G4Media.ro

Surse: Monica Anisie ar urma să fie dată afară de la președinția…

Monica Anisie si Sorin Cimpeanu / Foto: gov.ro si Inquam Photos/Alexandra Pandrea

Surse: Monica Anisie ar urma să fie dată afară de la președinția comisiei pentru învățământ din Senat, cameră decizională pentru legile Educației / Anisie a criticat legile Cîmpeanu, iar acesta s-ar fi plâns în partid că se opune „reformei”

Fostul ministru al Educației, Monica Anisie, senator PNL și președinte al Comisiei pentru Învățământ din camera superioară a Parlamentului României, va fi înlocuită din funcție. Schimbarea a fost confirmată de surse politice pentru Edupedu.ro, iar motivul acesteia ar fi opoziția manifestată public și în partid de către Monica Anisie față de proiectele de legi lansate de ministrul Cîmpeanu.

Decizia formală ar urma să fie luată la întâlnirea conducerii partidului, programată pentru miercuri seară și pusă în practică de grupul parlamentar de la Senat al PNL săptămâna viitoare, au mai arătat sursele.

Sursele Edupedu.ro mai arată că funcția de președinte al Comisiei de Învățământ de la Senat i-a fost propusă senatorului Adrian Hatos, de la PNL Bihor. Acesta este sociolog și profesor universitar, membru în organizația PNL condusă de Ilie Bolojan.

Monica Anisie este președintele filialei PNL Sector 2 și este vicepreședinte PNL, președinte al comisiei de educație a PNL București.

Anisie și-ar fi exprimat recent opoziția în partid, față de unele prevederi din legile Cîmpeanu. Dealtfel, problema cea mai mare ar fi fost organizarea unei dezbateri la PNL București pe 9 august 2022. Aceasta ar fi adus la întâlnirea cu ministrul Cîmpeanu mai multi profesori și specialiști care au criticat masiv proiectele și prevederile acestora.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Gâlceavă intre doua nulitati. Stire fadă, lipsita de importanta.

  • Deloc adevarat. Dincolo de nume si subiect, este foarte important, periculos si trist ce se intampla. Rolul comisiilor ar trebui sa fie cel de a dezbate proiectele de lege. Dar la ce dezbateri sa ne asteptam, daca cine are o opinie diferita este pus la zid si executat? Ce rol mai are Parlamentul, daca membrii sai nu isi pot manifesta parerea in mod liber? Ce valoare mai are Constitutia?
   Dincolo de fapta in sine, semnificatia evenimentului este profunda. Din pacate, presa nu vede, nu aude si mai ales nu vorbeste.

 2. singura solutie pt invatamantul romanesc, roll back la cum era pe vremea lui Ceausescu. Pe bune, decat ca acum, mai bine ca atunci, fara materialele despre tovarasul si tovarasa, RSR si alte asemenea. matematica nu s-a schimbat, fizica, chimia, geografia, limba engleza ori franceza nici ele…doar la istorie trebuie reset 🙂

 3. Tovarasa Anisie a criticat reformele lui „Stalin” Iohannis si „Molotov” Tampeanu si va primi un „glont” in cap din partea „comisarilor poporului” PSD-PNL-UDMR. 🙂

 4. Ministrii invatamantului in mare majoritate au fost v i e r m i care au avut de umplut diverse sacose si sa aiba la indemana o masa de presiune reprezentata de DASCALI??? alti inutili analfa.beti functionali 80% dintre ei.
  Din pacate romanika peste 20 de ani o sa produca doar pandari, chelneri si muncitori in constructii, atay mai poate maretul invatamant romanesc.😇

  • @ V,
   După cum scrii, ești un produs exe.crab.il al acestui învățământ.

 5. Trebe o tara de Tîmpeni, o Romanie NeEducata, ca sa useleasca si in ’24