G4Media.ro

TAROM va repatria duminică 189 de pasageri blocați în Zakynthos și Rhodos…

Sursa foto: Facebook/Tarom

TAROM va repatria duminică 189 de pasageri blocați în Zakynthos și Rhodos după ce Blue Air a suspendat toate zborurile

TAROM va repatria duminică 189 de pasageri blocaţi în Zakynthos şi Rhodos, din cauza anulării recente a zborurilor companiei Blue Air, informează compania printr-un comunicat remis Agerpres.

Cursa, operată pe ruta Otopeni-Zakynthos-Rhodos-Otopeni, va decola la ora 19:10 şi se va întoarce pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă la ora locală 2:00.

De asemenea, luni, 12 septembrie 2022, prin intermediul unei alte curse speciale, urmează a fi repatriaţi alţi 189 cetăţeni din insula Zakynthos. Aeronava care îi va transporta decolează de la Otopeni la ora 13:00 şi se va întoarce la ora 17:10, ora României.

Sâmbătă, transportatorul aerian naţional a efectuat un zbor de repatriere pe ruta Otopeni-Zakynthos-Heraklion-Otopeni. Aeronava a aterizat în jurul orelor 11:30 având la bord 160 pasageri. De asemenea, o altă aeronavă a companiei a repatriat din capitala insulei Creta – Heraklion un număr de 189 pasageri, cursa aterizând la ora 3:10 – ora României, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Blue Air Aviation a anunţat marţi, 6 septembrie, că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Deşi Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat miercuri, 7 septembrie, că a decis suspendarea popririi asupra disponibilităţilor băneşti ale companiei Blue Air Aviation şi stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanţei, operatorul aerian low-cost a anunţat vineri că va relua zborurile abia din 10 octombrie, precizând că pentru moment nu dispune de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

Totodată, operatorul aerian a transmis pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporturile de plecare pentru că aceste zboruri nu pot fi operate.

În acest context, Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziţia cetăţenilor români aflaţi în străinătate, afectaţi de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, două numere de telefon la care aceştia îşi pot notifica situaţia, pentru a solicita sprijin în vederea repatrierii.

Astfel, românii blocaţi în străinătate din cauza situaţiei amintite pot solicita asistenţă la numărul 004 021 4311869, dar şi la numărul 004 0751084537. De asemenea, au la dispoziţie şi adresa de email callcenter@mae.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Taromul funcționează încă? Cum, nu i-a închis țanțoș conturile și nu le-a dat amenda???
    Toate companiile aeriene au ieșit cu datorii din pandemie, nu numai blue Air. Lufthansa a fost nevoita să-și abandoneze mii de turiști numai în Grecia. Asta fără amenda astronomica și fără închiderea conturilor. Repet, toate companiile aeriene și aeroporturile au probleme în acest moment, dar nu vii tu ca ministru al mediului sa blochezi conturile cuiva.
    A fost o acțiune premeditata a ministrului pentru a închide o companie strategica.
    Asta poate încadra la:
    1. Subminarea economiei mationale
    2. Abuz în serviciu, blocarea abuziva a activității unei companii. Firma poate sa dea în judecata statul roman și sa ceara niște compensații imense, pe care cu siguranță nu la plătește țanțoș barna.
    3. Favorizarea unei companii în detrimentul altora. Totul a fost făcut pentru a înlătura concurenta companiei ungare Wizz Air.
    4. Înaltă trădare. Autoritățile competente ar trebui sa ia masuri cu acest personaj țanțoș barna, care se vede treaba ca este ministrul unei tari străine.