G4Media.ro

Tratamentul cu remdesivir a dat primele rezultate pozitive în SUA, optimism pe…

sursa foto: Pexels.com

Tratamentul cu remdesivir a dat primele rezultate pozitive în SUA, optimism pe bursele europene. Medicamentul e folosit și în România

Primele rezultate ale testelor din SUA cu remdesivir, un medicament antiviral dezvoltat pentru a combate Ebola, arată o rată semnificativă de vindecare pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, transmit publicațiile ABC și The Guardian.

Informațiile despre primele rezultate ale testelor au fost publicate în premieră de Stat News, (publicație specializată în domeniul medicinei) care arată că tratamentul a fost aplicat de principalul spital din Chicago.

Spitalul universitar din Chicago a recrutat 125 de pacienți infectați cu Covid-19 în cadrul fazei trei a studiului clinic derulat de compania care a dezvoltat remdesivir. Din cei 125 de pacienți, 113 erau într-o fază severă. Toți pacienții au primit zilnic doze de remdesivir. Cei mai mulți s-au vindecat, potrivit Stat News, care transmite că firma a refuzat să facă precizări suplimentare în absența rezultatelor finale ale studiului.

Compania care dezvoltă medicamentul a subliniat că deocamdată nu poate fi vorba despre o concluzie privind eficiența medicamentului, dat fiind că nu există și un grup de control (un grup de pacienți de aceeași mărime care să primească tratament de tip placebo, iar rezultatele să fie comparate ulterior).

Cu toate acestea, informația a fost primită cu optimism atât de comunitatea medicală, cât și de mediul de afaceri. Remdesivir este unul dintre cele patru tratamente care fac parte dintr-un uriaș studiu gestionat de Organizația Mondială a Sănătății în zeci de țări, printre care și România, pentru a determina tratamentul adecvat pentru bolnavii de coronavirus.

Principalul indice al bursei londoneze, FTSE, a deschis ședința de tranzacționare de vineri cu un salt semnificativ, pe fondul informației despre remdesivir, iar la ora publicării articolului avea o creștere de aproape 3% față de ședința de ieri.

Context. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat în urmă cu trei săptămâni un program masiv de testare a patru posibile tratamente pentru coronavirus, potrivit unui anunț al directorului general al instituției, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Testele sunt făcute în mai multe țări grav afectate de coronavirus și au ca scop găsirea unei soluții pentru ameliorarea stării celor deja infectați.

Cele patru tratamente sunt: Remdesivir, Clorochină și hidroxichlorochină, Ritonavir/lopinavir și o combinație de Ritonavir/lopinavir cu interferon beta.

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a explicat pentru G4Media.ro de ce e important faptul că România participă la acest program al OMS: ”În primul rând, vom avea acces la Remdesivir, o moleculă care acum este în procedura de testare clinică la nivel internațional și o vom primi și noi pentru teste. În al doilea rând, faptul că România participă la studiile clinice e un avantaj, pentru că nu sunt multe țări înrolate în proiect. Daca studiul se va derula rapid, înseamnă că în toamna acestui an putem avea speranța de a avea un tratament aprobat la nivel global”.

Campania ”Bătălia COVID-19 în laborator” este susținută de Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

30 comentarii

  1. Traiasca remdesivir-ul (si noi pe langa el) !! :))

  2. Asta este o veste excelenta DOAMNE AJUTA SA SE TERMINE ODATA ASTA

  3. Tot americanii salveaza lumea.

  4. Dacă se găsește tratamentul nu se mai prăbușesc bursele și eu nu pot să îmi cumpăr apartament la preț redus…..asta nu e bine….

  5. Tot SUA , prin firma Gilead Science, care a creat medicamente care vindeca hepatita C , ne salveaza cand avem nevoie printr-un tratament antiviral.
    Tot in SUA se cerceteaza eficienta unor vaccinuri.

  6. Si la noi s-au tratat la timisoara cu retrovirale, a functionat foarte bine, dupa s-a renuntat ca era prea scump, despre asta e cam de 10 ori costul productie fata de clorochina asa ca nu stiu cand o sa ajunga si la noi.

    El a zis in toamna, dar n-a zis anul, lasand gluma la o parte, degeaba apare in toamna pe plan international ca tratament, pana ajunge la noi o sa fie 2021. Asa a povestit si cu tratamentul cu plasma Tataru acum doua saptamani, imi spuneti cati au fost tratati pana acum?

    Idea e simpla: ai bani scapi, n-ai iti astepti randul la ventilator, care isi permite va dati seama ca o sa fie tratat cu asta (de obicei se administreaza un cocktail ca pentru HIV si din alea unul isi face efectul, asta, favipiravir s.a.m.d ), cine nu, o sa primeasca in continuare ce este, paracetamol si clorochina, si urari de bine.

    Dar stii cum e vorba aia: speranta moare ultima.

    • Ideea e simpla: daca ai avut grija de tine si ai fost, activ, cu o forma fizica buna, nu prea ai probleme cu virusul, doar cu unele exceptii pe care nu le doresc nimanui.

  7. foarte frumos. nu spun ca nu este bun remdesivir. poate ca e chiar excelent. dar intravenos. dar scump. dar inaccesibil. problema e ca nu se doreste un medicament ieftin si demonstrat ca plaquenil. trebuie scump, sa traiasca si big pharma, si greu de admimistrat, sa traiasca si medicii. cica plaquenil are efecte adverse. asa o fi, dar cunosc pe cineva care ia plaquenil pentru lupus de 20si de ani. la el nu are efecte adverse. la noi are. efectul adver este ca e prea ieftin si big pharma nu castiga.

    • Arata-mi tu un studiu serios care sa demonstreze ca hcq e eficienta! Iti spun eu, nu exista asa ceva din pacate

    • Fratilor, remdesivir s-a utilizat in china din februarie, la fel in italia si spania. La noi este utilizat la Timisoara din martie, ca schema de tratament pentru cazurile critice. Americanii au descoperit apa calda?

    • @gerula americanii le-au dat chinezilor remdesivir sa-l testeze. remdesivir e patentat de gilead, e proprietate americana. deci mai pune si tu mana si citeste inainte sa debitezi aberatii pe forumuri.

  8. Mai usor cu entuziasmul. Studiul nu a avut brat de control. Adica e apa de ploaie. Mai mult, erau doua teste cu brat de control in china si au fost anulate ambele. Deci, mai dureaza pana o sa avem un studiu edificator. Daca o sa avem anul asta. Dar speranta face bine organismului :))

    • Ba exista brat de control. cum scrie si in articol sunt 4 varinate in lume in testare acum. se pot face comparatii cu celelalte 3. este acelasi lucru. Nu pot face testare cu placebo la nevelul actual al crizei. oamenii mor. compari mai multe tratamente si vezi care este cel care da randament cel mai bine.
      iar faptul ca din 113 in faza severa au murit dor 2 inseamna mult. si gripa normala omoara oameni cam tot la fel.
      in cazul acestui virus, sigur se vor arde etapele mai repede pentru ca economic toate statele au de suferit. mai bine finantezi un medicament pana se imunizeaza populatia decat sa tii economiile inchise. este mai retabil pentru toti.

    • @suca arata-mi unde in articol spune ca este brat de control! chiar nu intelegi? fara placebo rezultatul e doar fantezie. problema ta e ca esti prost de bubui si nu intelegi cum se fac studiile in domeniul asta. garantezi ca cei care s-au recuperat au facut asta din cauza medicamentului? sau pur si simplu omenii se recupereaza si fara medicament! fara placebo orice studiu de genul asta e inutil

    • @bug , tu ataci pe oricine cu injurii , vad ca nu iti priește carantina (sau poate asa ai fost mereu). Ce a zis @suca are o oarecare logica , nu iti permiți in contextul actual sa administrezi placebo la cazuri grave, ca sigur mor. Astfel poti sa faci grup de control prin comparație cu celelalte medicamente folosite. Dar logica e grea, sa arunci cu injurii usor, toată lumea e fericită (mentalitate clasică de roman)

    • @anomim – ai idee cum se valideaza eficienta unui tratament? ai idee ce e ala un rct? uite, nu te injur, te intreb. hai sa vedem cine are probleme cu logica.

    • @anonim mda …. imi inchipuiam eu ca nu ai idee… deci, avem 2 milioane de infectati pe care ii indopam cu tratamente dupa urece. De exemplu hcq si remdesivir, ambele au efecte secundare serioase. Este bine asa? De ce le dam aceste medicamente daca nu stim ca functioneaza? Pe banuieli? Din fericire, nu asa functioneaza medicina, altfel am fi in situatia de acum cateva sute de ani cand taiau oamenii sub limba si le luau sange. O sa vina si rcturile pe remdesivir si hcq, nu au cum sa mai prelungeasca sarlatania asta la nesfarsit. Din fericire mai exista si medici care nu si-au pierdut ratiunea.

    • @Bug
      In conditii normale, ceea ce spui tu e super corect. Dar nu in situatia data. Cine crezi ca s-ar oferi voluntar, in stare grava fiind, sa participe la un studiu unde stie ca s-ar putea sa primeasca placebo si sa moara ? Tu ai face-o pentru tine personal sau cineva din familia apropiata ? Nu cred. Pentru ca aici nu e ca la alte boli cu evolutie lenta unde ai timp s-o mai schimbi pe parcurs si sa-l scoti din studiu pe unu care se agraveaza si sa-l tratezi altfel. Aici evolutia e fulminanta, cand situatia s-a agravat sansele devin mici de tot . Cu toata terapia intensiva.
      Hai sa zicem ca ai gasi voluntarii dar tot ramane in discutie problema timpului. In timpul asta MOR oameni si asta e problema. Nu regulile academice care nu se respecta intr- o situatie cu totul speciala.
      Eu as spune altfel. Fa cate studii vrei si asteapta rezultatele, dar in timpul asta da-le oamenilor tot ceea ce s-a dovedit ca ar functiona cat de cat, intr-un mod mai mult sau mai putin empiric.
      Ce risti de fapt ? Nimic… Vorbim de medicamente aflate in uz, care au depasit toate testele necesare pentru a fi vandute. Da, nu sunt certificate pentru Covid dar nu sunt periculoase pentru om daca sunt luate in doze corecte. Nu e nimic nou aici si nimeni nu vine cu un produs netestat. Ca au efecte secundare, ok… dar si Paracetamolul are si daca-l iei ca boul s-ar putea sa si mori de la asta.
      HCQ a fost in vanzare libera pana prin ianuarie, fara prescriptie. De mai bine de 50 de ani. Si brusc din ianuarie a devenit (a fost declarat oficial) un medicament hyper periculos, aproape imposibil de gasit chiar si cu prescriptie, iar prescriptia nu mai poate fi facuta decat de anumiti medici. Ceva nu se leaga in discutia asta…
      Remdesivir e mai special, atat ca prescriptie cat si ca administrare. Dar e ,de asemenea, un medicament in uz, testat, aprobat si nepericulos administrat in doze corecte.
      Uneori am senzatia ca nu se vrea sa se incerce iar interesele sunt cu totul altele.

  9. in lipsa unor testari extinse, e apa de ploaie, sau o metoda de a excita bursa
    nu m-as mira sa dea tratament placebo in loc de redemsivir si sa constate ca au un procent bun de vindecare. nu cred in conspirationisti si in abureli gen big farma, dar in lipsa unui vaccin anti-sida sau a unui tratament care sa dea randament incurajator, cred ca mai trebuie sa asteptam mult si bine pe traatamente naturiste gen ceai cu multa lamaie cu gutuie si frectii cu alifie de laba gastii.

  10. de la prima conferinta de la casa alba pana acum numai minciuni zilnic, piar si marketing gretos ca la RMGC. functioneaza ? din pacate DA. aia 1% nu-si retrag banii si bursa merge. din aia 2+2 trilioane anuntate cati bani s-au dat pana acum? cumva zero?! :))) si bursa MERGE, NU este crah desi cifrele economice sunt dezastru! cu toate asta banii sunt inca acolo!

  11. Remdesivir poate fi produs in România . Licența poate fi obținută in condiții avantajoase. O șansa de bness….:)

  12. Ați văzut vreodată vreun om căruia i s-a administrat interferon? Să fiți feriți de așa ceva, în condițiile în care interferonul este cel mai slab dintre medicamentele listate, și ca acțiune și ca efecte secundare.

  13. @Ioan:
    Remdesivir este denumirea corecta !

  14. ma BUGA,corect GLUGA de COCENI, ba pandemie inseamna stare de razboi unde nu sint valabile ,dalungeli, cacanarii ,ca ce e valabil scriptic acu o juma de veac
    .Ba in razboi ii dai omului si otrava de soareci daca ii reduce cangrena

    • Exact.
      E ca si cum inamicul e cu tancul pe strada si trage in orice misca si tu trimiti politia rutiera sa-l traga pe dreapta, sa-i faca proces verbal si sa-i ia permisul…. ca asa scrie la regulament…
      N-ai cum, pur si simplu.
      Pui mana pe ce gasesti si dai in el sperand ca o sa-l distrugi cumva.