G4Media.ro

Timişoara are primele tomberoane inteligente, care alertează firma de salubritate imediat ce…

Sursa foto: Facebook Dominic Fritz

Timişoara are primele tomberoane inteligente, care alertează firma de salubritate imediat ce sunt pline

În municipiul Timişoara au fost instalate, vineri, primele două tomberoane inteligente de tip Big Belly, în Piaţa Victoriei, alte 18 urmând să fie montate în perioada următoare în mai multe zone din oraş, acestea alertând firma de salubritate imediat ce pubela s-a umplut, relatează Agerpres.

Tomberoanele sunt o donaţie făcută primăriei de către o companie de băuturi răcoritoare.

„Noile tomberoane sunt dotate cu un sistem automatizat de compactare şi alertare a firmei de salubritate când sunt pline, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, iar alimentarea sistemului se face cu energie solară prin intermediul unor panouri fotovoltaice integrate”, a transmis Biroul de presă al Primăriei Municipiului Timişoara.

Coşurile Big Belly vor rămâne pentru un an în zonele: Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Nouă, Platoul Dâmboviţa, Profi Calea Şagului, Colegiul Tehnic „E. Ungureanu”, Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Teoretic „G. Moisil” şi la Casa Căsătoriilor.

Noile tomberoane inteligente au fost aduse la Timişoara în baza unui protocol încheiat între Primăria Municipiului şi firma Greenpoint Management, fiind donate de o companie de băuturi răcoritoare.

În 2016, administraţia Robu a cumpărat din Anglia 54 de coşuri de gunoi pentru a fi amplasate în zona centrală a oraşului.

„Coşurile Glasdon Jubilee aduse din Anglia sunt specifice pentru zone istorice urbane şi combină o serie de caracteristici unice de design, cu cea mai largă gamă de dotări opţionale disponibile, pentru a oferi un container de deşeuri extrem de atractiv, la un preţ extrem de competitiv”, de 615 euro bucata, spunea Nicolae Robu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sper ca firma de salubritate sa ia si masuri, ca altfel sunt bani aruncati. Oricum felicitari primarului.

  2. Dacă nu-i electrocutează când se umple tomberonul, sunt degeaba!

  3. Ăsta era ultimul lucru de care aveau nevoie timișorenii!