G4Media.ro

SURSE Primarul PSD din Mioveni, reținut de DNA / Este acuzat că…

Sursa: Facebook/ Ion Georgescu

SURSE Primarul PSD din Mioveni, reținut de DNA / Este acuzat că a cerut 30.000 de euro mită pentru o angajare într-un spital / A fost prins în flagrant în timp ce restituia 10.000 de euro primiți avans deoarece nu a rezolvat angajarea/ Ion Georgescu: „Nu am luat, am dat”

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu (PSD) a fost reținut, miercuri seara de DNA, sub acuzația de trafic de influență. au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Georgescu este acuzat de procurori că a cerut 30.000 de euro mită pentru o angajare. Potrivit surselor G4Media.ro, primarul din Mioveni fost fost prins în flagrant în timp ce restituia 10.000 de euro primiți avans, deoarece nu a rezolvat angajarea. Ar fi vorba de o angajare într-un spital pe un post de conducere.

UPDATE 21:43 Conform ultimei declarații de avere depuse în 2023, primarul din Mioveni deține un apartament de 63 de mp împreună cu soția sa, achiziționat în 1992, un teren intravilan de 1000 mp tot în Mioveni și un autoturism Rover, din 2016. Are aproximativ 40.000 de lei în conturi și acțiuni la SC Turism Mioveni SRL. În calitate de primar a câștigat în 2022 suma de 105.582 de lei.

UPDATE 21:35 „Nu am luat, am dat”, a spus primarul Ion Georgescu în fața sediului DNA Pitești.

UPDATE 20.43 Potrivit surselor G4Media.ro, returnarea banilor a avut loc la sediul primăriei. Banii ar fi fost pentru angajare la spitalul orășenesc Mioveni.

UPDATE 19.57 Procurorii efectuează la această oră percheziții la casa primarului.

Spitalul Orăşenesc Mioveni a fost inaugurat în anul 2019. Construcţia propriu-zisă a durat 3 ani şi şase luni şi a costat 68 de milioane de euro, o mare parte din bani fiind de la bugetul local. Unitatea sanitară a fost dată în folosinţă în 2020 numai în parte, din cauza dificultăţilor legate de pandemie. Concursurile de angajare au fost anulate în perioada de început a pandemiei şi au existat şi probleme legate de finanţare.

Cele mai recente angajări de medici în spital au fost anunțate în 12 septembrie 2023. La acea vreme, primarul Ion Georgescu „a subliniat că sănătatea populației este o prioritate pentru administrația locală și că unitatea medicală trebuie să ofere servicii medicale de calitate tuturor pacienților”, conform unei postări publicate pe pagina de Facebook a spitalului.

Context

Primăria din Mioveni, judeţul Argeş, a intrat în atenția presei la începutului anului, după ce la începutul anului ziarul Libertatea a arătat că va cumpăra din bani publici un set de cinci clopote pentru Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, aflată în proprietatea Bisericii Otodoxe.

Acestea costă 217.000 de euro şi pe ele va fi gravat numele primarului din Mioveni, potrivit hotnews.ro. Cum justifică edilul oraşului această achiziţie? “În primul rând, suntem o comunitate ortodoxă. În al doilea rând, pentru că legea ne dă voie. Şi în al treilea rând, era o necesitate”, a spus Ion Georgescu, primarul din Mioveni.

Vom reveni cu detalii

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

30 comentarii

 1. Mama voastră de corupți.
  Alții muncesc ani de zile pentru banii ăștia … și voi ii luați de la o combinație.

  Ce face PSD-ul cu corupții săi? De ce mai are influență politicul in spitale și inspectoratele școlare.

  Depolitizati funcțiile din sănătate și educație.

 2. Cu cârnații din Pleșcoi cum rămân?

 3. deci un medic viitor spagar a dat in gat pe un primar spagar. ce e nou?

  • de unde știți ca era vorba de un medic?

  • @doc. recunosc am presupus. parca era o transa intreaga de medici de la nasta bagati un pic la racoare pentru corectitudine. cata intransigenta: „El ar fi cerut 30.000 de euro şpagă şi a primit un avans de 10.000 de euro, pentru a o angaja ca medic chirurg la spitalul din Mioveni pe fiica celui care l-ar fi plătit.”
   Ascult.

 4. DNA ne va tone cu semințe de-astea până la alegeri, apoi concediu!

 5. NE VA ȚINE

 6. Arges e cel mai pesedist judet!

 7. „Alo, Kiseleff10? Cum se face că ai voștri au ajuns mai toți pe drojdie in ultima vreme, nu cumva țineți tot mălaiul sub cheie la centru, iar în teritoriu deschideți robinetul cu țârâita, de au ajuns săracii baronași să pună mâna pe tot ce le iese in cale la Drumul Mare, ca pe vremea lui Țepeș Vodă ?!
  PS. Apropo de Țepeș Vodă: unde ești tu, doamne !?”

 8. Pistol cu apa,pr*stii tot cu PSD/PNL voteaza.

 9. Tara de corupti in proportie de peste 90%. Care nu ia spaga , nu ia ca nu poate , nu are cine sa-i dea, nu are pentru ce sa ia, nu ca ar avea principii. Daca ar avea ocazia ar rupe. Apoi avem pretentii sa nu fure aia din functii , buna gluma.

 10. Romania fanariota.

 11. Alo, breten Marsel, mei, vezi ca ti-a mai gasit DNA-ul un pesedist corupt.🤣 Cu ce va mai spalati rusinea? Va ajunge apa Dunarii? Sau va mai trebuie si din Mosel? Sa stim sa punem o pila la germani, mei.
  Asteptam excluderea lui din partid.
  Daca DNA-ul o tine tot asa, ramane Romanica fara partid de votat, mei.🤣
  Mama lor de hoti. Alejkum selam!

 12. nu a luat, a dat. multa UE, poporului.

 13. Pentru cine bat cloptele, Mitica?

 14. A luat, dar a si dat

 15. Rover nu mai face masini din 2005. Altfel, la multi ani de brutarie pentru el!

 16. Salut!
  Îmi permit să spun că sunteți înșelați și plini de răutate — sfântă prostie cum a zis-o Galilei — lătrând la un munte de om și de caracter pe care nu-l cunoașteți.
  Dar o faceți, cum am zis, din neștiință, din neputință, din slăbiciune. Rușinea celor care îl mazilesc nu se va șterge.

  • Hopaa, un comentariu interesant
   Pare că tu îl cunoști, spune-ne mai multe :))

  • Babaiatule ba… adica il prinde cu rata-n gura si se jura ca nu fura sau cum?
   Ca mita este furt pe orice parte ai da-o.

 17. Mafia asta de conducători a spoliat România din ’90 încoace iar voi abia acum îi descoperiți ! Ce se întâmplă ? Refuză să mai dea paraîndărătul ? Nu mai are partidul bani ? A rămas pe drojdie ?

 18. Era evident că un membru al haitei roșii nu poate să fie altfel decât hoț; iar cel care a dat șpaga trebuia să o recupereze din funcția publică de medic… halal sistem de stat.
  Totuși, unde au fost organele/instituțiile statului până acum; pentru că eșuatul ăsta nu-i la prima ispravă. Acum doar s-a lăsat pe tânjeală, nu s-a mai sfiit de șeful ipejeului, de exemplu, care, probabil, este unul numit cu acordul haitei…
  Mare scârbă ne încearcă încă!

 19. Pe aici bârfele trec ușor; comentariile lămuritoare sunt oprite.
  Mai sus s-au cerut lămuriri. Nu le pot posta. Totusi, la cum vă plângeți de milă și aruncați cu noroi în oameni pe care nu-i cunoasteți, nu meritați nicio lămurire.

 20. Îmi sunt șterse mesajele.
  Nu pot scrie ce vreau aici.

 21. Da, Media preacurată ne dă voie doar să ne aruncăm vorbe dureroase.
  Nu voi mai scrie pe aici.