G4Media.ro

Un ministru ucrainean cere boicotarea culturii rusești până la terminarea războiului

Un ministru ucrainean cere boicotarea culturii rusești până la terminarea războiului

Într-un editorial publicat în The Guardian, Oleksandr Tkacenko le cere aliaților occidentali ai Ucrainei să pună în aplicare un „boicot cultural” al Rusiei, până când războiul se va încheia, scrie Le Monde.

Potrivit ministrului ucrainean al Culturii, un astfel de boicot nu ar reprezenta o „anulare” totală a operelor lui Ceaikovski, spre exemplu, ci mai degrabă o „pauză” în interpretarea lucrărilor celebrului compozitor, „până când Rusia își va opri invazia sângeroasă”. Războiul este o „bătălie civilizațională asupra culturii și istoriei”, susține ministrul, în care Rusia caută în mod activ să „ne distrugă cultura și memoria”, insistând asupra faptului că cele două state sunt o singură națiune.

„În teritoriile ocupate, bibliotecile ucrainene au fost lichidate, termenul „Ucraina” a fost șters, iar muzeele ucrainene au fost distruse”, a continuat el, afirmând că au fost înregistrate „800 de cazuri” de distrugere a simbolurilor culturale (monumente, opere de artă, muzee și clădiri istorice).

Un boicot cultural al operelor rusești este pentru ministrul ucrainean „necesar”, pe lângă „sancțiunile politice și economice”, „dacă vrem să înfrângem proiectul totalitar al Rusiei”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Ar trebui să treacă la grafia latină; chirilica să se folosească doar parțial în mediul școlar și academic.

  • ar trebui sa renuntam la cele 20% din cuvintele noastre, de origine slava, ca sa ii demonstram ceva lui dughin

 2. ce treaba are cultura cu razbelul? pai sa i boicotam si pe austrieci, nemti, americani etc.

  • Cultura este la baza educatiei ! Adica iti formeaza principiile si normele de conduita si gandire si de valori si de toate !

 3. Și în loc de tabelul periodic lui Mendeleev vom învăța și folosi tabelul lui zelenski. In loc de experimentul lui Pavlov vom învăța despre experimentul lui kuleba.
  Ceea mai buna idee de când a început războiul.

 4. Ar fi păgubos. Ca și cum noi românii nu l-am mai citi pe Robert Musil fiindcă un partid austriac ne ține la poarta Schengenului.

 5. Sa nu se mai predea matematica, chimie, fizica, etc. Ce natarau 😀