G4Media.ro

UPDATE Băiatul de 13 ani căutat de SMURD în brațul Borcea a…

sursa foto: SMURD

UPDATE Băiatul de 13 ani căutat de SMURD în brațul Borcea a fost declarat mort

Un băiat de 13 ani e căutat de SMURD în brațul Borcea, anunță autoritățile sâmbătă: ”Două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești intervin cu o barcă pneumatică și un echipaj SMURD, pentru căutarea unui minor, posibil înecat în brațul Borcea, pe raza municipiului Fetești. La locul evenimentului se deplasează, în sprijin, un echipaj de scafandrii de la ISU BIF și un elicopter SMURD de la Constanța, pentru survol aerian”, se arată într-un comunicat transmit sâmbătă, la prânz.

UPDATE Ora 15:31 În urma manevrelor de resuscitare băiatul a fost declarat mort.

știrea inițială

”Anual, în sezonul cald, un număr considerabil de persoane, de cele mai multe ori copii, își pierd viața pentru că se aventurează la scăldat în locuri deosebit de periculoase. Râul Ialomița și brațul Borcea al Dunării nu fac excepție, mai ales în această perioadă, în care cotele apelor sunt foarte crescute.
Scăldați-vă doar în locurile special amenajate, dacă nu știți să înotați foarte bine nu vă aventurați departe de mal și nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci!
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu” al județului Ialomița vă reamintește câteva măsuri ce trebuie respectate pentru prevenirea riscului de înec:
1. scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;
2. dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați departe de mal;
3. nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci;
4. se vor respecta întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement și se va folosi întotdeauna echipamentul de protecție furnizat de acesta;
5. le recomandăm părinților să-și supravegheze atent copiii și să nu-i lase niciodată singuri în apă;
6. este indicat ca autoritățile publice locale și operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă sau alte suprafețe de apă, ce pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri și să semnaleze acest pericol prin instalarea unor panouri de avertizare;”

știre în curs de actualizare

sursa foto: SMURD

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. condoleante