G4Media.ro

Telegram va ajunge la 1 miliard de utilizatori într-un an, declară fondatorul…

sursa foto: Pexels

Telegram va ajunge la 1 miliard de utilizatori într-un an, declară fondatorul aplicaţiei de mesagerie, Pavel Durov

Aplicaţia de mesagerie Telegram, una dintre cele mai populare platforme de social media, va ajunge probabil într-un an la un miliard de utilizatori lunari activi, a declarat fondatorul ei, miliardarul Pavel Durov, citat Reuters.

Telegram, cu sediul în Dubai, a fost fondată de Pavel Durov, născut în Rusia, care a părăsit ţara în 2014, după ce a refuzat să se conformeze cererilor de a închide comunităţile de opoziţie de pe platforma sa de socializare VK, pe care a vândut-o, transmite Agerpres.

„Probabil vom depăşi un miliard de utilizatori activi lunar în decurs de un an”, i-a declarat Durov, care deţine în totalitate Telegram, jurnalistului american Tucker Carlson, potrivit unui interviu video postat pe contul lui Carlson de pe platforma de social media X.

Durov, despre care Forbes estimează că deţine o avere de 15,5 miliarde de dolari, a afirmat că unele guverne au încercat să facă presiuni asupra sa, dar aplicaţia, care are acum 900 de milioane de utilizatori activi, ar trebui să rămână o „platformă neutră” şi nu un „jucător în geopolitică”.

Unul dintre principalii rivali ai aplicaţiei Telegram, WhatsApp deţinută de Meta Platforms, are peste două miliarde de utilizatori activi lunar. Financial Times a relatat în martie că Telegram ar avea probabil ca obiectiv listarea acţiunilor în SUA, odată ce compania va fi atins profitabilitatea.

Telegram, care este deosebit de influentă în republicile din fosta Uniune Sovietică, este clasată drept una dintre principalele platforme de social media, după Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram, TikTok şi Wechat.

După ce Rusia a lansat invazia pe scară largă asupra Ucrainei, în 2022, Telegram a devenit principala sursă de conţinut nefiltrat – şi uneori violent şi înşelător – provenit din ambele părţi, despre război şi politica din jurul conflictului.

Durov a spus că a venit cu ideea unei aplicaţii de mesagerie criptată ca o modalitate de a comunica în timp ce era sub presiune în Rusia. Fratele său mai mic, Nikolai, a conceput criptarea.

Publicitate electorală

El a adăugat că a părăsit Rusia pentru că nu putea accepta ordine de la niciun guvern şi a respins, răspunzând la o întrebare, afirmaţiile potrivit cărora Telegram ar fi controlată de Rusia, ca pe un zvon răspândit de concurenţii săi îngrijoraţi de creşterea aplicaţiei Telegram.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...