G4Media.ro

Televiziunea de stat rusă amenință cu un atac nuclear asupra SUA: „Nu…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Televiziunea de stat rusă amenință cu un atac nuclear asupra SUA: „Nu vom purta un război cu voi în Europa”

Un propagandist al Kremlinului a lansat cea mai recentă amenințare nucleară la adresa Occidentului în legătură cu războiul din Ucraina, avertizând că SUA ar putea fi vizate direct de un atac cu rachete rusești, scrie publicația americană Newsweek.

Igor Korotcenko, editor al ziarului „Apărarea Națională” și invitat regulat la canalul Rusia 1, unde invitații au cerut în repetate rânduri lovituri împotriva aliaților Ucrainei, s-a arătat indignat de criticile aduse comportamentului rusesc în război.

„Rusia este avertizată și amenințată că, dacă ne comportăm greșit sau dacă, în opinia lui Ben Hodges, depășim ceea ce el consideră a fi liniile necesare permise pentru utilizarea tuturor tipurilor de arme rusești, ne amenință cu mai mult decât lovituri pe podul din Crimeea”, a declarat Korotcenko.

 


Hodges a cerut în repetate rânduri ca Ucraina să primească toate armele de care are nevoie pentru a recuceri Crimeea, cum ar fi ATACMS, (Army Tactical Missile Systems), care ar permite lovituri de precizie cu rază lungă de acțiune asupra peninsulei anexate de Moscova în 2014.

Korotcenko a declarat că Hodges crede că SUA ar putea lua în considerare lovituri asupra bazelor Flotei rusești din Marea Neagră și a trupelor din Crimeea, precum și lovi bazele navale rusești din Tartus, Siria.

Korotcenko consideră că acestea nu au fost „doar declarațiile unui șoim pensionat”, ci și o campanie concertată de informare „menită să ne influențeze atât pe noi, cât și un public occidental”.

Acesta a declarat că ar trebui să existe o discuție despre ceea ce va determina „utilizarea și permisibilitatea armelor nucleare tactice ce obiective și ce tactici vom folosi”.

„Cel mai important mesaj pe care ar trebui să îl transmitem americanilor este că nu vom purta un război cu voi în Europa”, a spus el într-un clip postat ulterior pe X (fostul Twitter) de către consilierul ucrainean pentru afaceri interne Anton Gerașcenko.

„Ca răspuns la atacurile voastre asupra unor instalații militare sau civile rusești, prima lovitură va fi o lovitură preventivă limitată împotriva unor ținte de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii”, i-a spus el prezentatorului emisiunii 60 Minutes, Evgheni Popov. Săptămâna trecută, Rusia a anunțat că sistemul său de rachete strategice Sarmat, care pop ajunge până în SUA, a fost pus în regim de luptă.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. ce-ai bre, ai baut apa dupa Medvedev?? :))