G4Media.ro

Un primar din Botoșani semnalează o criză de apă fără precedent în…

Sursa foto: Pixabay

Un primar din Botoșani semnalează o criză de apă fără precedent în localitate: Anii trecuţi, noi căram apă la animale din luna iulie. La ora aceasta, în luna mai, noi deja cărăm apă cu cisterna la animale, acolo unde nu este apă. Este o situaţie nemaiîntâlnită. Pânza freatică coboară din ce în ce mai mult

Primarul comunei Drăguşeni din judeţul Botoşani, Eugen Nechita, a declarat luni, pentru AGERPRES, că pe fondul lipsei precipitaţiilor, în localitate se înregistrează o criză fără precedent a apei în sol, cu impact puternic asupra crescătorilor de animale, cărora li se asigură apa cu cisternele de către administraţia locală, transmite Agerpres.

El subliniază că situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât acest fenomen se înregistrează în luna mai, în condiţiile în care în anii precedenţi criza apei pentru animale apărea în lunile iulie şi august, când temperaturile exterioare erau caniculare.

„Anii trecuţi, noi căram apă la animale din luna iulie. La ora aceasta, în luna mai, noi deja cărăm apă cu cisterna la animale, acolo unde nu este apă. Este o situaţie nemaiîntâlnită. Pânza freatică este din ce în ce mai joasă. Fântânile care au de la şapte la 12 tuburi deja sunt seci. Au puţină apă doar fântânile care au adâncimea mai mare. Asta denotă că pânza freatică coboară din ce în ce mai mult”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul din Drăguşeni.

Pentru a veni în întâmpinarea crescătorilor de animale, reprezentanţii Primăriei au amenajat mai multe adăpători pe raza comunei, care sunt alimentate cu apă, transportată cu o cisternă din dotarea administraţiei.

Potrivit primarului, fermierii din comuna Drăguşeni au peste 4.600 de ovine şi 1.200 de bovine. AGERPRES / (A – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai recomand sa replantati padurile taiate daca vreti retentie a apei in panza freatica