G4Media.ro

The New York Times, noi dezvăluiri despre modul în care Elliot Broidy…

Sursa Foto: Al Jazeera/ Elliot Broidy

The New York Times, noi dezvăluiri despre modul în care Elliot Broidy și-ar fi utilizat influența pe lângă Trump

The New York Times publică noi dezvăluiri despre modul în care fundriserul Elliot Broidy și-ar fi utilizat influența pe lângă președintele american, Donald Trump, în încercarea de a obține bani din afara țării. Publicația americană scrie că fundriserul american a încercat anul trecut să aranjeze o partidă de golf între președintele american, Donald Trump și premierul Malaezian, Najib Razak, acesta fiind investigat de procurorii americani pentru fraudarea unor fonduri de investiții cu 3, 5 miliarde de dolari. Najib, mai scrie The New York Times, avea capacitatea de a influența negocierile în vederea încheierii unui contract cu compania lui Broidy, activă în domeniul apărării.

Pe lângă asta, publicația americană susține că Broidy a făcut și planuri pentru a forța expulzarea din Statele Unite a unui miliardar chinez și dizident, Guo Wngui, evident pentru a mulțumi aliații chinezi în Malaezia.

The New York Times amintește că Elliot Broidy și George Nader, un fost consilier pe problemele Emiratelor Arabe, au lucrat împreună pentru a determina administrația Trump să-și schimbe politica externă în favoarea Arabiei Saudite și Emiratelor Arabe, publicația notând că, la vremea respectivă, Broidy căuta să câștige contracte în valoare de sute de milioane de dolari în cele două țări.

Într-o declarație citată de The New York Times, Broidy a spus: ”Întreaga poveste este o invenție coordonată de hackeri care vor sa mă compromită”. Broidy a demisionat săptămâna trecută din funcția de adjunct al Comitetului Național Republican, după ce a admis că avocatul personal a lui Trump, Michael D. Cohen, a negociat în numele lui o înțelegere cu un fost model Playboy. Fundraiserul ar fi acceptat să-i plătească 1, 6 milioane de dolari după ce a lăsat-o însărcinată.

The New York Times susține, citând email-uri atribuite lui Broidy, că fundraiserul ar fi cerut în iunie anul trecut stabilirea unei partide de golf cu premierul Malaeziei în timpul vizitei acestuia la Washington. ”Președintele mi-a spus că ar fi foarte fericit să joace golf cu prim-ministrul”, ar fi scris Broidy într-unul din email-uri. Fostul director de cabinet a lui Trump, Reince Priebus, i-ar fi confirmat lui Broidy partida de golf, dar acesta mai scrie că ”din păcate partida de golf nu apare în programul care i-a fost comunicat prim- ministrul”.

A persoană apropiată de Broidy citată de publicația americană susține că partida de golf n-a avut niciodată loc și că discuțiile legate de afaceri n-au trecut de stadiul preliminar.

Elliott Broidy este cunoscut în România după ce l-a invitat în ianuarie 2017 pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump. La câteva luni după acest episod, compania sa activă în zona contractelor militare, Circinus, și-a deschis o filială în România. La 1 februarie 2018, Circinus a semnat un acord cu Romarm.

Despre acest acord, The New York Times a scris recent că-i deschide calea lui Broidy către un contract în valoare de aproape 200 de milioane de dolari, cu precizarea că, până acum, Circinus n-a obținut vreun contract.

G4Media.ro a scris pe larg despre conexiunile lui Broidy în România cu omul de afaceri Cristian Burci și interesele acestora în obținerea unor importante contracte militare.

Cristian Burci și Elliot Broidy au participat în data de 21 septembrie la un eveniment în Washington împreună cu ministrul apărării, Mihai Fifor. Despre oficialul român, Mcclatchy a dezvăluit că Broidy spera ca Ed Royce, președintele Comitetului de Politică Externă din Camera Reprezenanților, să-l contacteze în numele Circinus.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Legea speciilor omogene: cine se aseamănă se adună.

  2. La așa CAP DE PORC , râtul e mai mare că și creierul !