G4Media.ro

Titularizare 2020: Rezultatele examenului de angajare în școli nu vor fi anonimizate

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Titularizare 2020: Rezultatele examenului de angajare în școli nu vor fi anonimizate

Rezultatele de la titularizare 2020 nu vor fi anonimizate, au declarat pentru Edupedu.ro reprezentanții Ministerului Educației. După ce mai mulți candidați la examen au întrebat dacă notele vor fi anonimizate, așa cum s-a întâmplat în premieră la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020, redacția a adresat întrebarea Ministerului Educației.

Facem precizarea că titularizarea nu este un examen școlar, ci un concurs de angajare. Concret, candidații care obțin titularizarea se pot angaja într-o școală pe o perioadă nedeterminată.

Răspunsul Ministerului Educației, cu privire la modul în care vor fi afișate rezultatele de la titularizare 2020:

Nu se poate efectua anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților participanți la concursul național de ocupare a posturilor didactice, din următoarele considerente:

În funcție de rezultatele obținute, candidații vor participa la ședințele de repartizare care sunt publice și este necesar să se asigure transparența și opozabilitatea față de toți candidații a modalității de ocupare a acestor funcții. (…)”

 

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Examenul de titularizare și tot ce reprezintă el, trebuie să dispară. Nu numai că e o mizerie fiindcă de fapt posturile nici nu apar la concurs, ci se moștenesc sau apar in toamnă și sunt dedicate, dar ideea de a înțepeni un profesor într-o școală și să nu mai scapi de el, e absurdă.

    Rotiți profesorii în școli. Dreptul de a preda la aceeași școală, doar după 50 de ani și zeci de merite și grade.

    • Sunteti convinsa de ceea ce afirmati, sau faceti afirmatia motivata de faptul ca ,,strugurii titularizarii” au fost mult prea sus pentru dumneavoastra si nu ati ajuns la ei?

  2. Pune burta pe carte daca vrei titularizare!

  3. Umiliți mai sunt profesorii ăștia. Ii obligă să de-a declarație pe proprie răspundere privind publicarea numelui pe platforma pentru a putea beneficia de o pâine în cazul în care o prind. Corect ar fi sa existe un cont pe platforma titularizare.ro pentru fiecare cadru didactic participant la concurs, unde sa poată vizualiza nota, persoanele concurente, baremele lucrarilor, precum și teza scanata a tuturor candidaților de pe disciplina pentru care concurează. Contestațiile sa fie formulate și pentru alți candidați, cu argumentări. Într-un cuvânt: CORECTITUDINE!

  4. Gresit, titularizarea e angajarea pe perioadă nedeterminată in învățământ. Nu esti profesor până atunci, maxim un suplinitor. Lucrările sunt sigilate si verificate pentru semne distinctive atât în centrul de concurs cât si in comisia de evaluare. Desigilarea lucrărilor se întâmplă după corectare.

    Cum zicea cineva mai sus… Cand strugurii sunt prea sus, lumea spune că sunt acrii. Există legi si metodologii pentru scoaterea posturilor la concurs, nu poți să angajezi pe o perioada nedeterminată pe cineva fără să respecți metodologia.

    Vremea angajării în învățământ „pe pile” sau mai stiu eu a ce artificii a trecut, profesorul nu mai e un exemplu in societate. Manelistii si Vloggeri sunt mai apreciați. Si ei tot profesori sunt, dar predau școala vieții. Să vorbim despre salarii? Nu are rost. Da, sunt salarii mai mari dacă compari salariul unei vânzătoare cu salariul unui profesor… Dar dacă compari salariul din mediul privat pentru aceleași studii și cunoștințe cu cel al unui profesor, diferențele incep de la 1.5x in sus.

    Desigur, exista vacanțele școlare unde există percepția generală că și profesorul e in vacanță. Parțial adevărat, dar in medie doar jumătate din vacanță. Norma didactica e întradevăr 18h pe săptămână. Ai putea spune că lucrează part time pe salariu intreg. La fel de gresit. Daca ar fi să faci o medie, se lucrează similar unui program de 40h pe săptămână. Cu excepții pozitive când predai 4h si pleci acasă ai terminat ziua de lucru, dar și cu excepții negative cand lucrezi 10..12h pe zi. Da, există profesori care „își permit” să facă lucruri ce nu tin de predare în timpul de predare ( in cele 18h/săptămână) dar sunt putini si catalogati inclusiv de către elevi drept profesori nepăsători.

    Ca profesor, daca reușești să îl înveți pe elev să spună bună ziua, va rog frumos, multumesc frumos, ai format un om pentru absolut orice domeniu. Momentan nu cunoștințele predate ajută un absolvent de liceu cat il ajută caracterul, modul de relaționare și de gândire.

    În fiecare școală există doar unul sau doi profesori adevărați care își câștigă respectul din modul de a fi si care pot forma elevi. Restul sunt doar angajați, la fel ca tanti de la magazin care își face treaba, merge acasă si ia banul, atât ca diferă domeniul de activitate si „autoritatea” îndreptățită dar impusă. Si da, cel mai bun profesor sunt modelele. Doar ca trecem printr-o criză a modelelor pozitive.