G4Media.ro

Un nou studiu stabilește o legătură între expunerea la insecticide și scăderea…

Sursa foto: Pixabay

Un nou studiu stabilește o legătură între expunerea la insecticide și scăderea concentrației de spermatozoizi la bărbați

O analiză sistematică a 25 de studii efectuate pe parcursul a aproape 50 de ani a indicat o asociere puternică între pesticidele care se găsesc în mod obișnuit în alimente și concentrațiile mai mici de spermatozoizi. O echipă de cercetători de la Colegiul de Sănătate Publică al Universității George Mason, precum și de la Universitatea Northeastern din SUA au publicat cercetări care indică o legătură puternică între expunerea la pesticide comune și scăderea numărului de spermatozoizi, potrivit Euronews.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

„Înțelegerea modului în care insecticidele afectează concentrația de spermatozoizi la om este esențială, având în vedere omniprezența lor în mediul înconjurător și pericolele documentate pentru reproducere”, a declarat Lauren Ellis, doctorandă la Northeastern University, implicată în proiectul de cercetare.

„Insecticidele reprezintă o preocupare pentru sănătatea publică și pentru toți bărbații, care sunt expuși în principal prin consumul de alimente și apă contaminate”, a adăugat ea.

Cercetarea, care a fost publicată în jurnalul de specialitate Environmental Health Perspectives, a implicat o analiză sistematică a 25 de studii pe această temă, efectuate de-a lungul a 50 de ani.

În mod specific, aceste studii au analizat impactul expunerii la două clase de insecticide utilizate pe scară largă, organofosfații și N-metilcarbamații, echipa de cercetare găsind asocieri consistente cu o concentrație mai mică de spermatozoizi în toate studiile.

Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină a Statelor Unite, pesticidele organofosforice (OP) reprezintă una dintre cele mai comune clase de substanțe chimice utilizate pentru combaterea insectelor pe legume, datorită eficacității lor ridicate și a spectrului larg de activitate.

Reziduurile de OP sunt susceptibile de a fi găsite în produse alimentare comune, cum ar fi salata și varza.

N-metilcarbamații sunt la fel de răspândiți într-un spectru de culturi de câmp, de fructe și de legume, potrivit Centrului pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) din SUA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează