G4Media.ro

Tensiunile cu Sudul fiind în creștere, Coreea de Nord lansează peste frontieră…

Tensiunile cu Sudul fiind în creștere, Coreea de Nord lansează peste frontieră “manifeste de pedeapsă“

Cum relațiile continuă să se înrăutățească, regimul ridică “munți” de propagandă ca ripostă la campania similară a Sudului.

Coreea de Nord se grăbește să lanseze manifeste de propagandă peste frontiera din sudul țării, condamnându-i astfel pe fugarii nord-coreeni și Coreea de Sud, a precizat presa de stat în cursul zilei de sâmbătă, aceasta fiind cea mai recentă reacție la manifestele lansate din Sud pe fondul tensiunilor în creștere.

Agenția Centrală de Presă a Coreii de Nord, KCNA, a făcut următorul anunț: “Oameni indignați din întreaga țară se grăbesc să finalizeze pregătirile în vederea distribuirii pe scară largă a unor manifeste care vor cădea ca o pedeapsă asupra sud-coreenilor care sunt lipsiți de cel mai elementar simț al moralității “. Grămada de manifeste e înaltă cât un munte, a subliat agenția de stat.

“Fiecare gest trebuie întâmpinat cu reacția cuvenită și numai astfel cineva poate simți pe propria-i piele cât de jignitor poate fi acel gest“, a adăugat agenția KCNA.

Coreea de Nord i-a acuzat pe transfugii nord-coreeni că lansează manifeste peste graniță și a amenințat cu o ripostă armată. Marți, Phenianul a aruncat în aer biroul pentru relații intercoreene ca să arate cât de nemulțumit este de atitidinea fugarilor și de faptul că Sudul nu îi oprește să mai lanseze asemenea ‘fluturași’.

Vineri, o grupare a fugarilor nord-coreeni a declarat că a renunțat să mai trimită în Coreea de Nord sute de sticle din plastic umplute cu orez, medicamente și măști faciale, sticle pe care, duminică, le-ar fi aruncat în mare, în apropierea frontierei.

Cele două Corei, care, tehnic vorbind, încă se mai află în război deoarece conflictul dintre anii 1950 – 1953 s-a încheiat fără vreun tratat de pace, au lansat campania ‘fluturașilor’ cu zeci de ani în urmă.

Armata sud-coreeană obișnuia să lanseze fluturași peste zona demilitarizată, dar, începând din anul 2010, a renunțat să mai facă asta.

Mai multe organizații ale transfugilor au lansat însă regulat asemenea ‘fluturași’, precum și alimente, bancnote de câte 1$, radiouri portabile, stickuri USB cu piese de teatru, filme și știri din Coreea de Sud, de obicei, cu ajutorul unor baloane sau prin sticle aruncate în râul de la frontiera dintre cele două Corei.

Phenianul a apelat la baloane ca să trimită ‘fluturași’ împotriva Coreii de Sud. Mai demult, sud-coreenii primeau papetăria necesară în acest scop dacă reclamau ‘fluturași’ veniți din Nord.

Sursa: The Guardian / Articol de William Gallo / Traducerea: Alexandru Danga (Rador)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Uite un articol despre Coreea de Nord in care nu-i mentionata „printesa”.
    Sa nu se mai repete! :)))

  2. De fiecare data cand vad imaginea asta atasata multor articole despre Coreea de Nord, ma gandesc la pozele de genul asta:
    https://st4.depositphotos.com/3235295/21952/i/450/depositphotos_219522166-stock-photo-real-human-skulls-stacked-shelf.jpg
    Toti sunt niste morti vii acolo.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.