G4Media.ro

Un influent parlamentar rus, apropiat de Kremlin, susține că radicalii ruși pro-război…

Sursa foto: Mil.ru via Wikimedia Commons

Un influent parlamentar rus, apropiat de Kremlin, susține că radicalii ruși pro-război ar putea să încerce răsturnarea lui Vladimir Putin

Oleg Matveicev, membru al partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin, cunoscut ca un apropiat al Kremlinului, a declarat că susținătorii înfocați ai războiului din Ucraina reprezintă cea mai mare amenințare la adresa puterii lui Putin, transmite The Times. Analiștii susțin că un astfel de avertisment ar putea folosi ca pretext pentru declanșarea unor represalii împotriva radicalilor care critică acum Kremlinul pentru că nu a fost suficient de dur în Ucraina.

Abbas Galyamov, un fost autor de discursuri pentru Putin, a declarat că Oleg Matveicev este controlat de Serghei Kirienko, primul adjunct al șefului de cabinet al președintelui, ceea ce înseamnă că comentariile sale au fost un avertisment din partea Kremlinului pentru criticii „patrioți”. „Acuzațiile de simpatii pentru Maidan în Rusia sunt de obicei urmate de represiuni”, a adăugat Galyamov. „Se pare că a venit vremea patrioților”.

„Situația nu este încă atât de critică, dar 2023 va fi foarte periculos”, a declarat Oleg Matveicev într-un interviu video online. „Nu ne vom lăsa împinși afară [în stradă] pentru un Maidan liberal”, a adăugat el, folosind numele principalei piețe din capitala Ucrainei, Kiev, sinonimă cu revoluția care a început acolo în 2013. „Liberalii au fugit cu toții”.

Matveicev, în vârstă de 53 de ani, a declarat că opoziția cvasi-oficială din Rusia, comuniștii, au fost la fel de incapabili să scoată susținători, deoarece plângerile privind pensiile și salariile mici nu au fost motivații suficient de mari pe timp de război.

Așa-numiții turbo sau ultra patrioți sunt acum „singurul pericol pentru statul nostru”, a spus el. „Un Maidan ultrapatriotic cu o doză ușoară de stângism, discuții despre corupție – acestea sunt mijloace de a scoate oamenii în stradă, iar declanșatorul ar putea fi orice: ultimul Izium sau Balakliia, ultimele istericale: „Ieșim în stradă, hai să-l scoatem pe Șoigu hoțul” – și povestea începe”.

Reamintim că Igor Girkin, în vârstă de 52 de ani, un fost comandant rus al forțelor rebele din estul Ucrainei, precum și alți radicali pro-război, l-au acuzat pe Shoigu de „neglijență criminală” și a cerut demisia acestuia.

Evgheni Prigojin, 61 de ani, omul de afaceri care conduce grupul de mercenari Wagner, îi rămâne loial lui Putin, dar a criticat oligarhii loiali Kremlinului pentru sprijinul slab acordat efortului de război și se crede că plănuiește propria sa mișcare politică conservatoare.

Oleg Matveicev a prezis că „ultra-patrioții” vor propune un candidat la alegerile prezidențiale de anul viitor, când se așteaptă ca Putin să candideze pentru un al cincilea mandat. Acel candidat se va plânge că rezultatele alegerilor au fost falsificate și „va urma scenariul Maidanului”, a spus el.

Analiștii spun că este adevărat că „patrioții” nemulțumiți reprezintă acum cel mai mare pericol pentru Putin, deoarece liderul opoziției, Alexei Navalny, este în închisoare și mulți dintre susținătorii săi au fugit în străinătate pentru a evita urmărirea penală.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Da, nu mai dai de dracu’, dai de ma-sa… Nu trimiti pe front 500.000 oameni ca sa ii demobilizezi sdupa cateva luni. De fapt, rusii sunt larg majoritar pro-razboi.

  • Masinaria de propaganda lui Putin creeaza Monstrii Zombie care isi dau viata pe nimic….

 2. Joaca știuta: „Bad cop, good cop”. Adina: ziceți mersi de Putin, ca alternativa este mult mai rea.

 3. În cazul în care știrea este adevarată, de ce nu se duc acești „radicali” ruși pe front, eventual și împreună cu copiii lor?

  • Dar aleșii noștri patrioti de ce au mii de euro salarii și pensii ? Vedem paiul din ochii altora, dar nu vedem birna din ochii noștri. Tot din vina lui Putin ?

 4. dezinformare kaghebista……intern: sustineti putleru ca daca vin altii mai rai mergeti toti carne dă tun in gura lupilor …extern: nu sabotati putleru, negociati cu el ca altii mai buni n aveti…hehehe, nu mai e nici propaganda ruznaca ce a fost…noii kaghebisti au vile in locatii de lux din europa decadenta…si nepoti care vor sa flexeze cu masini si haine decadente…😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 5. Vorbiți aiurea de 1 an de zile, ba ca e bolnav Putin, ba că e sabotat din interior, voi nu vedeți că Rusia se luptă cu NATO!

  • …Si NATO nu a inceput inca sa se lupte.
   Hai ca e veche deja poanta.

  • Rusia se lupta cu Nato🤣🤣🤣🤣
   Au murit peste 100.000 de rusi spre distractia personala a lui Petru cel Mare de Balaceanca si niciunul nu a vazut vreun soldat Nato decat la televizor.
   Realitatea e ca se bat cu o tara fost satelit sovietic careia Nato i-a donat niste arme ceva mai expirate.

 6. Sigur, stați la violat că dacă nu vin alții mai răi! Vechea minciună kaghebistă! 🤮

 7. Schimbarea șefului bucuria prostului. Sa ramina cum este inca e bine așa, credeți că de îl schimbă pe Putin întronează pe Johanis sau Ur-sula la Kremlin și o să mănânce rușii gindaci și vermusti? O sa vina altul și mai rus feroce de o să curgă nuclearele in toate direcțiile . Atunci o să spuneți că e ok

  • O sa vina unul care sa vrea sa faca bani pentru el si prietenii lui( cum a facut si Putin 20 de ani,dar acum inainte de moarte si-a pierdut mintile si se vizeaza mare lider militar).
   Nuclearele o sa curga exact 5 minute dupa care Rusia va deveni o mare groapa radioactiva.

 8. Dacă PUTIN dispare, ucraina e MOARTĂ !…Așa cum a fost dintotdeauna !…

  • Și europa nu va arata mai bine decât Irak, binenteles nici rușii nu vor arata prea grozav , vor ieși foarte șifonați. Deci era prea bine înainte de război și pentru Rusia și pentru Europa. Pentru Americani e bine oricum,ei doar cîștiga fara sacrificii

  • Rupeți-i capul lui Putin!

 9. No, hai.