea loc pe 19 iunie

Referendumul pentru demiterea primarului din comuna Dumbrăviţa (județul Brașov), liberalul Zachiu Popa, va avea loc pe 19 iunie, a anunţat USR Dumbrăviţa, iniţiator al consultării populare, relatează Agerpres.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

„Este oficial: #referendumul #local pentru demiterea primarului Popa Zachiu va avea loc pe data de 19 iunie! Va fi o premieră, acesta fiind primul referendum de acest gen din România. Comuna noastră devine, astfel, un exemplu naţional! Cetăţenii comunei şi-au exercitat dreptul legal, democratic, de a declanşa organizarea unui referendum local. Iar pe 19 iunie îşi vor exercita dreptul de a demite un primar de care nu mai sunt mulţumiţi şi care nu le mai reprezintă interesele”, a transmis USR Dumbrăviţa.

Conform sursei citate, urmează ca administraţia locală să facă anunţul oficial şi să înceapă informarea cetăţenilor pe toate canalele de comunicare.

„De prea mult timp, comuna Dumbraviţa este lăsată la voia întâmplării. Nu avem drumuri, nu avem canalizare, serviciile publice sunt aproape inexistente, nu avem creşă, nu avem un parc sau locuri de joacă decente, condiţiile din grădiniţe şi şcoli sunt deplorabile. Actualul primar, aflat de 16 ani în vârful administraţiei locale, la al cincilea mandat, a arătat deja de ce este în stare şi cât de mult îi pasă de comună. (…) Avem modele de succes pe care le putem prelua, comune administrate cu competenţă”, au susţinut consilierii USR Dumbrăviţa.

USR Dumbrăviţa a depus, anul trecut, în noiembrie, la Prefectura Braşov, 1.100 de semnături pentru organizarea unui referendum privind demiterea din funcţie a primarului liberal Popa Zachiu. Ulterior, în februarie, reprezentanţii acestui partid au anunţat că au depus o plângere la DNA împotriva edilului şi a secretarului comunei, Costel Micu, cei doi fiind reclamaţi pentru blocarea organizării referendumului. La rândul său, primarul a cerut instanţei de contencios administrativ suspendarea ordinului de prefect privind constituirea comisiei de organizare a referendumului.

În 24 mai, Tribunalul Braşov a respins suspendarea ordinului de prefect prin care se organizează referendumul, soluţia fiind definitivă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Altceva mai stiti???Eu cred ca individul de la Timisoara poate fi dat jos foarte lejer…dar de ce Chichirau si Bode nu incearca la Iasi??Veniti cu o saracie de comuna?Asa jos ati ajuns l.g…..

  2. Poate pentru ca nu exista. Era doar circ politic din partea USL ca sa-si faca imagine pentru alegerile viitoare.

  3. Pai la Mogoșoaia sunt necesare 1500 de semnături, dar au fost strânse 120…stiti care e efectul? USR nu mai intra in consiliul local, în 2024, Ilfov va fi o zona liberă de progresei, lumea a văzut pe pielea lor sabotajul inutil, în 2020 a fost la limita, in Chiajna, sa castige un userist, mai avea nevoie de vreo 50 de voturi, fostul deputat Cornel Zainea, tipul chiar a făcut campanie și cu ce s-a ales?..ai lui progresei l-au sărit la parlamentare, nici la guvern nu l-au luat în calcul, deși e cel mai bun specialist pe mediu din USR…dar progreseul a mers pe mana unui ongist dubios, Raul Pop, implicat în mafia OTR-urilor, adică aia carora le dai bani și scapi de obligația de a colecta deșeurile pe care le generează un importator sau un producător.