G4Media.ro

Trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi a fost predat mamei sale /…

sursa foto: AFP

Trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi a fost predat mamei sale / Detaliile despre înmormântare urmează să fie anunțate

Trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi a fost predat mamei sale, a transmis Kira Yarmysh, fosta asistentă a opozantului rus, conform skynews. „Corpul lui Alexei a fost predat mamei sale. Mulțumim foarte mult tuturor celor care au cerut acest lucru împreună cu noi”, a scris Kira Yarmysh pe contul X.

Cel mai cunoscut opozant politic al lui Vladimir Putin a murit subit pe 16 februarie, iar Lyudimila Navalnaîia a cerut de câteva zile autorităților să-i predea trupul.

Kira Yarmysh a adăugat că detaliile despre înmormântare urmează să fie prezentate și nu este clar dacă autoritățile vor „interveni” în modul în care se va desfășura ceremonia. „Vom furniza informații pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, a spus ea.

Acest lucru vine după ce doamnei Navalnaîia i s-a dat un ultimatum ieri, autoritățile ruse spunând că fiul ei va fi îngropat în colonia penală unde a murit, dacă nu va fi de acord, în termen de trei ore, să îl înmormânteze fără o ceremonie publică.

Familia și susținătorii lui Navalnîi l-au acuzat pe Vladimir Putin că l-a ucis, acuzație pe care Kremlinul a negat-o cu furie.

Navalnîi a supraviețuit unei tentative de otrăvire în 2020 și unor ani de tratament dur în închisoare, inclusiv perioade lungi de timp în izolare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...