
UE, strategie pentru implementarea unor recomandări care să protejeze mai bine minorii în mediul online
Uniunea Europeană a deschis marţi o consultare privind recomandări pentru platformele online precum TikTok sau Instagram în scopul consolidării securităţii minorilor, o prioritate declarată a executivului european, transmite France Presse, transmite Agerpres.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Un regulament al UE privind serviciile digitale (DSA), intrat deplin în vigoare anul trecut, vizează protejarea mai bună a utilizatorilor prin impunerea unei serii de constrângeri internauţilor. DSA cere în particular punerea în practică a unor măsuri adecvate pentru a asigura securitatea copiilor şi a adolescenţilor.
În scopul ajutării platformelor să respecte această obligaţie, Comisia Europeană a pregătit o serie de principii în dialogul cu diverşii actori: copii, furnizori de servicii, universitari. Obiectivul este ca ele să fie publicate ”în cursul verii”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt Thomas Regnier.
Anterior, Comisia a început o consultare finală. Publicul (inclusiv părinţii, experţii sau autorităţile naţionale) poate trimite feedback-ul său până la 10 iunie.
Printre principiile incluse în documentul de 39 de pagini postat online, executivul UE preconizează în special un control al vârstei în scopul reducerii expunerii copiilor la pornografie sau la alte conţinuturi nepotrivite.
Potrivit recomandării Comisiei Europene, conturile copiilor ar trebui să fie definite standard ca fiind private, pentru a reduce riscul de contacte nesolicitate cu necunoscuţi. În scopul limitării hărţuirii online, ea propune ca platformele să permită copiilor blocarea oricărui utilizator şi ca aceştia din urmă să nu poată fi adăugaţi la grupurile de discuţii fără consimţământul lor explicit.
În cadrul DSA, Comisia Europeană a deschis deja anchete contra TikTok şi Meta (Facebook, Instagram). Ea suspectează platforma video de origine chineză şi gigantul american de social media că nu iau măsuri suficiente contra dependenţei de serviciile lor şi că nu protejează destul copiii împotriva conţinutului dăunător.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.