G4Media.ro

Uniunea Transportatorilor Rutieri cere guvernului eliminarea controalelor la frontiera cu Bulgaria /…

Sursa foto: ELVIS BARUKCIC / AFP

Uniunea Transportatorilor Rutieri cere guvernului eliminarea controalelor la frontiera cu Bulgaria / ”Austria dă o puternică lovitură economiei românești în care are interese majore”

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) condamnă votul Austriei împotriva aderării României și a industriei de transport rutier la spațiul Schengen și solicită Guvernului României eliminarea controalelor la frontiera cu Bulgaria, se precizează într-un comunicat de presă.

”Prin votul negativ al Austriei, industria de transport rutier, cel mai mare exportator de servicii al României, este cea mai afectată ramură economică. În acest fel, Austria dă o puternică lovitură economiei românești în care are interese majore.

Dacă Austria ar fi vrut să transmită un semnal, așa cum pretinde, împotriva extinderii Schengen, atunci ar fi trebuit să nu accepte nicio țară candidată. Votul selectiv demonstrează prin acceptarea Croației și respingerea României și Bulgariei, o abordare subiectivă și neprincipială care a torpilat unitatea Uniunii Europene sub atenta supraveghere a Comisiei Europene. În aceste condiții, este greu de înțeles votul favorabil al României și Bulgariei pentru aderarea Croației la Schengen”, scrie în comunicatul UNTRR.

UNTRR solicită Guvernului României să continue și să intensifice eforturile pentru atingerea obiectivului de aderare a României la spațiul Schengen împreună cu Bulgaria în 2023.

”Poate că Uniunea Europeană nu e perfectă, dar România nu poate avea altă apartenență decât la UE tot așa cum democrația chiar dacă nu e un sistem perfect, până în prezent nu se cunoaște altul mai bun”, se mai arată în comunicat.

UNTRR este o organizație profesională și patronală, neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează și apără interesele transportatorilor rutieri pe plan intern și internațional, înregistrând de la înființare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise – operatori care efectuează transporturi interne și internaționale de marfă și persoane.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Foarte bine, fix asta trebuie facut macar intre Romania si Bulgaria. Verificam tot ce intra din exteriorul UE dar nu ne mai verificam intre noi si bulgari. Mai departe sa ne verifice la grantia Schengen

 2. Ce idea timpite mai averti unii

 3. Eu de mult ma gandeam la schema asta, mai ales ca intre noi si bulgari controalele devin pe zi ce trece inutile. Ar fi si o demonstratie la Bruxelles ca putem sa gestionam un spatiu fara frontiere, plus ca ar salva mult din timpii transporatorilor care vin din Grecia si Turcia spre Europa centrala.

  Insa raspunsul tot singur l-am dibuit: e nevoie de vointa pe ambele maluri ale Dunarii si aceasta lipseste cu desavarsire. Politicienii de la noi se injura cu cei bulgari, nu mai zic de ministrul lor de interne care e un alt Bode, vorbea in bulgareste cu presa acum la JAI si avea traducator. Plus ca e vorba de niste vamesi care inca au „afaceri” prin vamile din sud.
  Mi se pare un efort (diplomatic, politic) mai mare decat sa convingem Austria si Olanda avand in vedere despre ce politicieni vorbim, plus ca la noi nu se face nimic pe termen lung, PSDNL vor numai sa livreze ceva pana in 2024 sa ii mai abureasca pe romani pentru 4 ani.

 4. Daca se poate face asta in mod legal, sustin.

  • Nu inteleg de ce s-a asteptat 11 ani pentru ca cineva sa se gandeasca la desfiintarea vamilor dintre cele 2 tari? E nevoie de un vorbitor de limba germana sa ne dea acceptul sa facem ce consideram ca e bine in tara noastra? De cand stabilesc altii ce ar trebui sa facem noi?

 5. Daca vrem sa dam altora motive sa ne respinga in continuare putem face asta. Cei care sustineti demersul ar trebui sa revedeti informatiile cu migranti descoperiti la vămile din sud, indeosebi la Giurgiu. Deci intră cum vor de la bulgari, pe care o sa ii doara in pix, si ii desopera ai nostrii la grantita de Vest sau Ungurii… bai, mai aveti idei de astea???

 6. Nefezabil, sunt o grămadă de lăcuste bugetofage in vămile alea care ronțăie fără să facă nimic!

 7. Propunerea este interesanta, intrebarea este ce ne iese noua la afacerea aceasta sau numai asa sa le facem in ciuda la europeni? Avem atat de mult transport spre Bulgaria si Grecia? Vom castiga traficul de pe Serbia si vom obtine mai multe taxe de la soferii non EU, inclusiv vignete? La cat de aglomerat si incet este traficul la noi acum aceasta deviere va duce si la timpi mai mari de tranzit precum si trecere a frontierei in Ungaria?

 8. Yes. We have to make our own Schengen! Bulgaria and Romania ever friends! Best friends!

 9. Da. Trebuie să ne facem propriul Schengen! Bulgaria și România prieteni mereu! Cei mai buni prieteni!