G4Media.ro

UPDATE O explozie a avut loc la o fabrică de rachete și…

sursa foto: Unsplash

UPDATE O explozie a avut loc la o fabrică de rachete și explozibili din Ankara/ Cel puțin cinci persoane au murit/ Procurorii au deschis dosar penal, primele mesaje ale autorităților

O explozie a avut loc la o fabrică de rachete și explozibili a Industriei de mașini și produse chimice (MKE) din districtul Elmadağ din Ankara, transmite agenția de presă de stat Anadolu. Ministerul Apărării Naționale a raportat că 5 muncitori și-au pierdut viața.

Potrivit primelor informații, explozia a avut loc în fabrică după un incendiu produs dimineață.

Unii dintre răniți, care au fost transferați cu ambulanțele la spitalele din jur, ar fi în stare gravă.

Rudele muncitorilor s-au adunat în fața fabricii. Procurorul-șef al regiunii a anunțat o amplă anchetă:

  • ”Dimensiunea medico-legală a incidentului este cercetată sub toate aspectele, iar ancheta se desfășoară cu meticulozitate”.

UPDATE 13:39

Ministrul Justiției, Yılmaz Tunç, a transmis condoleanțe familiilor celor cinci persoane moarte în urma exploziei. De asemenea, guvernatorul Ankarei, Vasip Șahin, și ministrul adjunct al Apărării Naționale, Alpaslan Kavaklıoğlu, au efectuat inspecții la Fabrica de rachete și explozibili.

Vorbind reporterilor în fața fabricii după inspecțiile sale, guvernatorul Șahin a declarat: „Conform informațiilor pe care le-am primit de la prietenii noștri tehnicieni, a avut loc o explozie, care se crede că a fost cauzată de o reacție chimică și, din păcate, 5 dintre muncitorii noștri care lucrau acolo au murit.”

La întrebarea dacă există posibilitatea unui sabotaj, guvernatorul Șahin a dat următorul răspuns:

  • „Nu există nicio posibilitate de sabotaj. În momentul de față, în primele evaluări, prietenii noștri sunt de părere că este vorba de rezultatul unei reacții chimice, dar, desigur, procurorii noștri examinează acest lucru în detaliu. Pe de o parte, continuă, de asemenea, investigațiile privind alte aspecte și probleme tehnice”.

Ministrul adjunct al Apărării Naționale, Kavaklıoğlu, a făcut, de asemenea, o declarație cu privire la incident și a declarat:

  • „Locul în care a avut loc explozia este o clădire foarte mică. Când ne uităm la înregistrările camerelor de luat vederi, nu se observă nimic extraordinar până în momentul exploziei. Muncitorii noștri își desfășurau activitățile normale, iar explozia s-a produs brusc. După cum a spus domnul guvernator, procurorii noștri sunt la datorie. Ministrul nostru a fost în Hatay și se află pe drumul de întoarcere”.

știre în curs de actualizare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Marele Prieten de la Nord își manifestă „dragostea” față de Turcia?