G4Media.ro

Un nou pavilion va fi construit la spitalul de boli infecţioase din…

Sursa foto: Pexels

Un nou pavilion va fi construit la spitalul de boli infecţioase din Iași, prin Compania Națională de Investiții

Un nou pavilion va fi ridicat în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, prin Compania Națională de Investiții, a anunțat managerul spitalului, Florin Roșu.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Acesta va purta denumirea de Pavilionul 8 şi va fi compus din două tronsoane – A şi B.

”Tronsonul A, cel mai impunător, va fi format din subsol, demisol, parter, 3 etaje şi va fi conectat cu tronsonul B destinat pacienţilor HIV/SIDA”, precizează joi dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, în cadrul tronsonului A se vor regăsi două bazine de apă (rezerva strategică a spitalului şi cel folosit în caz de incendiu), centrala termică, spălătorie, laboratoare ultraperformante de radiologie şi analize medicale.

Parterul va fi dominat de un compartiment primire urgenţe, etajul 1 fiind reprezentat de cea mai nouă şi performantă terapie intensivă din regiunea Moldovei, compusă din 20 de paturi, mai spune managerul spitalului.

”Pacienţii vor beneficia de îngrijire de specialitate în cadrul unor rezerve individuale cu circuite epidemiologice riguros trasate, filtru pentru echiparea-dezechiparea personalului medical la admisia şi ieşirea din rezervele pacienţilor şi care se va face pe căi de admisie separate (fiecare rezervă va avea uşă de admisie şi ieşire dotată cu filtru). Materialele infecţioase vor fi debarasate, direct, din spaţiul de îngrijire a pacienţilor, printr-un sistem de tuburi, în zona subsolului. Vor exista zone special amenajate destinate aparţinătorilor, personalului medical şi recuperării post-terapie”, a arătat dr. Florin Roşu.

Etajele 2 şi 3 vor fi destinate pacienţilor cu patologie infecto-contagioasă.

Tronsonul B, de capacitate mai mică, va fi destinat pacienţilor HIV/SIDA.

Potrivit medicului, întreg pavilionul va fi independent din punct de vedere al utilităţilor în relaţie cu spitalul.

”Acest proiect va schimba total imaginea spitalului, îmbunătăţind major capacitatea de îngrijire a pacienţilor, ridicându-o la nivel european din toate punctele de vedere”, declară managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Proiectul a fost introdus în finanţare pe bugetul 2022 prin Compania Naţională de Investiţii, menţionează sursa citată.

Consiliul Judeţean Iaşi a alcătuit un top 3 investiţii: Pavilionul 8 al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, Sala Polivalentă ”Regina Maria” din zona Moara de Vânt şi finalizarea lucrărilor din cadrul parcului industrial Leţcani.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Numai in lumea a VII-a troneaza un spital de boli infectioase, cel mai mare din Moldva, chiar in centrul istoric a orasului, langa licee, scoli si monumente istorice, case vechi, biserici de patrimoniu, arbori monument, etc.
    De ce sa mearga doctorii si celalalt personal la marginea orasului, intr-o zona verde, cand de aici sari direct in cabinetul privat, mergi acasa rapid, ce conteaza ca zona colcaie de virusi si nosocomiale?!