G4Media.ro

Un raport antitrust al Camerei Reprezentanţilor din SUA critică ‘monopolul de putere’…

Un raport antitrust al Camerei Reprezentanţilor din SUA critică ‘monopolul de putere’ al giganţilor internetului și cere restructurarea unor companii precum Google, Amazon, Facebook sau Apple

O subcomisie a Camerei Reprezentanţilor din Congresul american afirmă, într-un raport publicat marţi, că giganţii internetului – Amazon, Apple, Facebook şi Google – au abuzat de ‘monopolul lor de putere’, cerând restructurarea acestor companii, transmite DPA, preluată de Agerpres.

Raportul de 449 de pagini este rezultatul unei anchete antitrust desfăşurate timp de 15 luni de o subcomisie a Comisiei Judiciare a Camerei, care i-a audiat pe şefii executivi al celor patru companii.

‘Simplu spus, companii care altădată erau start-up-uri bătăioase, care puneau la încercare statu-quo-ul, au devenit genul de monopoluri pe care le-am văzut ultima oară în epoca baronilor petrolului şi a magnaţilor căilor ferate’, se spune în raport.

‘Aceste firme conduc, de regulă, piaţa în acelaşi timp în care concurează pe ea – o poziţie care le permite să scrie un set de reguli pentru alţii, în vreme ce ele se ghidează după altele, sau să se implice într-o formă de cvasi-reglementare proprie care nu dă socoteală nimănui altcuiva’, mai arată autorii.

Legislatorii afirmă că dominaţia acestor companii erodează antreprenoriatul, confidenţialitatea online şi subminează presa, scoţând în evidenţă o ‘nevoie presantă de acţiune şi reformă legislativă’.

Printre recomandările raportului se află ‘separări structurale pentru a împiedica aceste platforme să opereze în sectoare de activitate care depind sau interacţionează cu ele’, împiedicând astfel potenţial concurenţa; obstacole în achiziţionarea de start-up-uri; întărirea agenţiilor federale antitrust.

Autorii raportului cer, de asemenea, modificări radicale ale legislaţiei antitrust.

Propunerile, înaintate de democraţi, vor avea nevoie de sprijin din ambele partide pentru a avansa.

Valoarea combinată a celor patru giganţi ai internetului se cifrează la peste 5.000 de miliarde de dolari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Nu cred că aceste colosale companii care reprezintă mândria și puterea SUA se vor lăsa mătrășirea și fărâmițate de congresmenii americani și nici nu ar trebui sa o faca

  2. Nici nu este de mirare, Camera Reprezentantilor este dominata de progresisti pe care-i deranjeaza economia de piata libera si capitalismul. Se bate multa moneda pe faptul ca aceste retele sociale si companii influenteaza lumea, provoaca revolutii, schimba alegeri, spioneaza pe toata lumea, provoaca incendierea stalpilor 5G, si cate si mai cate. Poate ar trebui ca Fcaebook, Google sau Apple sa vina si cu un manual de folosire. Poate asa vor pricepe si prostii cum se foloseste Facebook si ca nu antenele 5G sunt responsabile de transmterea COVID. Este regretabil ca progresistii marxisti democrati se folosesc de aceste corporatii care aduc profit, pentru a darama lumea civilizata si libera. Pacat!

  3. In 1911, prin hotararea Curtii Supreme, Standard Oil a fost impartita in 34 companii independente ca efect al Sherman Antitrust Act.
    Standard Oil, prin dimensiunea sa, ajunsese sa detina monopol in domeniu.
    Este in interesul tuturor ca Google, Amazon, Facebook sau Apple sa fie impartire in companii mai mici.

    • „Este in interesul tuturor ca Google, Amazon, Facebook sau Apple sa fie impartire in companii mai mici.”
      Nu are nicio logica.
      Companiile de mai sus au inceput ca mici companii si prin munca au ajuns giganti.
      Daca spargem gigantii in bucati una din acele bucati la un moment dat va deveni preferata de majoritate si iar va ajunge gigant.
      Concluzia care e…ca oricat de mult ai munci ca patron si angajat sa faci o companie mare si performanta va veni statul si iti va da in cap cu bata caci ai ajuns prea mare si prea performant?!?

    • Problema e natura umana. Natura pe care n-o s-o schimbe nici drq. Poate doar Vremea … Sa vedeti ce zile vin …

    • macro hard a fost invins cu IE

      monopolurile se creeaza pt ca o firma mare domina oe cei mici utilizand mijiloace ilegale

      daca ati fi urmarit audierea in senat ale liderilor de la marul otravit, goagal, backbook ati fi aflat lucruri pe care MSM nu le prezinta in veci

      goagal o s o cel mai tare in freza pt ca a batut palma cu kinezii in proiecte militare si lrgate de AI = TRADARE

  4. Nimenea nu ar trebui sa aiba asa putere ca BIgTech.

  5. Dau cu bata-n balta … De companii ca Lockheed Martin, Boeing, Exxon Mobil, n-o sa auziti vreodata pomenind. 🙂 Oho, si cate sunt … Monopol d’ala care cancerizeaza planeta, nu doar mintile mamiferelor fara sanse …