G4Media.ro

Un student român de la Universitatea Manchester a câștigat Premiul Nobel Junior…

Un student român de la Universitatea Manchester a câștigat Premiul Nobel Junior 2019 pentru Economie: Ștefan Pricopie a obținut premiul cu teza sa despre Brain Drain

Ștefan Pricopie, absolvent al Universității Manchester, a câștigat Global Undergraduate Awards 2019 – cunoscut ca Premiul Nobel Junior, la secțiunea Economie. Pricopie a fost desemnat astăzi câștigător al premiilor acordate sub patronajul președintelui Irlandei, pentru teza sa de licență despre învățământul public și fenomenul de brain drain.

  • Premiul Nobel pentru Studenți (The Global Undergraduate Awards, cunoscut ca junior Nobel Prize) desemnează cele mai importante lucrări de absolvire a facultății, pe 25 de discipline din domenii precum arta, științele exacte și științe umaniste. Premiile sunt acordate sub patronajul președintelui Irlandei, Michael D. Higgins. Inițiat în 2008, programul a fost lansat inițial pentru studenții universităților din Irlanda. Vezi aici mai multe despre The Global Undergraduate Awards
  • În competiție s-au înscris peste 3.400 de persoane, de la 338 de universități din 50 de țări, și reprezintă una dintre cele mai importante distincții pentru studenții de nivel licență / master din mediul universitar internațional.

Ștefan Pricopie are 22 de ani și în iunie 2019 a absolvit cu High First-Class Honours programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester, UK. Teza de dizertație, care este și cea pentru care a primit Premiul Nobel Junior 2020 pentru Economie, se intitulează “Public Education and Brain Drain”. Tatăl lui Ștefan Pricopie este Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rectorul SNSPA.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Intrebati-l pe dl.Gologan daca este normal, este moral ca un elev necalificat in lotul largit de matematica sa participe la pregatirea lotului largit sau, daca tăticul este ministru in Romania, se poate.
    Si mai deține un record: la olimpiada Tuymaada a obținut 0(zero) puncte. Cred ca este un record al concursului. Regretatul profesor Dan Schwarz avea si un articol pe tema asta.
    In rest, premianții sunt aproape toti de la universitati mai spre locurile 40 încolo in top mondial, cu 1-2 exceptii.
    Dar, chiar daca a „ciupit” fara sa merite din avantajele situatiei de „fiu de ministru”, macar el are o educatie in regula, va face cu siguranta si un doctorat pe bune, spre deosebire de beizadelele care au tocat sute de mii de euro pe licee elvetiene inutil de scumpe si au facut apoi universitati din afara topului 2 000 in lume, gen consilierul onorific Mihnea Nastase si Mario Iorgulescu.
    Sunt romani care au o carieră excepțională, gen Ciprian Manolescu, Bogdan Stoica, Mădălina Persu, Ana Catalani etc lor de ce nu le dedicați un articol?

  2. Rectificare: Ana Caraiani, 2 medalii de aur la Internațională de Mate, 2 premii Putnam, Princeton, Harvard, doctorat

  3. Ce folos pentru Romania, daca in fruntea MFP poate ajunge si azi unul ca Orlando, sau mai ieri- unul ca Chitoiu, sau sa n-avem cu cine-l inlocui pe matusalemicul Isarescu de la BNR?!

  4. Era de bun simt daca pomeneati in ce consta acest „Brain Drain”, basics.

  5. Multumim tinere si succes 🙂

  6. Daca as fi carcotas, invidios si nepot de-al lui Toma Necredinciosul, as pune o singura intrebare: „De unde s-a inspirat cu sau fara ghilimele cand a elaborat lucrarea si daca nu l-a ajutat si taticul cu ceva, poate indirect, caci doar are prieteni in univeritatile bucurestene?”
    Cum nu sunt nici carcotas nici invidios, am sa-i urez succes in continuare, adica sa nu se culce pe o ureche dupa isprava asta…..