G4Media.ro

Un profesor să primească 100 de lei pentru fiecare oră remedială, iar…

Profesor la tabla / Foto: Pixabay.com

Un profesor să primească 100 de lei pentru fiecare oră remedială, iar numărul de ore să fie 5 pe săptămână, în medie, propune Ministrul Educației

Un profesor ar putea primi 100 de lei pentru fiecare oră remedială, iar numărul mediu de ore ar trebui să fie de 5 ore pe săptămână, în medie, potrivit declarației făcute la Digi24 de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a spus că bugetul total al acestei măsuri, pentru plata orelor remediale, ar fi de 70 de milioane de euro.

Numărul mediu de ore remediale pe săptămână, pe care îl avem în vedere este de 5 ore pe săptămână, număr mediu, a mai spus Cîmpeanu. (Foto: Pixabay)

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

  1. Eu susțin că nu e cazul! Au primit 10 luni salariul nemuncit și fără răspundere!

    • Un comentariu decent. Asta lipseste Romaniei: decenta!

    • Se vede ca nu ești cadru didactic….. Afla ca mulți am muncit pe rupte, folosind calculatoarele, telefoanele, internetul și curentul nostru.! Și munca nu a constat și nu consta în continuare numai în nr de ore efective din încadrare, ci și în ore de dirigenție, de ședințe cu părinții, de făcut teste (online, după ce am învățat sa le facem urmărind tutoriale, ca statul nu are bani pt formarea noastră gratis), de Consilii Profesorale aproape saptamanal(toate online). Plus rapoarte săptămânale transmise online, plus tot felul de situații statistice(ultimele 2 de ex de săptămâna aceasta erau despre copiii cu părinții plecați în străinătate și mai nou arhiva cu acordurile părinților pentru colectarea de date pt cabinetele medicale-sa nu credeți ca e ușor sa stai toată ziua pe telefon și pe mail, pe lângă repet, ore efective și alte ședințe și consilii). Toate necesita timp, efort, îndemânare, învățare! Eu zic ca chiar s. a muncit mult mai mult ca înainte! Asa ca nu mai generalizați! Știți bine ca în toate domeniile” pădure fără uscaturi nu există”! Acum de ex tb sa ma duc sa arhivez scutirile medicale și de la părinți și sa le trimit la școală, sa corectez lucrările și temele atașate de elevi iar luni sa ma duc fizic la școală sa mai trec note, absențe, sa motivez absențe etc. Știți ca noi în aceasta perioada tb sa ne ducem și fizic? Măcar la 2-3 săptămâni(fizic am stat cam 4 ore, in plus pe lângă orele pe care le avem) . Nu ne trece nimeni în cataloage notele și absențele, nu ne completează nimeni cataloagele sau alte hârtii (preavize etc).

    • Vai vai vai. Atunci de ce e nevoie de ore remediale? Raportat la venitul orar, profesorii sunt categoria cea mai bine platita din Romania

    • Toți oamenii care au lucrat de acasă au folosit curentul electric și și l-au plătit singuri. Toți lucram câteodată și în afara programului, în weekend, lucram din greu. Nu știu de ce credeți ca faceți ceva deosebit.

    • @ Marcel
      Nu te recunosc!.
      O uiți pe Anisie ia tableta na tableta!
      Uiți haosul organizat.
      Uiți pandemia copy &paste a copiilor.
      Sa copieze, sa copieze!
      Uiți părinții care zic ca nu mai au viata din cauza copiilor!
      Pentru ca nu pot sa faca ei educatia propriilor copii!
      Duc asa niste pestisori la scoala dimineața si vor seara sa ii ia seara peştoi educați!
      EDUCAȚI DE SCIALA!
      PĂRINȚII LA DISTRACTIE!
      Marcel ia seama!
      Dai cu fasole!
      Adică statul nu mai cheltuie cu funcționarea scolii 9 luni!
      Profesorii nu primesc decat leafa.
      Nu măriri de leafa!
      Vreti si remediale sa reparati greselile guvernarii!
      Are vreun rost remediale când copii sau părinții lor au dureri la kur fata de educatie!
      Vor părinții ca educatia copiilor lor sa o faca altii!
      Neplatiti!
      Care nu au platforma de teste performanta la Minister!
      Pe Anisia sau Câmpean ii doare la bască de platforma!
      Daca ar exista o platforma informatica aproape toate problemele scolii s-ar rezolva.
      Toți părinții ar vedea daca feciorii invata sau nu!
      Nota trecuta în catalog automat va arata daca copilul invata sau nu!
      Asta nu intelege Prea Inteleptul Ministru al Invatarii Online!

    • Vreti tu ca profesorii sa faca educatie remedial
      Stii ca in teren, nu acolo la sediul de partid unde postezi tu, se fac controale la cadrele didactice de ANAF?
      Suspicionezi toate cadrele de frauda?
      Dar cele câteva mii de ingineri, studenti, etc care nu au primit scrisori de amenințare de la ANAF?
      Daca nu e stupid e idiot acest mod de plata la remediale?
      Eu cred ca e necesar ca aceste cadre didactice sa boicoteze remedialele pentru ca nu primesc majorarile salariale facute sau amenintarile ANAF!

    • In primul rand poti sa stai linistit ca acei 100 lei se vor impozita si nu ramanem cu mai nimic. In alta ordine de idei, afirmatia ta e complet nefondata. Sa iti spun ca in perioada in care scoala s-a facut fata in fata a trebuit sa cumparam masti, dezinfectant, etc pentru ca nu s-a oferit nimic. Sa iti mai spun ca am petrecut zeci de ore in fata calculatorului sa realizez lectii interactive si sa regandesc modul de organizare al materiei. Sti ca profesorii au nevoie de calculatoare, tabla pe care sa scrie, camera web performanta etc… Personal nu cred ca a fost diferenta in ceea ce priveste predarea in varianta on-line fata de clasic. Poate doar socializarea elevilor. Rezultatele laBac vor confirma asta. O sa vezi, stai linistit. Gandeste-te ca exista doi copii sau trei in familie si ambii parinti sunt profesori. Poti calcula cate calculatoare le sunt necesare? Acum vezi ce mizerii vorbesti? Nu de alta dar cei ce nu sunt din sistem poate chiar te cred. Ai grija ce vorbesti! Stii la ce risc suntem supusi cand de-ai ca tine participa impreuna cu copiii lor la tot felul de activitati interzise in pandemie si ziua urmatoare ii trimit sa imi sufle mie in nas?

  2. Profesorii seriosi au tinut pasul cu materia.

  3. Bai dar chiar sunteti nesimtiti! Dar sutele de mii de oaneni ramasi fara munca si fara venituri de peste un an ce plm primesc?Daca propunerea venea de la un sef de sindicat ziceam ok din asta traieste dar propunerea sa vina din partea unui membru al guvernului este de neacceptat.Cat de traseist a fost,cat de mincinos si tradator a fost la motiunile alea si tot nu l credeam in stare de asemenea aberatii.In momentele astea dificile se poate face totusi diferenta intre oamenii responsabili si tot felul de jigodii ajunse in varful ministerelor.

  4. Orice, nu contează, numai sa nu creați condiții decente de munca pentru cadrele didactice și condiții decente de invatare pentru elevi, adică scoli mai bune, utilate și dotate, programe structurate logic. Chiar și înainte de pandemie era nevoie de ore remediate, altfel de ce ai lasa copii corigenți, repetenți? Care dracu’ mai e scopul scolii? Scoli profesionale ioc, doar la particular dacă vrei și ai bani. De aia ajung atât de multi copii sa fie traficati. Pentru ca dacă s-ar vrea sa fie bine într-adevăr acestui popor, s-ar face aceste schimbari majore și absolut necesare, nu ne-am împiedică în ore de religie sau de educație sexuala, ci s-ar face ceva concret, și sunt sigura ca nici profesorii, nici elevii nu ar fi împotriva. Nu se vrea, altfel de unde ar mai avea politicienii bani, unde ar mai fute vesticii, dacă noi, romanii chiar am avea un sistem educational de calitate?

  5. Dati banii aia la copiii care se culca nemancati si fac frigul in casa de ti se rupe inima doar cand auzi de ei .Si sunt multi copii in saracie extrema si voi va bagati cu totul in butoiul cu miere! Nu va ajunge cat v ati lins pe degete de pomana nefacand nimic de peste un an,vreti sa intrati cu totul in butoi! Eu tot sper in baietii astia mai tineri gen catu,stelian ion,cel de la timisoara,cel de la brasov..

  6. well i belive ca cum au overwork pana acum, o sa depaseasca the plan again, cu exceptii de lockdown

  7. In 16 comentarii scrise aici o singura opinia despre necesitatea unei platforme informatice performante.
    Consider ca o asemenea platforma puternic securizată si actualizată permanent cu teste de la evaluatori autorizați va arata adevarul despre stiinta acumulată de copii.
    De cat au invatat, de cat se pregătesc si stiu cum sa aplice sa zicem la matematica, fizica, chimie.
    Platforma pare o căciulă mare in 2021 pentru orice Ministru.
    Probabil ca nu intelege cum functioneaza si de ce trebuie f bine securizată.
    Dar ea va face diferenta in societate.
    Pe cei care invata si se pregătesc de cei care fac copy&paste sau hacheresc pe net.
    Pe cei care vor produce plus valoare in societate de cei care plagiaza.

    Faceti o platforma informatica cu teste pentru elevi si profesori!
    Restul vor fi poezii care blochează dezvoltarea societatii romanesti.

    • Sunt de acord cu dvs. ca nepermis de multi copii fac foame și frig. Sa știți insa ca acești copii au parinti, unii mai si lucreaza cate un pic sau doar primesc ajutoare sociale, numai ca foarte multi dintre ei, in special tatii, sunt mari consumatori de licori bahice, extrem de violenti verbal și fizic. Își maltratează în moduri de nedescris familia. Daca ar primi bani în plus, s-ar duce duce fix tot pe alcool. Nu s-ar schimba cu nimic viata copilului, din pacate. Acești copii ar putea fi ajutați numai dacă ar fi scoși din familiile toxice, unde nu invata nimic bun și au o copilărie amărâtă. Ce face protecția copilului în acest sens. Nimic. De cele mai multe ori considera ca acelui copil îi este mai bine în familia lui. De ce? Simplu. Niciun membru al familiei nu are curajul sa spună ce se întâmplă. Se cosmetizeaza totul. De catre asistentul social din primarie, sotie și chiar de catre copii, acestia din urma de frica. Dacă spun adevarul trebuie sa plece din amărâta de casa, altfel îi omoară în bătaie iubitul sot/tată după ce pleaca autoritățile.

      Observ ca sunteți plin de ura împotriva profesorilor care iau bani și stau degeaba. În acest caz, cine va oprește sa intrați în minunatul sistem de educatie sa stați și dvs. degeaba si sa va lingeți degetele de mierea dulce a învățământului, unde elevii sun extrem de bine educati de parinti, isi stiu rostul și locul la scoala, invata bine, iar părinții…
      Sunteți în eroare totala: nu profesorii au cerut ore remediale si plata de 100lei pe ora, ci ministrul a venit cu aceasta măreață idee.
      Orele remediale ar fi pentru acei copii care nu au avut acces la învățământul online și mai apoi pentru ceilalți. Iar suta aceea de lei s-ar reduce în final la vreo 60-62 de lei dupa impozitare, bani care nu ar veni de la statul roman, ci din proiecte europene.
      Oricum, proiectul lui Campeanu nu este fezabil. Copii stau și așa șase-șapte ore la scoala si sigur nu vor mai sta încă o ora, iar sâmbăta nici atat nu ar veni. Mai ușor ar fi sa se umble puțin la programa, apoi din mers sa recupereze acele conținuturi care nu sunt suficient de bine stăpânite de copiii, bineînțeles cu accent pe romana și matematica. Este de la sine înțeles că nu se vor face ore remediale la toate disciplinele.
      În alta ordine de idei, cunosc familii tinere care trăiesc bine mersi, deși nu lucrează niciun părinte, din ajutoare sociale, ajutoare suplimentare!!!!(ce o mai fi și asta) și din alocații. Acești oameni nu contribuie cu nimic, dar primesc de la stat destul cât sa trăiască suficient de bine, dacă nu au vicii. Am inteles ca pot ajunge la 1500-2500lei, în funcție de numărul de copii. Văd ca aceasta problema nu o sesizeaza nimenI. Ca sunt oameni tineri care nu produc nimic pentru ca nu vor, nu pentru ca nu pot, dar primesc îndestulător de la stat!!!
      Este o comuna în județul Iasi unde primarul a reanalizat dosarele de ajutor social și din vreo 300 au mai rămas doar șase în plata. Urmarea: oamenii brusc si-au găsit loc de munca, iar crâsmele sătești s-au inchis din lipsa clienților. Nu-i mai dădea omului mana sa cheltuie din banii munciti de el.

  8. 100 de lei e mult! Campeanu ala fura curent. Asa e cand nu exista nici un respect pt banii munciti de alti: ii arunci fara numar.

  9. Toti ciobanii si proști isi d-au cu parerea despre munca profesorilor, dar nu sunt in stare sa lege două cuvinte.
    La cârciumă și cratiță sunt cunascatori..

    • Liviule, genialule, sper că nu ești profesor! Ce darnic ești cu cratima, măi Liviule. Cum te iei tu de proștii care „își d-au” cu părerea…Ntz Ntz…

  10. 100 leix5 ore=500lei/săptămână
    500 leix4 săptămâni=2000 lei/ luna
    Frumos….pt ce n au muncit tot ei o răsplată binevenita. Pe langa vacante și alte beneficii. Așa e statul asta , sa muncească unii și să fie plătiți prost , in privat pt care statul nu face nimic sau le da 5 lei. Oare statul asta e doar al bugetarilor?
    După care văicăreli că nu mai sunt bani la buget.
    Daca așa sunt folosiți…normal.

  11. Daca dascalii si-au facut treaba cum va expicati ca trebuie sa faca in pus ore pentru a recupera materia!
    Personal cred ca este aiurea sa muncesti o data si sa fi platit de doua ori!
    La nivel national sunt foarte mumtibcare nici macar nu stiu sa foloseasca platformele on line!
    E frumos sa iei bani, si nu putini pentru ceea ce ar fi normal sa faci!

    • Trebuie facute ore remediale pentru acei copii care nu au avut acces la învățământul online si pentru acei copii care au avut acces, dar nu au facut nimic: au stat cu camera inchisa, nu au raspuns niciodata la intrebarile profesorilor si nu au postat nicio tema pe platforma. Acum ai înțeles? Mai simplu de atât nu se poate.

  12. Mulţi scriitori, puţini gânditori.
    Cum să explici unuia care nu ştie să scrie că orele remediale se fac pentru copiii care nu au avut tabletele promise şi pentru cei care nu au avut acces la internet?
    Analfabetul funcţional citeşte, dar nu înţelege ideea transmisă de textul citit.

  13. Adevărat „Concluzie ” . Nimic mai adevărat . Ce să înțeleagă niște personaje limitate de ură și ranchiună care au absentat la ore ? Cadrele didactice ar trebui ucise cu pietre in viziunea lor și tot nu ar fi mulțumiți .