G4Media.ro

Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, prima universitate din România care prezintă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, prima universitate din România care prezintă un proiect în Parlamentul European / Instituția va avea cea mai mare navă de cercetare din Uniunea Europeană / Proiect de 20 de milioane de euro

Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi este prima universitate din România care a prezentat un proiect în Parlamentul European, informează, joi, Biroul de presă al instituţiei, citat de Agenția de presă Rador.

Potrivit sursei citate, este vorba despre Proiectul REXDAN – un proiect de cercetare în valoare de 20 milioane de euro, prin care se construiește cea mai mare navă de cercetare din Uniunea Europeană.

Infrastructura de cercetare, prin componentele fixă şi mobilă, este unică în Europa, fiind ”apreciată la scenă deschisă de către toţi specialiştii europen”, după cum precizează reprezentanţii universităţii gălăţene.

Construcţia navei a început la Şantierul Naval Giurgiu, anul trecut. Vasul, care va acoperi din punct de vedere al cercetării peste 2.000 kilometri din apele interioare ale Uniunii Europene, va fi finalizată în 2023.

Finanţarea construcţiei navei de cercetare şi dotarea acesteia cu echipamente de cercetare de ultimă generaţie se realizează prin proiectul ‘Sistem integrat pentru cercetarea şi monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea’, REXDAN, cofinanţat prin Programul Operaţional Competitivitate.

Valoarea totală a proiectului este de 91.972.096,30 lei.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media / Portul Galați

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. 20 de milioane nu-i de ici de colo. Pentru o barca. Va dati seama ce cercetare se face la Galati si ce mari cercetatori ai Romaniei sunt acolo.

  2. Alta chestie de tocat bani aiurea.
    Ong-urile sunt in al noulea cer.
    Papa bun,papa bun.

  3. Si unde sunt specialistii ? Toti in Bucuresti? Ha ha ha! Universitatea Dunarea de jos este recunoscuta, in cazul in care nu stiai si se pare ca este singura la nivel national capabila sa prezinte un proiect in Parlamentul European. Asa ca, ciocu mic si joc de glezne.