G4Media.ro

Twitter: Primele plecări după ultimatumul lui Musk

sursa foto: Facebook

Twitter: Primele plecări după ultimatumul lui Musk

Sute de angajați ai Twitter sunt așteptați să demisioneze după ce noul proprietar, Elon Musk, a dat miercuri un ultimatum prin care le cere să lucreze „ore lungi la intensitate mare” sau să demisioneze, transmite agenția Reuters, citată de boursorama.com.

Elon Musk s-a întâlnit cu directorii companiei pentru a-i convinge să rămână, a declarat un angajat și o persoană care a demisionat recent, dar care și-a păstrat contactele în cadrul rețelei de socializare.

Numărul angajaților care au decis să continue să lucreze pentru Twitter nu a fost încă stabilit. Dar mulți au spus că demisionează în grupuri private de chat sau prin intermediul unor sondaje pe aplicația Blind, care le permite angajaților să vorbească despre compania lor în mod anonim.

Elon Musk le-a spus miercuri angajaților Twitter că au termen până joi să decidă dacă vor să rămână la rețeaua de socializare pentru „ore lungi și de mare intensitate” sau să plece cu o indemnizație de plecare echivalentă cu salariul pe trei luni.

Potrivit mesajului, oricine nu a făcut clic pe un link „vrei să faci parte din noul Twitter” până joi seara va fi considerat că a demisionat.

Două surse au declarat că societatea le-a spus angajaților că birourile sale vor fi închise până luni și că legitimațiile de acces vor fi dezactivate.

Potrivit unei surse, angajații au fost evacuați din birourile rețelei de socializare de către agenții de securitate în noaptea de joi spre vineri.

Twitter nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

La începutul lunii noiembrie, Elon Musk a concediat jumătate din forța de muncă a rețelei de socializare, după ce a criticat gestionarea cheltuielilor și cultura corporativă a acesteia.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

  1. Pentru ai noștri patroni…
    Nu va convine, angajam pe alții.

  2. Se impute treaba, as expected.
    Pe unii angajați cu roluri critice ii va aduce Musk înapoi pe salarii duble. Dar cu siguranta este si multa pleava de care Musk scapa in felul asta.

    • Se impute pentru angajati. A trecut pe plus.
      Vorbim de o aplicatie software, ce spanac faci cu 7k de oameni.
      Cand esti patron poti da cu barosul cum vrei si din acest motiv are succes.
      Vrei sa nu mai fii sclav iti faci produsul tau.

    • @0101: Din propria experienta in companii foarte mari de software, din aia 7000 nici 1000 nu erau „pe software”. Cei mai multi sunt sales, marketing, legal, compliance, etc.
      Si din cei de pe software multi sunt pleava, nu fac nimic critic, poti scapa de ei fara sa-ti fie afectat produsul.

  3. Bey, astia care aprobati ca focile marlania lui Musk, va rog, eu, lasati-mi datele de contact. Va propun eu un job cu „ore lungi la intensitate mare”. Astept seriozitate.
    Usor pentru unii sa aprobe din buze genul asta de capitalism, cand nu sunt ei tinta „optimizarii” afacerii. Voi ati accepta genul asta de deal la locul vostru de munca (daca aveti unul)?

    • Elon Musk e mai destept decat tine. O sa pariez pe el, daca nu te superi.

    • Gogu, pentru mine nu conteaza daca lucrez pentru omul cel mai inteligent din galaxie. Eu am niste calificari, niste cerinte salariale, un program standard de lucru. Sa nu crezi ca am sa raman umed de fericire ca lucrez pentru Musk si as accepta sa-mi fie afectata balanta viata privata / servici, sau ca as accepta sa fiu incarcat cu dublul sarcinilor de serviciu (daca jumatate sunt concediati, restul trebuie sa preia). Bun, nu am pretentia ca ce fac eu merita platit cu 56 de miliarde de dolari pe an (salariul lui Musk la Tesla) Dar poate daca imi tripleaza salariul as fi dispus sa fac ce are pretentia Musk. Dar n-am auzit sa propuna asta. Doar mult mai multa munca pentru onoarea de a lucra pentru Musk. Siiiigur ca da.

    • Elon cu ciocanul lui mare se descurca mai bine ca tine.
      Toti banii mei sunt pe EL.

    • Poate fi cea mai inteligenta fiinta din galaxie, din partea mea. Tot nu schimba faptul ca la angajare cineva negociaza un salariu pentru niste abilitati pe care le are, pentru un program de lucru si un set rezonabil de responsabilitati.
      Sa vina Musk ulterior si sa spuna ca trebuie sa lucrezi 10 ore pe zi, 6 zile pe saptamana (sa zicem), cu un charge dublu (daca jumatate sunt dati afara, cineva trebuie sa faca munca), imi pare nesi. Poate nu multi sunt dispusi sa afecteze raportul viata privata/ servici. Cel putin nu fara o compensare zdravana. Ca si Musk isi da 56 miliarde pe an salariu la Tesla. Dar n-am auzit sa le mareasca salariile. Doar mizeaza ca angajatii vor fi dati pe spate ca lucreaza pentru Musk.

    • @tiberius Apreciez ca exista aici si oameni mai cu capul pe umeri. E plin in comunitatea IT din Romania de tech bros care il trateaza pe Musk ca pe un zeu si simpatizeaza cele mai dubioase politici libertariene si de extrema dreapta. Twitter era folosit de multa lume, cine spune ca era o ”cloaca de comunisti”, cum se citeste intr-un alt comentariu aici, se da de gol ca e la extrema cealalta.

  4. Oamenii nu vor să fie sclavii lui Musk.

    • Din acest motiv este democratie, pot fi sclavi unde vor ei!
      👍🤣🤣🤣

    • In 2018, Tesla a produs 245.240 vehicule. In acelasi an, Musk si-a acordat un pachet de beneficii de 56 miliarde USD. Cam 228.347 USD pentru fiecare masina produsa. Musk s-a platit cu mult mai mult decat au obtinut din vanzarea masinilor. Banii au venit din fondurile investitorilor, foarte mandri, presemne, ca au bagat si ei un ban in guru Musk.
      Bun, asta e trecutul. Platile catre Musk continua. Si anul asta, de ex, Musk ar fi trebuit sa promeasca 23 miliarde USD pentru ca a depasit targetul de vanzari. Mai precis 305.000 vehicule vandute. Adica „doar” 75409 USD pentru fiecare masina vanduta. Probabil mai mult decat cifra de afaceri. Cata modestie…
      Acum eu nu stiu ce sa zic, daca as fi un investitor. Sa accept ca Musk e platit de ani de zile cu mai mult decat CIFRA de AFACERI (nu vorbim de profit, care doar ce incepe sa apara timid). Sau sa ma revoltez ca banii bagati sunt folositi in buna parte pentru salariul lui Musk? Ok, actiunea e la nivel inalt pe fondul cererii si viziunii complet rupte de realitate a investitorilor, pe fondul principiului vanzarii pieii ursului din padure. Totusi, cat timp mai ramane schema asta de plati valabila, cati ani trebuie platit Musk cu mai mult decat produce?
      Ce s-ar intampla daca cifra de vanzari pe termen mediu nu atinge previziunile investitorilor care il aduleaza? Toata lumea va produce electrice. Concurenta va fi acerba. Pariul investitorilor poate fi pierzator. Platile facute in contul lui Musk vor ramane, fraierii vor privi actiunea ajungand la nivele mai realiste. Cea mai valoroasa companie auto, desigur…

    • Precizare pt mai sus. Ar trebui sa primeasca 23 miliarde USD pentru ca a depasit targetul de vanzari pentru primul SEMESTRU din 2022. Asa si-a negociat el bonusul. 3 luni – 23 miliarde USD. Bani veniti din fondurile investitorilor, ca cifra de afaceri a fost doar 18,8 miliarde USD. Investitorii au venit de acasa cu 4,8 miliarde USD, pe langa toti banii din vanzari. Trebuie ca Musk e MULT mai destept decat investitorii lui, cu siguranta.

    • Erata, trimestru, nu semestru.

    • Un ultim comentariu. Actiunile Tesla sunt cu peste 50% mai mici ca acum un an. Musk tocmai ce si-a vandut un pachet de actiuni de aproape 4 miliarde USD (desi promisese a nu va face asta).
      Unii investitori l-au dat in judecata pentru felul cum si-a dat bonusuri de zeci de miliarde de dolari, cand profitul companiei e de zeci de ori mai mic.
      Puneti graficele pretului actiunii Tesla pe max time langa graficul pretului bitcoin, interval maxim. Va asigur ca nu vedeti dublu. Asta se intampla cand oamenii cumpara la bursa pielea ursului din padure.

  5. ar trage apa si i-ar evacua in primul rind pe „specialii” din junta militaro-mafioata.

    • Pai nu vine. Ai măcar 8-10 mld $ pe an sa ii dai ? Ca probabil atât ar costa unicul și neprețuitul !

  6. Twitter e o cloaca plina de comunisti si hateri.

    • Nea Mâță Cheală, pari destul de împiedicat prin viață încât să confunzi angajații cu utilizatorii platformei…
      Viața trece pe lângă tine și tu ești revoltat că nu e așa cum o vrei tu în loc s‐o trăiești așa cum e ea.
      Destinde-te, nene, ia un Prozac, o să te simți mai bine.

  7. Vom vedea peste 6 luni.
    Pana una alta, a adus ingineri de la Tesla, insa vor avea nevoie de timp, pentru a se obisnui cu codul informatic al lui Twitter. Deocamdata, site-ul poate functiona in autopilot, insa orice problema neasteptata, ar putea crea o problema destul de greu de rezolvat/reparat.

    • Asa este. Vom vedea daca in timp a avut drepate. Si indiferent de rezultat este pana la urma problema lui indiferent cat chibitam noi sau nu pe langa. Oricum exista viata si cu si fara Twitter sau fara alte platforme de social media. Pana la urma sunt niste afaceri, care merg sau nu merg.

    • @Un ardelean
      Absolut, aveti perfecta dreptate. Am explicat doar cum si in ce mod functioneaza acum Twitter.

  8. Elon Musk „a criticat cultura corporativă a acesteia(Twitter).”???
    Pai, propun Twitter SRL si gata cu „cultura corporativa”!!
    Eventual sa adauge la domeniul de activitate si „Comercializarea patrunjelului verde” si ADIOS cultura corporativa!!
    Sfinte Dumnezeule!