G4Media.ro

Trei giganţi telecom din China, suspectați de legături cu armata, delistați de…

Trei giganţi telecom din China, suspectați de legături cu armata, delistați de la bursa americană / Acţiunile vor fi suspendate de la tranzacționare pe NYSE săptămâna viitoare

New York Stock Exchange (NYSE) a anunţat că va delista trei companii chineze de telecomunicaţii pentru că ar avea legături cu armata, relatează BBC, citată de News.ro

Cele trei companii sunt China Mobile, China Telecom şi China Unicom Hong Kong, care au fost şi ţinta atacurilor administraţiei Trump.

Acţiunile lor vor fi suspendate la NYSE săptămâna viitoare, iar procedurile au fost deja demarate.

Companiile au câştigat toate veniturile în China şi nu au o prezenţă semnificativă în SUA. Delistarea lor este văzută ca o lovitură simbolică în contextul tensiunilor dintre Statele Unite şi China.

Acţiunile celor trei companii sunt puţin tranzacţionate în SUA în comparaţie cu listarea principală a lor în Hong Kong. Companiile deţinute de stat domină industria de telecomunicaţii din China.

Preşedintele american Donald Trump a semnat în luna noiembrie un ordin prin care interzicea investiţiile americane în companii chineze deţinute sau controlate de armată.

Ordinul interzice investitorilor americani să cumpere şi să vândă acţiuni ale mai multor companii chineze, despre care Pentagonul a spus că au legături cu armata.

Trump a vizat mai multe companii chineze, inclusiv TikTok, Huawei şi Tencent, motivând securitatea naţională, iar China a răspuns cu propria „listă neagră” de companii americane.

Acţiunile China Mobile, China Telecom şi China Unicom Hong Kong vor fi suspendate din tranzacţionare începând cu 7 ianuarie, a confirmat NYSE.

Bursele americane, inclusiv NYSE şi Nasdaq, au curtat companiile chineze în ultimele decenii să îşi listeze acţiunile pe pieţele lor.

În prezent, peste 200 de companii chineze sunt listate la bursele de valori americane cu o capitalizare de piaţă în valoare totală de 2.200 e miliarde de dolari.

Odată ce relaţiile cu SUA s-au schimbat, multe firme chineze au căutat să fie listate şi în China şi Hong Kong.

Luna trecută, Camera Reprezentanţilor a adoptat o lege prin care companiile chineze pot fi scoase de pe piaţa de valori americană dacă nu respectă regulile de audit.

Sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Vine bidonaș și pentru zece-cinșpe bulioane le bagă la loc cu botu-n apărare.Doar nu s-ampiedicat de votul atâtor deplorabili, odată băgat în jilț, vinde tot, țară, aliați, ecknomie, bani pe datorie,secrete, doar asta face din’70 și i-a mers, de ce s-ar opri acum.Citiți Coranul, „stimați concetățeni” cu muhaialele noastre biden-like, o să aveți nevoie mai repede decât v-ați aștepta.

    • Coranul este o scriere a unui criminal. Ce mi-e Biden, ce mi-e mohammed, amândoi fel. Cel puțin Biden nu a început crimele, pe când celălalt a ucis zeci de milioane de oameni…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.